Route66

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja palontie, 26.10.2014.

 1. palontie

  palontie Gearhead

  Onkos foorumilaisia ajanut ton läpi?Tulikos laskettua kustannuksia?Tuli tuossa eilen päätettyä että vien rouvan 50v lahjaksi ton pätkän reissaamaan kahden vuoden päästä.Voipi olla että ostan auton chigagon suunnilta ja ajais sitten konttiin perillä.Toinen vaihtehto on vuokraus.
   
 2. 85840845

  85840845 Gearhead

  Tulipa ajeltua muutama vuosi sitten, vuokra-autolla Chicago- L.A. Ei tullu laskettua mitä siihen kulu taaloja, mutta helppohan suuntaa antava laskelma on tehdä. Itse käytettiin majoittumiseen Motel 6 ketjun asumuksia, löytyy melkein joka paikasta. Hinta taso oli 30-50$ yö. Siistit huoneet.
  Auton vuokraamisessa kannattaa muistaa jättömaksu, mikä tulee kun jätät auton eri osavaltioon. Muistaakseni apaut 400$. Siihen itse auton vuokra +bensat. Syömiset ja muut mihin meinaa kuluttaa.
  Kannattaa hommata oikea Route 66 kartta, sillä löytää helpoiten tien jos meinaa ajaa mahdolisimman paljon vanhaa tietä. Toki se on kyllä aika hyvin merkittykin.
   
 3. palontie

  palontie Gearhead

  Ja kolmas vaihtoehto vois olla että jos joku foorumilainen ostelee autoa siihen aikoihin tuolta chigagon suunnalta niin edullinen kuljetus satamaan järkkääntyy kyllä.
   
 4. 85840845

  85840845 Gearhead

  Vakuutuksen saaminen ilman liikennehistoriaa ulkomaalaisena, voi olla haasteellista ja kallista....
   
 5. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Ja muutenkin joku vanha paskarottelo kun leviää tienpäälle niin siellähän sitten ihmettelet. Vuokra autolla saat toisen auton samantien tilalle jos jotain sattuu. Karkeesti arvioiden n.100e/hlö per vuorokausi kannattaa varata budjettiin (sisältää yöpymiset, ruuat, kaljat ja bensan),
   
 6. palontie

  palontie Gearhead

  Kyllä mä tota paskarottelo hommaa olen funtsinut:)Tuo liikennevakuutus homma oli yllättävä..
   
 7. Pertti K

  Pertti K Gearhead

 8. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Miks mulla on kuva ihannoidusta Route 66 reissaamisesta, että about 80% reitistä ajetaan suoraa tietä keskellä ei mitään? Olenko väärässä?
   
 9. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Kattelkaa ensin kaikki Roadkill episodit läpi niin saa asenteen kohdalleen.

  Vakuutuksen olen aikoinaan saanut vastaavassa tilanteessa, toki se maksoi jotain ja vaati kaverin osoitteen käyttöä.

  Jos itseluottamuksessa ja kokemuksessa on parantamisen varaa, niin vuokra auto alle.

  Suoraa tietä keskellä ei mitään toteutuu joillakin osuuksilla ainakin New Mexico -- California välillä.

  Mitähän ihmettä tuo kuljetus satamaan tarkoitti, ajat auton väärälle rannikolle ja siitä pitäs maksaa jotain?

  Kustannuksien laskeminen pitäs olla suht helppoa, jos kynnystää jo siinä niin...
   
 10. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Niin ja kans se, ettei niitä 90-luvun leffojen nostalgisia 300 dollaria autoja missä on vielä pari kuukautta voimaa kilvissä ole enää olemassa jos koskaan ollutkaan.
   
 11. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  ROUTE 66 (KOTKASSA)
   
 12. palontie

  palontie Gearhead


  Kokemuksiahan tässä kysellään..Paljonkohan kalliimpi se tuolta väärältä rannalta on laivata kekkosslovakiaan.
   
