Ruotsalaisten myynti-ilmoitukset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mie, 4.3.2008.

  1. mie

    mie Gearhead

    Mistähän johtuu noissa hurri-ilmoituksissa (vaikka Blocket.se:ssä), että aika harvoilla on sähköpostiosoite. Aina lukee melkein "Bara ring, lånad mail" miks helvetissä pitää moista tehdä, ilmoittaminen varmaan vaatii s-postiosoitteen, mutta ei luulisi olevan iso homma ottaa itselleen vaikka anonyymiä s-postiosoitetta. Ruotsi jotenkin taipuisi, mutta ennemmin kyselisi postilla alkuun, onko kohde vakavamman harkitsemisen arvoinen, kuin alkaisi soitella.
     
  2. pas2

    pas2 Gearhead

    Jos soittaminen liian kallista / vaikeeta nii ehkei se auto ole riittävän himoittava? Miks täällä moista itkemään?? :eek:

    Mullakin puhelin tavoittaa _aina_ ennen sähköpostia, ja jos on jotain hukkaillu mitä useempi halajaa nii kyllä sen on puhelimitse saanut...
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jospa ne ei halua yhteydenottoja finnjäveleiltä, jotka ei osaa puhelinta käyttää :wink: Mutta kyllä itelläkin on ruåtti sillä tasolla, että jos ei voi meiliä kirjoittaa eikä myyjä puhu englantia, niin jää kaupat tekemättä. Ihan turha lähteä soittelemaan, kun siinä ei käsillä puhuminen paljon auta...

    Mutta niinkuin todettu, myyjän valintahan tuo on mitä kanavia haluaa käyttää. Jotkut ei laita edes ilmoitusta nettiin.
     
  4. mie

    mie Gearhead

    Hienoa pas2! Mistähän sait päähäsi, että pidän soittamista llian kalliina? En. Ja en todellakaan itke postin puuttumista, korkeintaan ihmettelen, kun käytännössä jokaisella tuntuu sähköpostiosoite olevan nykyään (toki voihan olla että svedut tulevat jälijunassa.) tai sitten ovat niin sosiaalinen kansa, että kaverille lainataan vaikka sähköpostiakin.

    Ja syy on juurikin tuo, että kirjoittamalla on helpompi kysyä joitakin asioita ja saada niihin vastaus, kuin kuunnella riikinruotsia vauhdilla pälpättävää ruotsalaista, jolloin osa asiasta menee varmasti ohi korvien.

    Menenpä tästä itkeskelemään, byhyy.
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Milleköhän nimimerkille mahtoi mennä se mun myymä ultraharvinainen -59-60 Buick polkuauto? (valmistettu 3 kpl.)
     
  6. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Ruottissa on joka kylässä yks (invandrare) joka osaa käyttää sähköpostia. Muut ymmärtää yhtä paljo tietoteksniikoista ku sika Satellitesta... :pinup:
     
  7. shark

    shark 3rd gear

    Useasti syy on myös siinä että kun annat nettiosoitteen niin saat monesti jonkun "mielenvikaisen avovaimon loppuiäksi".
    Itte ilmoitin joskus nettiositteen ilmoituksissa ja kaikenlaista älyvapaata verkossa roikkujaa rupes tulee langalle ja sai päivittäin vastata "10 vuotiaiden" kysymyksiin yksi kerrallaan viikon verran eli ei kiitos.
    Se joka jaksaa tarttua luuriin on ainakin hiukan "seriöösimpi"
     
  8. mie

    mie Gearhead

    Juu, onhan tuokin toki mahdollista, mutta eipä tuollaisiin myynti-ilmoihin koskaan kannata mitään etunimi.sukunimi@yritys.com osoitteita laittaa. Ja tuskin anonyymeissa s-postiosoitteissakaan tarvitaan oikeita henkilötietoja, sellainen on helppo kuitenkin ottaa. Se on varmaa, että oli s-postiosoite millainen tahansa, kohta tarjolla on kuitenkin viagraa ja isompaa peenistä :lol:
     
  9. pas2

    pas2 Gearhead

    Mää ny vaa ihmettelin aiheesta avautumista, jos kerran ruattiki jotenki taipuu notta miksei siihen luuriin voi tarttua? Nii ja kattos Suamenmaassaki on monenmonta harrastajaa, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, mutta puhelin taitaa nykysin jo olla kaikilla :poff:
     
  10. towncar

    towncar 1st gear

    "Bara ring, lånad mail" Selvällä ruotsinkielellä toi tarkoittaa: lähetä e-postia, jos haluat, mutta ei kukaan sitä lue.
     
  11. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    ruattalaisista yllattavan moni taitaa enklannin kielen, itte kun en koskaan halunnu opetella sita niiden sonkotysta, niin oon lontoon kielella myyny niille amerikan auto vanhuksia lajan suomesta kun suomipojjaat on pitany niita liian kalliina...osiakin osteleevat aivan eri menttaliteetilla kun pihit suomalaiset.. :D :D :D :D :D :D
     
  12. Turnn

    Turnn Gearhead

    Tuo on totta,soittelin kerran chevyn osista Kalixiin ja luulin että pakkoruotsilla klaaraan homman, tai niinkun joku väitti että Haparandan lähellä monet ymmärtävät jotenkuten suomeakin.
    Ei tullut mitään,sen verran ymmärsin että heillä oli sillä hetkellä asiakkaana suomen sukuinen tyyppi joka tuli sitten puhelimeen,hänen suomenkielentaitonsa rajoittui vain vittuun ja perkeleeseen :rotfl: .
    E-maililla ja sanakirjalla asiat lopulta selvis ja sain osat.
     
  13. telipyörä

    telipyörä 1st gear

    Joo,se sähköposti on vähän hankala,jos käy netissä kerran kahessaviikossä.Esim 2viik. töitä/1viik. vapaata ja työkomennuksella asuntovaunussa,maastossa asuessa ei nettiyhteyttä ole,hyvä kun gsm pelaa.Ite haluan ainakin kuulla myyjän/ostajan äänen alusta asti
     
  14. amalia

    amalia 1st gear

    Itse myös huomannu sekä harrastuksen että työn puolesta, että ruåhtin poijjaat puhuvat monet erittäin hyvää englantia.
    Voi miten on kommunikointi vaivatonta! :D Ei ne ala vittuileen jos sanajärjestys ei heti kohalleen satukkaan.

    Tuo ruostin kieli enemmän luetun yämmrtämisen puolella parempi, jotain huuhaa-läppää irtoaa puhuttunakin muttei hirveäis autokauppoja lähtä tekemään. Voi mennä jotain strategista pian ohi.

    Sähköposti puoltaa siksi paikkaansa, että voi tosiaan miettiä kieliasun ym. nyanssit kohdalleen.
     

Kerro tästä muillekin!