runkonumero (taas kerran)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja HRA-47, 8.10.2004.

  1. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Auto on '85 Buick Electra farmari ja maahantuoja Halyard Oy. Mistä mahtaisi löytyä runkonumero? Onko jollain saman maahantuojan tuoma auto ja runkonumeron paikka tiedossa? Tai missä näissä farkuissa yleensä tuo numero on? Kysyin yhdeltä katsastusmieheltä neuvoa niin sanoi että jos ei mistään löydy niin pitäisi hankkia auton alkuperäiset dokumentit mistä näkee koneen ja laatikon numerot ym. varusteet sun muut mitä autossa uutena on ollut. Hallelujaa, tommosia dokumentteja takuulla enää mistään löydä! Olen lähes varma että jos se numero jossain runkopalkissa on ollut niin se on vuosien varrella varissut jonnekin taipaleelle, runkopalkit kun ei oo enää uudet. Mutta kertokaa nyt niitä yleisimpiä paikkoja jos se vaikka jostain löytyis.
     
  2. menu*

    menu* Gearhead

    Parhaat mahdollisuudet löytymiseen varmaan on kun tutkit huolella runkoaisat etupyöräkotelojen tai konehuoneen kautta.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Caminostani löysin noin viidennellä kerralla paikasta josta olin jo katsonut. Oli niin heikko jälki. Eli apumiehenpuoleisen runkopalkin päältä, aika tarkkaan pyöränaukon kohdalta. Riittävästi valoa avuksi etsintään...
     
  4. CC69

    CC69 Gearhead

    Kuten tuossa aiemmin sanottu, konehuoneessa näkyvistä rungon osista se varmaan löytyy. Ensin hieman teräsharjaa ja sitten vaikka taskulampulla palkkia pitkin sivuttain valaisten, niin pitäisi jotain näkyä jos se numero siinä on.

    Metro-Auto taisi aikanaan takoa sen runkonumeron auton alle vasemman etupyörän takana kaartavaan palkin osaan. Näkee siis alta takaapäin katsottaessa.

    Ja kun olet numeron löytänyt, neuvottele inssin kanssa uuden numeron lyömisestä johonkin ja sen varmentamisesta. Mulla on Capricen runkonumeromeistos varmennettu B-pilariin ja se lukee otteessa. Rungollisen auton runkonumero lyöty koriin...hmm...
     
  5. Scartman

    Scartman 1st gear

    Pickarissa minkä purin, oli numero lyöty hyttiin. Pelkääjän puoleiseen oviaukkoon. Etsillee.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    mulla oli caminossa rintapellissä, inssi ei hyväksyny,piti hakata uudestaan vielä runkoon kun ei löytyny rungosta! (olikohan vittuilua)
     
  7. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    60-luvun GM-tuotteissa sarjanumerot löytynevät (Caddy):
    Kuskin puolisesta runkopalkista palkin päältä, pissapojan säiliö peittää näkyvyyden osittain.
    jos ajopelissä on originaaliosat paikoillaan on korissa kuskin oviaukossa lätkä jossa runkonumero ja konehuoneen värikoodilätkässäkin muistaakseni on korin valmistenumero. Vaihdelaatikossa, perässä ja moottorissakin on sarjanumero, joka on (alkuosiltaan) sama kuin rungonnumeron alkuosa (Matched numbers :)
    90 luvun GM-pickupista ei löytynyt tehtaan runkonumeroa, vain korin VIN-koodi. Se saattaa olla jossakin piilossa? Runkoon on maahantuoja Suomessa kaivertanut kuskinpuoliseen etupyörän aukosta näkyvään runkopalkkiin runkonumeron.

    Jos ajopelistä ei löydy runkonumeroa, mene katsastuskonttorille auton paperien kanssa ja näytä paikka johon aiot numeron lyödä.
    Lyö numero sovittuun paikkaan katsastusviranomaisen suosittamalla tavalla. Ole tarkkana että lyöt oikeat numerot ja muista lyödä numerosarjan päätemerkit esim "-" tai "*", jos katsastaja niin vaatii.
    Käy näyttämässä konttorilla. Jos olen oikein ymmärtänyt tämä toimenpide ei maksa mitään :wink:

    T: AJ.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest


    Ei taida 60-luvun Caddyssäkään olla runkonumeroa rungossa tehtaaltalähtiessään. Eikä 90-luvun pikkarissa.

    Kyllä ne runkoon meissatut on tehty Suomessa. >Alkoivat konttorilla vaatia meisaamista myös runkoon 1963-64..
     
  9. redneck

    redneck 1st gear

    Meikäläisellä käskettiin meistään nro. kuskinpuoleiseen runkopalkkiin etupyöränaukon kohdalle. Numero on luettavissa pyöränaukosta, ei konehuoneen puolelta niinkuin yleensä.
     

Kerro tästä muillekin!