rumin tuning auto?

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja hillo-, 8.11.2010.

 1. passerby

  passerby 3rd gear

 2. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  olet kutakuinkin "asian ytimessä" :rotfl:
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Mieluummin sitä katselee hyvin ja ajatuksella rakennettuja tuningautoja kuin tarkoituksella pilalle potkittuja linttoja.
   
 4. passerby

  passerby 3rd gear

  mmjaa, enpä nyt tiedä... mieluummin katseleisin hyvällä huumorilla tehtyä raggarilinttajenkkiä mustilla peltivanteilla kuin ihan tosissaan väännettyä lasikuitupökälettä....
   
 5. taunusstyle

  taunusstyle 2nd gear

  ja taas ollaan jutuissa siinä tilanteessa miksi suomeen ei saada harraste autoille eri liennytyksiä :/ ite harrastan miltei kaikkia auton rakentelu tyylejä,jenkkejä ja euroja vuosimallista riippumatta ja joskus jopa hieman sekotellukki tyylejä
   
 6. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Samaa miettinyt itsekin...
   
 7. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

 8. tinareki

  tinareki Gearhead

  Tyylisuuntia on monia ja kekseliäs luo vielä lisää, jollei muiden määrittämät riitä.
  Suotavaa olisi, että rakennelmissa olisi osoittettu edes jonkinlaista tyylitajua.
  Uusien euroautojen rakentelutyyleistä en jaksa innostua suuntaan eikä toiseen, onneksi materiaaliakin on ylenmäärin tarjolla, niin ei ole typerimmätkään kötökset viemässä paremmin rakentavilta sitä viimeistä aihiota.

  Yleisin tyylimoka nykyisin ovat ylisuuret vanteet ja lähes olemattoman matalaprofiiliset renkaat. Paradoksaalisesti näillä tuhotaan vielä ajo-ominaisuudetkin, kun alustaa ei ole tehty puupyörien ominaisuuksia kompensoimaan.

  [​IMG]

  vrt...
  [​IMG]
   
 9. jan13

  jan13 2nd gear

  Noi ylemmän kuvan pyörät sopii paremmin tohon koppaan. Jos mietitään että tohon punaseen laitetaan ton alemman kuvan peltivanteet pöläreillä niin auto näyttäys pappamallilta. Pappamallissakaan ei oo mitään vikaa mutta mutta toi on silti rakennettu pro touring tai mikälie tyyliin ja siihen oikeat vanteet on nykyaikaa.
   
 10. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  alemman kuvan pyörät sopii todella hyvin, kuuluu aikakauteen , toivottavasti tämä suurempi on parempi vannetyyli menee pian pois, todella mautonta. Ihan sama kun laittaisi hummeriin 13" peltivanteet .
   
 11. unknown

  unknown 3rd gear

  Aika usein näkee, että vanteiden kanssa on menty sieltä missä aita on matalin ja valittu se "perus varma valinta mikä oli tarjouksessa" eikä sitten ehditty istua alas ja oikeasti katsottu lopputulosta.

  Itse kiinnitän paljon huomiota renkaan muotoon ja sivuseinämän profiiliin, sillä hyvätkin vanteet voi pilata väärän muotoisilla renkailla. Oikealla renkaan sivuseinämän muodolla saa myös nykyaikaiset vanteet sopimaan aikakauteen.

  Ylempi kuva muuten minusta näyttää juuri sellaiselta autolta, mikä on autokaupan myynti-ilmoitukseen "tuunattu", koska mädän kopan päällä on aika huono maali, mutta VANTEET ON HIENOT!
   
 12. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Unknown mistä tuon ´55:n näkee olevan mätä? Varsinkin noin pienestä kuvasta...

  Eihän tosiharrastajan mielestä jenkkiin saa laittaa kun 15-tuumasen vanteen maksimissaan, ja mielellään vielä ruosteiset kolmioreikämangelsit...
   
 13. BigBlock-V8

  BigBlock-V8 3rd gear

  [​IMG]

  Täähän on yhtä viihdyttävää ku suoli24.
  Olisko seuraavaks pakoputkenpäät, ketunhäntä, back off roiskeläpät, krominen ilmanputsari ja kylkiputket keskustelu? :rotfl: Unohtamatta Bowtien mainitsemia kolmioreikäsiä tai jopa pyöreita kromisia! :poff:


  EDIT:

  PS. Ostetaan isot vanteet letukan 4,75 jaolla! Vähintään 16*8" peltiä tai alsaa.
   
 14. jknR

  jknR Gearhead

  Piloille tuunattu toi alempi -55:n. Etupuskurissa jotain ylimääräisiä käimäleitä ja noi helmalevikkeet on ihan järkyttävät. ;)
   
 15. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Ja lippa vinossa sivuikkunoiden päällä.
   
 16. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  sangen viihdyttävä topiikki tämä on joo, alempi kerman värine 55, sisältää alkupeäriset puskurien lisäkoristeet, ja rosteriset lisävarustelistatkin, näyttä 100 x paremmalta kun punainen re-sale red jättivanteineen.
   
 17. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Ja näyttää ihan siltä että on madallettukin, hyi olkoon tuunareiden juttuja tommoset madallukset, ihan pilalla koko katiska.
   
 18. jknR

  jknR Gearhead

  '
  Niin, nehän on just sitä tuninkia. Auton varustelemista/muuttamista mieleisekseen. Tai siis noi listat ym. käimäleet taitaa olla stylingia. Tuningilla yritetään (ymmärtääkseni) parantaa auton suorituskykyä.
   
 19. jpe

  jpe 2nd gear

  Ei kuulu kyllä tuo ylempi -55 tähän ketjuun mitenkään. Rakentelutyylejä on erilaisia, jotkut tykkää repiä vanhoista Fordeista lokarit veks sekä tiputtaa kattoa ja toiset taas madaltaa -55:n ja iskeä isot vanteet tyyliin Foose. Jotkut jopa pitää pussihousutyylistä ja on tosi huono juttu jos lippa on vinossa tai letkussa vääränlainen klemmari.

  Mutta mitä sitten? Rumuus on katsojan silmässä, kukin tekee autolleen mistä pitää. On vaan hieno katsella erilaisia näkemyksiä samasta aiheesta. Mulle kelpaisi nuo molemmat 55:t.
   
 20. Make.S

  Make.S Gearhead

  Ylempi -55:nen hienompi, mutta mä oonkin vielä niin nuori etten tajua tota pussihousumeininkiä... ;)
   

Kerro tästä muillekin!