Ruohonleikkurin moottorin muutos vaaka-akseliseksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja f34, 5.5.2020.

  1. generalo

    generalo Gearhead

    Jaaha. Sehän ois aika laitella mopokin iskuun kesää ajatellen.

    Mitenhän lie tämmönen pelaisi? https://www.tuontitukku.fi/pienkone...-4-keskipakokytki/p/997700166726/#description

    Tuommosta vois harkita jahka on saanut ekan kiinakeskipakokytkimen hajotettua :D

    Nyt minulla on rakenteilla "minitrike", tuontitukusta tilasin karting-auton taka-akselin vanteineen, renkaineen ja jarruineen kun hyvä tarjous on päällänsä. Moottoriksi Briggs stratton 5hp vaaka-akselimoottori, etuhaarukka on jostain skootterista.
     
    kerkko, Gary Grand ja Artsi Bunker tykkäävät tästä.
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Keskiviikkona kävin postilaatikolla minimopolla ku siivotessa tallia piti työntää se muutenkin pihalle. Muutamalla nykäsyllä käyntiin vaikka seisonu kuukausia. Jalat maassa suditellen mentiin ja koko ukko hais taas pakokaasulle. Wicked.

    Minulla on se kiinan halpa kytkin hyllyssä varalla. Laitoin sen kunnon keskipakokytkimen johon saa osiakin kii melkein heti kun valmistu. Tommonen variaattori antas mahdollisuuden välittää se harvemmin että kulkiskin kunnolla versus keskipakokytkin joka palaa jos liian harva välitys. Minulla meni sen noin 50km/h ukko 86kg. Muista muuten tiputtaa muutaman ajotunnin välein öljyä pari pisaraa kytkimen ja koneen väliin akselin juureen.
     
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jaahas, kysymys kuuluu: kestääkö ne kottikärryn pyärät noissa teidän minimopo rakennelmissa? Siis ihan se päällirengas. Tässä omassa kun on 3.50-7 eli nykyään tosi harvinainen koko ja jos löytää jostain ni helvetin kalliita. Löysin muutamasta paikasta 4PR renkaita tuolla koolla mutta nopeusluokitus vaan A1 eli 5km/h eli laiska kävelyvauhti. Tää oma kulkee ehkä 50km/h ja ei sillä kukaan aja kovin pitkään kerrallaan. Postilaatikolla, uimarannassa käynti ja sekin on ihan vieressä, joku huviajelu joskus ettei naapurit unohda että oon tommosenkin joskus tehny. Eli hetkellinen kuormitus ja luulen ettei ne räjähdä kesken kiihdytyksen mutta kokemuksia?
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jos jostain löytää kottikärrinrenkaita, jotka kestää pidempään kuin 1-2 vuotta, niin tieto otetaan mielellään vastaan. Halkeilevat siis, ja siinä määrin, että sisäkumikin puhkeaa. Eikä sekään taida näissä hääviä laatua olla.
     
    malvasto tykkää tästä.
  5. f34

    f34 Double Gearhead

  6. Hai

    Hai Double Gearhead

    teippi-mikko ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

  8. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jaahas, vastaus tais löytyä internjetin sivuilta kun kellään ilmeisesti diy minibiken rakentajalla ei kokemusta. Tosin mikroautolla ajellaan mutkaa isoa kovaa tai ainakin mitä se kulkee. Enkä tarkoita niitä oikeita kilpalaitteita vaan itsetehtyjä/rakennussarjoista kasattuja joita usassa myydään tai huvipuistojen mitä Suomessakin on niitä vehkeitä. Omassa eturengas on kestänyt vaikka kai 40-50 vuotta vanha rengas. Takana oli yhtä ehjän näköinen mutta repesi kupeista muutaman ajokerran jälkeen. Rengasta kokeilemalla kädellä huomasin että on aikas lämmin. Pieni rengas pyörii vissiin aika vinhasti ja b&s viilattu tuottaa kai kovettuneelle kumille liikaa vääntöä.

    ”wheelbarrow tires wont last 5 mins! I tried that many years ago. my buddies dad bought them for a gokart and 5 mins of riding they blew up.”
     
  9. rotaksi

    rotaksi 1st gear

    Mikäli ymmärtää oikein niin onko onkelma kumin luistaminen vanteella? Hihnaspray tuottaa kitkaa. Talvienska hommissa ehdoton :) Penkin ja selänjatkeen välissä.
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ei. Alkuperäinen ongelma on 3.50-7 kokoisten renkaiden vaikea saatavuus. Vanhat on korppuja, ratkee kyljistä ja sileiksi ajettuja. Niitä kyllä näköjään tehdään maailmalla kottikärryihin tarkoitettuja mutta nopeusluokitus niille on A1 eli 5km/h. Tekemäni kysymys oli taas että kestääkö ne kottikärryn renkaat jos vedänkin niillä 50km/h ja kuinkahan pitkään ne sitä kestää.
     
  11. rotaksi

    rotaksi 1st gear

    No joo, turhan hätäseen lukasi kysymyksen/vastauksen.
     

Kerro tästä muillekin!