 13. Norri

  Norri Gearhead

  Eihän sitä voi ajaa kuin yhteen suuntaan vain; kohti väärää rannikkoa. :poff:
   
 14. toyopet

  toyopet Gearhead

  Nyt kun neloselta (?) tulee se Haapasalon ohjelma, niin ihmeteltiin etteikö siellä tien varrella nyt oikeasti ole mitään muuta nähtävää kuin ne muutamat turistikohteet, jotka on esitelty kaikissa tätä tienpätkää käsittelevissä dokumenteissa.
  jakulepi tuossa laittoi, että pääasiassa ajetaan keskellä ei mitään, niin ilmeisesti se nyt on sitten vaan niin.
  Pitääkö se tuokin käydä itse selvittämässä...
   
 15. palontie

  palontie Gearhead

  :lol: Juurikin näin että pitää mennä katsomaan ei mitään.Voishan halvemmalla päästä kun ajais kajaani-iisalmi väliä ja sanoisi ettei siellä sixtisixtillä sen kummosempaa oo :) Vaan on se molemmilla ollut -90 luvun alusta saakka unelmana,ja täytyyhän se kostaa kun vei mut 17.3 dubliniin viettämään mun viiskymppisiä(st patrick day)Oli hieno reissu.
   
 16. 85840845

  85840845 Gearhead

  Kyllä siellä nähtävää on koko rahalle, tietysti riippuu mitä haluaa nähdä. Pätkät tiestä joihin on rakennettu interstatet päälle ovat tylsempää ajeltavaa, mutta muuten jees.
  Ainakin itse tykkäsin, vois vaikka toistekkin lähtee.
   
 17. Solvent

  Solvent 2nd gear

  Tuli muutaman kaverin kanssa ajettua ko. pätkä 2012(LA - NY). Vuokrattiin Jeepin maasturi(älkää kysykö tästä :D ), muistaakseni -08 Wrangleri. Jättömaksu oli luokkaa 450 dollaria. Oli aivan huikea reissu. Helposti löyty majapaikka aina, hinnat olikin sitten melko vaihtelevia. Yleensä yövyttiin motelleissa, hinnat jotain 20 dollaria per nuppi. Chicagossa otettiin tasokas hotelli, joka maksoi n. 160 3:lta hengeltä. Pari viikkoa oltiin matkalla. Oli kyllä A-luokan reissu ja mukavaa vaihtelua noille tavan rantalomille. Toivottavasti pääsee vielä joskus käymään frendien kanssa rapakon takana reissaamassa!
   
 18. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Mielestäni suoraa tietä keskellä ei mitään on noin 95% reitistä. Maisemat on välillä hienot, mut suurimman osan aikaa aika tylsät, varsinkin kun niihin tottuu aikapian ja sitä samaa pusikkoa (tai muuta) kestää sitten satoja ja taas satoja maileja. Riippuu tietysti siitä mistä tykkää. Tien varrella olevat nähtävyydet kannattaa tietenkin kattella, muuten tulee aika tylsä reissu. Joka päivälle kun kattelee jonkun nähtävyyden niin ei oo niin tylsää taas istua autossa, about se yksi nähtävyys per päivä siellä reitillä on kun vähän poikkeaa viralliselta Route66:lta. Internetistähän nuo kaikki löytyy, ja suurinpiirtein joka matkakertomuksesta. Amerikkalaisen menon taivastelu on kiintoisaa tietysti sinänsä. Hienoja vanhoja jenkkiautoja ei tienpäällä näy sen enempää kuin täälläkään.

  Edit: omalta reissulta jäi parhaiten mieleen Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, Cadillac Ranch ja San Francisco (joo, tämä on vähän jo kaukana Route 66:lta), näitten tsekkaamista voin ainakin suositella.
   
 19. fmila

  fmila Gearhead

  Jos jää maisemista 66:lla tylsäks, voi sit Californian rannikolla jatkaa vanhaa High Way 1 LA:sta San Franciscon suuntaan. Tai ehkä mielummin toisin päin. Silloin saa ajaa pitkin Tyynenmeren rannikkoa sieltä meren puolelta. En oo mielestäni parempaa maisema reittiä nähnyt. Kun ei kiirehdi niin siinä menee 2-3 päivää mukavasti kierrellessä rannikon pikku kyliä ja kaupunkeja. Tosin se on LA:n päästä jo aika puuduttavan tasasta viimeiset 50-60 mailia jos oikein muistan, mut siitä on sit helppo oikaista isommille teille. Suosittelen.

  t.AM
   
 20. Kalu

  Kalu Gearhead

Kerro tästä muillekin!