Rungon luovuttajaa '52 Chevyyn?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja J.J. Laakso, 25.5.2008.

 1. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  '52 letukan koppa tarvis visioida jonkun toisen laitteen tekniikan ja rungon ympärille...

  Millä luovuttaja-autolla työn ja tuskan sais minimoitua? Eli, että akseliväli ja raideleveys edes suurinpiirtein täsmäis, löytyis levyjarrut, olis helppo pussittaa ja tietenkin, että saatavuus olis edes kohtalainen...

  Onko mahdoton yhtälö?

  EDIT: Niin ja onko olemassa opusta josta näkis '52 wagonin kopan mittoja?
   
 2. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Mikset käyttäisi orkkisrunkoa? Siihen täydellinen Mustang II -eturipustus GM:n levyillä ja navoilla, Crate 350, reipas notch takarunkoon ja GM 10-bolt linkeillä. Niin mä tekisin. Toinen keino on sitten joku Camino/ Camaro/ Chevelle-tyyppinen ratkaisu...
   
 3. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Lähinnä siks, että on tullut vierestä seurattua erästä projektia, jossa "hieman yksinkertaistaen" rälläköitiin luovuttaja-autosta kori veks, jättäen lattia ja tulipelti paikoilleen. Eli sellaisenaankin ajettavissa oleva keksintö jonka päällä mobiiliauton lattiaton ja tulipellitön koppa laskettiin, hitsattiin kiinni ja hyvä tuli. Näin saatiin vanhukseen "kerta heitolla" 12 voltin järjestelmä, V8+tomaatti tekniikka, uudenaikaiset hallintalaitteet tehostimilla, levyjarrut, "nykyaikaisempi" alusta jne. Pussittaminenkin oli helpompaa ja samalla kun pysty korin laskemaan runkoon nähden niin nyt on sopivasti helmat kiinni tontissa 8)

  Itselläkin kun letukasta puuttuu lattia kokonaan ja runko on mitä on niin ennemmin tekis noin kun hitsailis uuden pohjan, fiksais rungon, tekis tarvittavat muutokset ohjaukselle, jousitukselle, moottorille, sähköille jne. jne.
   
 4. Kustom STW

  Kustom STW 1st gear

  Ota eturunko jostain purku-leppäjeepistä. Otetaanhan niitä Caminostakin vaikka nekin on yleensä veronkiertopakuja ja vertailuautoksi keveämpiä.

  Toki STW on leveempi, mut eiköhän se lie aika sama kummasta sen ottaa?
  P.S. Nykyään tuollainen "kevyempi" runkomuutos onnistunee jopa ihan LAILLISESTI...
   
 5. eekoo

  eekoo 3rd gear

  kaminon identiteelillä saa 3 paikkaiseksi ja h-a: lla 5-6 paikkaiseksi,, eikös?
   
 6. Kustom STW

  Kustom STW 1st gear

  Eihän tuolla oo väliä, siis jos käyttää siitä pelkän eturungon..!
   
 7. BB615

  BB615 3rd gear

  Jos päädyt käyttämään ainostaan eturunkoa eli hitsaat sen orkkisrungon jatkeeksi ni miul ois Canaro/Nova runko,tukivarret,jarrut,vakaaja jne. joutilaana. Hommasin ne joskus -55 Chevy truckin palikoiksi mutta käytän ed. mainittua Mustang 2 ratkaisua.
   
 8. Per Besserwisser

  Per Besserwisser 1st gear

  Caminon identiteetillä autoon pitäisi tehdä lava..
   
 9. Kustom STW

  Kustom STW 1st gear

  :lol:
   
 10. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  Camaro/Camino -eturipustus taitaa olla vähän leveä. Ainakaan viiskymppisen letukan lokareihin ei jäänyt tilaa kuin aikas kaposelle renkaalle eikä levitykset oikein istuisi muotoihin. Itse päädyin takaisin orkkisrunkoon -ja ripustuksiin kun en matalaa kilpuria ollut rakentamassa. Jossakin Malibussa taitasi olla passelimpi raideleveys.
   
 11. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Hmm. 78> up G-body Camino ja malibu ovat sama auto, eikä ole leveä. Vanhempi 73-77 lie leveämpi. Camarossa taas 67-69 sama etukelkka kuin Novassa, eli ei hirveän leveä. Camaro 70½-81 taas leveämpi ja ihan eri etukelkka kuin A- tai G-bodyssä.. 82 > Up camaro on joustintuilla, joten ei käy kysymykseen.
   
 12. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  Öö, joo. Tarkemmin muistellen juuri se '81 tai vanhempi Camaro on tarkoittamani turhan leveä versio. Kyllähän sinnekin saa kapeat vanteet alle, ainakin 14" versiot. Omaan omaan makuun ne vaan ovat liian pienet.
   
 13. SK

  SK Gearhead

  Hyvinhän tuollainen 2. sukupolven Camaron apurunko soveltuu pulla-Chevyn alkuperäisen eturungon paikalle, ainakin mikäli tähän 15 vuoden takaisen Street/Race -lehden juttuun on uskomista. Ja miksi emme uskoisi: Herstin 49 Fleetline vuonna 1993.
   
 14. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Kyllä se siltä näyttää, että koko alusta vaihdetaan. Kaiken tutkimisen jälkeen parhaiten sopis 1968-1972 Chevelle tai Mabilu Wagon, mutta saatavuus tietysti on vähän mitä on... :cry:

  Auton sais 8 paikkaseks, akseli ja raideväli molemmat "vain" tuuman enemmän kuin Chevyssä jne.

  1973-1977 sopii myös, mutta raideväli on edessä 2 tuumaa enemmän kuin Chevyssä. Sopivalla vanne ja rengas yhdistelmällä tuon saa toki korjattua.

  Mutta vielä tärkeempää tässä vaiheessa olis nuo korin mitat. Aika nihkeesti löytyy mistään teoksista, joten onko Suomen maassa kenelläkään vastaavaa Pontiac/Chevy Station Wagonia, jota vois päästä mittaileen? Ja mitkä vuosimallit edes ovat vastaavat? Jostain ymmärsin, että 1949-1953, mutta '54 ei...(?)
   
 15. Eyetech

  Eyetech Gearhead

 16. eekoo

  eekoo 3rd gear

  itellä tekele: -78 puik century farmin rungolle nostettu -30 lukulainen .. joitain mittoja rek otteesta : korin leveys 178, aks väli 275, omamassa 1560
   

Kerro tästä muillekin!