Runkojen yhdistäminen.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kotr, 5.6.2015.

 1. kotr

  kotr 3rd gear

  Hmm.. moparistahan siis on kyse ja etu ja takarungon yhdistys palkilla aiheena. Kaikki muu kyllä on hanskassa ja tiedän miten haluan homman toteuttaa mutta miten sais kopioitua pohjanmuodon? Haluan yhdistys palkin mukailevan lattiapeltiä. hitsuu ja muutenki metalli hommat kyllä sujuu mutta tuo muotojen siirtäminen palkkiin vähä mietityttää.

  Ehkä jollain sopivalla rautalangalla?
   
 2. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Ei ne yleensä lattiapellin muotojen mukaan kirjaimellisesti mene...Miksi niiden palkkien pitäisi mukailla jokaista kohdalle osuvaa lattiapellin muotoa? :eek:
   
 3. kotr

  kotr 3rd gear

  No mun mielestä se ois fiksumman näkönen,ku että vedetään irrallaan oleva rhs ja hitsataan vaan päistä kii. Ja ehkä mää vähä kaipaan nysvättävää :D
   
 4. W201

  W201 3rd gear

 5. Gottlieb

  Gottlieb 2nd gear

 6. RB-440

  RB-440 1st gear

 7. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  itte tehny näin, ei tosin liity mopariin mitenkään.
  -ota alupeltiä tms. ohkasta helposti muokattavaa ja leikkaa suunnilleen muotoon.
  -puristele lukkopihteillä tms. kiinni lattiaan.
  -laita tönäriin joku sopiva mitta lukkoon esm.100mm
  -kuljeta tönärin piikkiä lattia pintaa vasten ja merkkaa tussilla peltiin 100mm kohdalle merkit.
  -leikkaa, koesovita ja kun passaa niin sulla on sopiva sapluuna.
  -....
   
 8. kotr

  kotr 3rd gear

  No perskele! kyllähän tää vielä onnistuu.En ala tilaileen mitään,koska palkki on varmaan ilmasta ja oon ammatiltani levyseppähitsaaja.Mukava vaan touhuta.

  Hiekkapuhallan palkin kohdan aluksi auki,sitte muotojen kopiointi. Palkin muottoilu.Mitähän myrkkyä laittas pallkin sisälle ja lattiapeltiin.ettei pala hitsatesa pois? kesäautohan tästä on tulosa mutta vois sinne jotaki ruostesuojaa laittaa.
   
 9. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  mä oon vedettyt kilikali sinkkiä alle, kuivuu äkkiä kun ei oo yleensä aikaa päiväkaupalla ootella ja on läpihitsattavissa. jos tekkee palkkiin sopivasti (vesi)reikiä pohjaan ja ruutaa niistä jotain jotain maalia sisään (pohja + pinta) ja kotelosuojaa (ml tms.) perään. maalia vaikka spraynä tai soveltaa massaruiskuun maalille sopivan suuttimen letkun nokkaan... << jatkaa ikää huomattavasti kun ei ole heti huomenna ruskiana.
   
 10. Beornegar

  Beornegar 3rd gear

  Jos joltain paikalliselta konepajalta tai maalaamolta saisit jämä purkin jotain konepajapohjamaalia, esim Teknoksen Korro, se ainakin kestää hitsaamisen.
   
 11. kotr

  kotr 3rd gear

  Miten tuo sinkkiepoksi? Sitä ois. Sisäpohja on tarkotus puhaltaa palkkien hitsaamisen jälkeen ja ruiskuttaa tuo sinkki sinne. Tuo koteloauoja aine varmaan kans hyvä reijistä ruutailla sinne!!
   
 12. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Noissa hitsauksen kestävissä maaleissa on vaan se ongelma että ne ovat myös hyviä vastustamaan hitsaustapahtumaa.. Eli kun olet vetänyt reilusti maalia niin koitappa hitsata.. Ollaan töissä todettu että tuollainen sinkkispray hitsattaville pinnoille ja kotelosuojaa perään. Jos haluaa että maalit mahdollisimman vähän käryää sieltä peltien välistä niin täytyisi olla vastushitsauskone..
   
 13. jusssi

  jusssi Gearhead

  Ja eikä niitä kannata mistään putkipalkista tai paksusta levystä tehdä. Jos 2mm levystä särmää u:ta ja hitsaa koko matkalta, ni varmasti jäykistää sen mitä tarvii.
   
 14. valpas

  valpas Gearhead

 15. kotr

  kotr 3rd gear

  Hyvä! Kiitos paljon! Kyllä tää nyt tästä.
   
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ny ku kammoista oli puhetta löytyykö mistää sellaista jolla sais 90 asteen kulma pohjan muotoja mitattua, esim. käsin tehdyssä talossa katon kulmiin jos kotelointia tekee, niin ei menis niin sovita ja sorvaa tekemiseksi, kun vois kammalla ottaa kulman ja sen jäljentää levyyn ja leikata kerrasta muotoon


  Samalla kammalla sais sitten helmakotelon sisä pintoja mittailtua et sais suoraan muotoon pokata kulman  Eli piikkien pitäis olla pidemmät äärimitassa kuin kammanleveys
   
 17. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  kammasta mitään osaa sanoa mutta helman muodon saa nättiin kopsattua kun vääntelee parin mm rautalangasta mallin
   
 18. unknown

  unknown 3rd gear

  Kori menee samalla vauhdilla.

  [​IMG]

  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!