Roosamaster/Stanadyne ruiskupumppu ja sen fiiberin hajoa..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rocket engineer, 4.9.2009.

 1. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Roosamaster/Stanadyne ruiskupumppu ja sen fiiberin hajoaminen?

  Eli tänään ajoin 350 D:llä ihan siististi n. 600 km. Lopussa motarillakin fiilistelin vain 110/km mittarinopeutta = 109 km/h todellisuudessa.

  Viimeisen 80 ollessa jäljellä selkeästi autosta hävisivät tehot yhdellä suoralla. Vain läsä tiskissä otti motarin ylämäkeen 100 km/h. Lämmöt ja öljynpäineet pysyivät eleettä kohdillaan.

  Ei näytä palaneen kansipahvia kai, kun jäähdytysnesteet ovat siistit, ei tule kuplia kyylariin. Ei tule valkoista savua pakoputkesta, eikä tullut.. sitä ekana motarillakin aloin tsiigata tehojen hiipuessa.

  Ei mitään poikkeavaa ääntä, ei lämpöjä ei mitään.

  Mielestäni joko polttoaineen suodin on joko tukossa, tai vikaa on ruiskupumpussa, kun ongelma ilmenee yht`äkkiä? Tai sitten siirtopumppu (orgis mekaaninen) sanoi irtisanomisilmoituksen?

  Autossa on erillinen vedenerotin/ traktorisuodatinjalka esisuodattimena ja roosamasterin oma siirtopumpun jälkeen. Molemmat suht tuoreita, toinen alle 1000 km.

  Syöttöongelmaan se minusta viittaa, sillä tyhjäkäynnillä välillä tutisee siihen samaan tyyliin, kun löpönsyötössä on ongelmaa, kuten suodattimia/ järjestelmää ilmatessa.

  Eli joko;

  1)suodatin tukossa - tankkasin eilen pitkästä aikaa tankin täyteen +80 L ja ajoin siitä pois sen 60 litraa, tai sen 50L, ennen ongelmaa.

  2) Siirtopumppu on saattohoitovaiheessa?

  3) Roosamasterista alkaa hajota se perinteinen fiiberiosa?

  Etähoitoarvioita?

  Ja mistä Hyvinkäällä se perus traktorifilsu huomenna? Entäpäs mistä se neliskulmainen vanha 5,7 roosamastersuodatin? Entäpä siirtopumppu?

  Vai pitääkö vaivautua Vantaalle/Helsinkiin?


  Kele! Cruisingit jäivät väliin. Olisi ollut hyvä hivenen nokea käydä puskemassa vanhalla "paskafarkulla" fiinimpien seassa.
   
 2. tw

  tw 1st gear

  Tsekkaa ensin se paluupuolen messikinen kulmaventtiili siitä pumpun päältä. Siellä jos on roskaa sen lasikuulan välissä niin hyytyy meno tehokkaasti.
  Toisaalta se roska siellä on yleensä juuri sen fiiberin palasia :cry:
   
 3. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  OK. Onkos teilla se fiiberi levinnyt yleensä kertaiskusta, vai pikkuhiljaa?
   
 4. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  mulla oli yhdessä pumpussa se fiiberi murentunut noin 1mm x 2mm liuskoiksi ympäri pumppua, vain yhden niitin alla oli noin 1cm pätkä. siivottiin pumppu ja hitsattiin koko paketti kiinteäksi ja saatiin jopa värkki toimimaan :D myöhemmin pumpun sisuskalut meni kyllä uusiks suutinrempan yhteydessä ja sinne taisi tulla peltinen rengas sen fiiberin tilalle, näin ainakin väittivät...
   
 5. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Liittyikö tuohon murenemiseen yllättävä tehonlasku.
   
 6. Lord of flies

  Lord of flies 3rd gear

  Se tehon lasku aiheutuu siitä kun paluuventiili tukkeutuu, eli juurikin se lasikuula jumii ja ei aukea.

  Itellä meni viime syksynä se keskipakoissäädin (olikohan se tuolla nimellä, en mene vannomaan). Itellä se meni melkein kertaheitolla, alko sitä pikku silpuu olemaan pumpun sisällä ja siellä paluuventtiilissä. Ne vähätkin tehot hävis siihen paikkaa.
   
 7. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jihaa. Eli voin onnitella itseäni. No huomenna paluuventtiiliä sitten auki ja tekemään diagnoosia. Tänään ei ollut motivaatioa ja joutui ajelemaan Primeralla.. :poff:
   
 8. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  joo sinne paluuventtiilin rupes kertymään sitä fiiberitöhnää tuossa mun tapauksessa ja sitä tuli lopulta niin paljon että hakkasin naulalla koko venttiilin hajalle. äkkinäiset sammumiset loppu siihen mutta kyllä hävisi tehotkin mutta pääsinpäs kotiin 8) kun lähetin pumpun huoltoon ja kerroin mitä oon tehny painokorille niin asentaja oli ihan hoo-moilasena että mitä helv!! oot hitsannu sen yhdeksi jöötiksi??? -no joo näin tein ja se vieläpä toimikin :lol:
   

Kerro tästä muillekin!