Roots ahdin=?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Dna Kerma, 2.1.2005.

  1. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Niin, auttakaas idioottia mäessä, elikä... tuli tossa FHRA sääntökirja 2004 selatessa vastaan semmonenn termi kuin "ROOTS" ahdin, onko tämä roots ahdin, mekaaninen ahdin, toisinsanoen remmiahtimen synonyymi, vai onko roots-ahdin jokin alalaji mekaanisten ahdinten keskuudessa? (esitelmää tekemässä, niin olis se kiva jos joku kysyy jotain nii tietäis sitte sanoa jotain :) )
     
  2. micco

    micco 3rd gear

    Roots-ahdin on mekaanisten ahtimien alalaji eli kaikki roots-ahtimet ovat mekaanisia mutta kaikki mekaaniset ahtimet eivät ole roots-ahtimia :)
     
  3. Gruppo

    Gruppo 1st gear

    Mites onko tossa roots-ahtimessa minkäänlaista välijäähdytintä vai onko se ihan bolt on meiningillä että ahdin kiinni ja menoks?
     
  4. mke77

    mke77 Gearhead

    eikös roots-ahtimessa ole "välitys" ennen turbiinia???

    eli hihnaveto--vaihteisto(planeettavaihde milllä nopeutetaan turpiinin pyörintään)--turbiini tai lapa-roottorein (nykyisin ruuvillekierretyt lavat tai kolmelapaiset)
     
  5. Anssi

    Anssi Gearhead

    Ny sekoitat roots-ahtimen mekaaniseen keskipakoahtimeen.

    Roots-ahtimessa voi välijäähy olla tai olla olematta.

    Auttaisiko tuo hiukan: http://auto.howstuffworks.com/supercharger1.htm
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    ohoh... sori piti oikeen itekkik rupee kattoo mitä on tullu kirjotettua!!
     

Kerro tästä muillekin!