ruosteenpoisto vinkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jannis, 11.5.2007.

  1. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Sitruunahappo putsaa kyllä hyvin, mutta jousiteräs menee pilalle ja heikko kromipinta kuoriutuu pois!

    Elektrolyysi on myös hyvä ja tehokas. Jos on isompaa kappaletta putsattavana tulee sitruunahappoliuoksesta arvokasta kamaa, jos seossuhteena olisi vaan tuo 40 g litrassa vettä.

    Elektrolyysissä seos on vettä ja kidesoodaa, joten litkun hinta on murto-osa sitruunahappoliuksesta.

    Tuossa likoo peräluukun sisäkehikko...

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/J ... G_2008.jpg


    Elektrolyysistä tietoa Googlesta: "rust removal electrolysis" haulla...
     
  2. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Mistä olet kidesoodaa ostellut? apteekista vai? Hintaan!?

    Minkälaista laturi olet käyttänyt(käytät)?!

    :pinup:
     
  3. Makinpa

    Makinpa 1st gear

     
  4. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tuota kidesoodaa saa merketeista ja rautakaupoista... On pesuainetta kovempaan likaan ja ennen maalausta. Kilon pussi on jotakin 2 ekua ja litran pullo 4 ekua.

    Virtalähteeksi käy vaikka akkulaturi, mutta jos esineen pinta-ala on kovin suuri loppuu sieltä poppi. Tuo mitä käytin antaa täysillä 30 V ja virtaa tarpeeksi. Kuvasta näkyy arvot mitä käytin

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/J ... G_2009.jpg

    Mikä tahansa virtalähde kelpaa. Yhessä pintakäsittelyfirmassa oli 5 Esabin invertteriä tuuppaamassa sähköä putsausaltaaseen...
     
  5. Piru

    Piru 1st gear

    Moniko prosenttinen vesi/kidesooda liuos pitää olla tuossa elektrolyysissä? ,arvelin kokeilla systeemiä kenttiläisen foordin kanteen.
     
  6. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead

    Ostin apteekista 1,5l raakaa suolahappoa ja n.600g oksaalihappoa ja valmiiksi särkylääkkeitä yht. n. 55€.

    Suolahappoa en käyttänyt ruosteenpoistoon vaan saumauslaastin irrottamiseen laatoista...vanha armeijan kaasunaamari on sitten pakollinen hankinta jos meinaa sisätiloissa happoja käyttää.
     
  7. Piru

    Piru 1st gear

    Sitruunahappoa saa agrimarketeista, jos ei ole hyllyssä niin tilaavat, 5kg pönttö likimain 30e.
     
  8. ilkka313

    ilkka313 1st gear

    Sitruunahappo...

    ..on kätevää ja varsin vaaratonta, tunnetaan myös elintarvikelisäaineena E330. Sitä olen itse käyttänyt ja vienyt sen jälkeen osia sinkitykseen:

    http://www.volvoamazonpictures.se/car_p ... 371_24.JPG

    Tuli hienoja! Tuo suolahappo kuullostaa paljon vaarallisemmalta aineelta. Itse huljuttelin osia sitruunahapossa paljain käsin, hieman tosin kirvelee, eli kumihanskat kannattaa hankkia.
     
  9. HP

    HP 1st gear

    itse huomasin jos käyttää kovia lämpöjä niin liuos vetää mustaksi ja osat on myös sellaisen mustan keroksen peittämiä. ->vaikeampi puhdistaa.nyt kun on isompi alla ulkotiloissa niin liemi on säilynyt kirkkaana. ja valmiit osat on puhtaita. toki on myös hitaampi.
     
  10. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Aito ruoste on kaunista :rotfl: .
     
  11. MikaelT

    MikaelT Gearhead

    Sitruunahappoa oon käyttäny. Vedellä pesu riitti poistoon. vanhan Asconan kylkiä putsailin sekoittelemalla sitrunahappoa tapettiliisteriin nii ei valunnu pois.
     
  12. Piru

    Piru 1st gear

  13. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tuon peräluukub sisäkehikon putsauksen liuos oli summassa sekoitettu. Nikkaroin luukun kokoisen lautakehikon ja sisälle rakennusmuovia. Tilavuutta ei tullut laskettua ja se vettä täyteen. Sinne lorautin kidesoodaliuosta noin 3 desiä. Aikas laihaa siitä tuli, mutta kidesooda onkin vain elekrolyyttineste.

    Elektrolyysi vaatii sen syöpyvän metallin, ja mitä paremmin se seuraa puhdistettavan pinnan muotoa sitä parempi. Siispä laitoin altaan pohjalle irtonaisen pintapellin, joka oli ruostereikiä täys. Annoin satsin liota 3 päivää ja vaihdoin litkun. Liotin vielä päivän, muttei tulos enää parantunut. Toista kehikkoa liotin 3 päivää vanhassa litkussa. Jos esine on pienempi homma hoituu paljon nopeammin ja pienemmällä virralla/jännitteellä...
     
  14. tst

    tst Gearhead

    Lähteeköhän sitruunahapolla galvanointikin? Talon kattopelteihin on ylempää valunut ruostejälkiä eikä ihan normaaleilla pesuaineilla tunnu irtoavan mutta hapoilla taitaa irrota sinkityskin?
     
  15. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Jos puhdistaa vanteita joissa on renkaat kiinni niin tykkäätkö se kumi huonoa?
     
  16. f34

    f34 Double Gearhead

    Riippuu siitä, millä tai miten aikoo vanteet puhdistaa.
     
  17. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Ai juu, tarkoitin noita happo- ym. litkuja.
     
  18. f34

    f34 Double Gearhead

    Kumi kyllä kestää, voi huoletta liotella.
     
  19. Mr Banner

    Mr Banner 2nd gear

    Mä putsasin kromisia Gragarin vanteita ja Subun puskuria joissa oli ruostumia,ihan vedellä ja tuhkalla ja hienoimalla teräsvillalla hiertämällä.Yllätävän hyvin lähti,mutta tahtoo vaan pirun nopeesti ruoste tulla esim vanteissa uudestaan,pitäis varmaan käsitellä jotenkin.:)
     
  20. generalo

    generalo Gearhead

    Ostin ajettavan Rally-ruohonleikkurin. Muuten päällisin puolin ihan siisti, mutta leikkuupöytä kiinnikehäkkyröineen oli ikävästi pintaruosteessa. Pesin osat huolella, kävin teräsharjalaikalla paikat läpi että irtonaisin paska poistuu. Lauantai-iltana tein noin 10% sitruunahappoliuoksen ja laitoin osat kylpyyn. Äsken tarkistin tilanteen:

    [​IMG]

    Ihan mukavasti tuntuu purevan, vei suurimman osan maalistakin mennessään. Äsken tein painepesurilla väliputsauksen, ehkä teen vielä uuden happoliuoksen ja annan uida viikonloppuun asti. Sitten ruiskutella epoksi pohjalle ja päälle musta normadur.
     
    Seevu tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!