Ruisku sanastoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja CCZ28, 16.1.2020.

 1. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  aiheuttaa sen että todellinen ennakko on 20 astetta ennemmän kuin kartasta säädetty
  jos edellä olevat vielä voimassa niin lukitsee ennakoksi kiinteän 30 astetta
   
 2. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Fast xfi ja Msd 6530 kytkentä.
  Laitoin triggeriin 30 astetta ennakkoa ja johto fast ecuun ja crank ref angle laitoin nollaan, (IPU crank on rastitettu.)
  Msd 6530 boxin ennakot nollassa, mutta startatessa ennakot on jotain ihan ….tyyliin 60,70 (..ei saa kunnolla selvää...)
  Laitoinko nyt ihan oikein..?
   
  Muokattu: 14.3.2020
 3. BHBS

  BHBS 2nd gear

  Jos en väärin muista, niin Crank ref angle pitää olla n. 10 astetta suurempi kuin maksimi ennakko kartassa... Eli joku 50 astetta perus nyrkkisääntö.
  Mitä ajoituslamppu näyttää jos laitat ruksin Fixed timing test advance- laatikkoon ja sopivan ennakon siihen?
   
 4. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Triggerille laitoin 35 ennakkoa ja fixed timing valittuna ja fixed timing laitoin nolla , niin silloin ajoituslampulla katsottuna toteutuu tuo 35 aste ennakko. Onko tämä nyt järjellinen/oikein ?

  Sitten fixed timing pois ja Crank ref angleen pitää laittaa 60 , (63 on max arvo minkä saa) että saa sytyn edes lähelle ja tällä 60 arvolla ennakko on n. 40 ? Syttykartta näyttää olevan arvossa 20.
   
 5. BHBS

  BHBS 2nd gear

  Ajoituslampun tulisi näyttää sitä lukua mikä on fixed timing lukuna. Laita siihen se 35 ja ruksi päällä hae triggeriä säätämällä se kohdalleen lampulla.
   
  CCZ28 tykkää tästä.
 6. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Tämän avulla löytyi oikeat ennakot, nyt toimii sytyn ohjaus. Kiitos.
   
  BHBS tykkää tästä.
 7. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Sitten vähän vaikeampi kysymys ?
  Ecu ohjaa sytyn ja siitä menee tieto msd 6al boxille , niin ecussa on tehdas asetuksena inductive delay 40 (uSec) …...onko tämä hyvä arvo kun tuo msd on vielä kaverina.
   
 8. 67_Camaro

  67_Camaro 2nd gear

  Tuo Inductive Delay kuulostaa perinteisen induktiivisen sytkän puolan induktiivisesta kompensoinnista. MSD:ssä kyseisen kompensoinnin tarve aika olematon.

  Laita kiinteä ennakko asetuksista ja strobota eri kierroksilla, katso pysyykö ennakko asetetussa kun kierrokset nousee. Jos esim strobotuksen ennakko kasvaa kierroksilla, pienennä arvoa.
   
  CCZ28 tykkää tästä.
 9. kipi79

  kipi79 3rd gear

  Voi tarkoittaa myös induktiivisen triggerin viivettä.
  Kuitenkin tuon ajatuksena lienee kuten yllä mainittu, elektroniikan näkemän viiveen kompentointi. Tuo olisi hyvä säätää sellaiseen arvoon, että kierrosten nousu ei muuta asetettua ennakkoa kumpaankaan suuntaan, jos lampulla mitattu on paikallaan alhaalla, mutta myöhäisemmällä yläkierroksilla kuin asetettu, kasvata arvoa. Muuten kuten yllä.
   
  Muokattu: 20.4.2020
 10. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Mikä on se "lyhenne " tuossa ecussa joka näyttää todellisen suuttimien aukiolo ajan ? En tarkoita tätä inj% termiä vaan joku muukin oli.
   

Kerro tästä muillekin!