rutun nosto 8.4-9.4

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja nova 76, 24.10.2013.

  1. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Eli tommonen muutos tulis mun laskujen mukaan höyläyttämällä kansista 1mm ja ohvempi tiiviste, vai meneekö rahat hukkaan. Kone 350 sbc
     
  2. TimoT

    TimoT 3rd gear

    Vaihda kannet tai männät, ylenmääräinen kansien höylääminen tuo mukanaan muita ongelmia, eikä ole kovin järkevää.
     
  3. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Joo kkyllähän se ois parempi tehä noin, mut myös kalliimpaa. Jos tönärit viellä kävis niin toi höyläys + nokka ois vaan puolet kansien hinnasta. Noi männät ei paljoo antas lisää, kun ne on nyt tasapäät -6cc vent koloilla.
     
  4. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Sipase siivu pois ja kysy miten koneistaja meinaa saadut rahat käyttää, et meneekö hukkaan vai käyttääkö järkevästi. Tönäreitten kanssa ei pitäs tulla onkelmaa, ku preloadi säädetään keinujen studeista. Imu satsin laitossa katsoisin kanavien kohdistusta ja moot.silikoonilla päädyt.. siis imusarjasta..
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Milli ei ole ylenmäärin ja äkkiä laskien jos palotila on 76cc niin tolleen ruttu nousis aabaut 9.9:1 nurkille.
     
  6. nova 76

    nova 76 2nd gear

    On 76cc jostain luvin et milli ois -6cc. Pahvit oli 1.1mm ja 030 ylikoko männät 6cc vent koloilla ja 0.8mm alle dekin. Ensimmäisellä laskurilla laskin minkä google anto, mut toi 9.9 kuullostas hyvälle sietäs jo aika raikkaan nokan? Stallin ja peräruuvin puolesta einpitäis tulla ongelmaa.
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Sulla oli 9:1 paikkeilla ja millin siivulla ja 0.015 peltipaffeilla ruttu nousee 10.3:1 huituville.
     
  8. nova 76

    nova 76 2nd gear

    No ilmankos se sysäs ihan kohtalaisesti, eihän toi tarvii kai muutaku noi ohet paffit ja ehkä uuven nokan nyt muistaakseni cranen 272 h2 . Väitys 3.7 ja 3000 stalli.
     
  9. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Mitä mää teen väärin kun summitin laskuri antaa 0.016 paffilla 8.9:1
     
  10. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Noi sun otsikossa olevat arvot on ainakin antamillasi tiedoilla lähimpänä todellisuutta.
    Ilmeisesti et tee mitään väärin.
     
  11. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Kai mudracerkin on noita samoja lukuja käyttäny, no pitää harkita tota 1 pykälän nostoa. Ei oo vilä selvinny saavutettava höyty/menetetyt eurot. Kiitos kaikille tähän mennessä vastanneille.
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Meni multa ohi noi 6cc venakolot, eli laskit ihan oikein. Paisti et ne lisää palotilaa, -merkki laskureissa vähentää sitä.
     
  13. nova 76

    nova 76 2nd gear

    No saako tolla muutoksella voimaa lisää?
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei tollanen rutun nosto tehoa juurikaan nosta, pikkasen herkemmin herää mutta 1 pykälän nosto mahdollistaa "isomman" nokan. Sitten tarttis miettii kansien ja imarin virtauksia samalla jotta nenästä olis hyötyä jne, ei oo helppoo.
     
  15. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Ei sen helppoo tarviikkaa olla, laitoin comp camsille kyselyn tolla 9.4:1 rutul katotaa tarjooko ne paljo nykyistä rajumpaa nokkaa, ja teen sit jossai vaiheessa talvee päätöksen minkä vaihdan monta kertaa.
     
  16. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Kuten Mud tuossa kirjoittikin ei huipputeho kauheesti nouse mutta sitä tulee lisää koko kierrosalueelle.

    Cranen 272 on tuttu nokka joka on tullut kerran laitettua peräti 11:1 puristeiseen Pontiacin koneeseenkin. Kyyti oli reipasta...
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    En kyllä lähtis nokkaa valitsemaan pelkän ruttusuhteen perusteella ja tuskin comppikaan vaan tarvii lisää tietoa kansien virtauksesta, imarista, pakotsydeemistä, käyttötarkoituksesta, plootasta ja turbiinista yms pikkuseikoista.
     
  18. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Joo laitoin sinne kaikki tiedot, aattelin että jos toi rutun nosto sallis vähän rajumman nokan.
     
  19. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Compin suositusten mukaan jopa 294HR:lle riittää 9.5 minimipuristukset mutta itselläni on tuon nokan kanssa 11.5 SBC:ssä.
     
  20. saresks

    saresks Gearhead

    Viisaammat sanoo, että pelkkä rutunnosto 8:1 > 9:1 lisää tehoa ja vääntöä 2%, rankemmalla nokalla enemmänkin. Osakaasuajon hyötysuhde kasvaa vielä tätä enemmän = pisaralla pidemmälle.

    Jos sytkäennakot on nyt säädetty rajoille, joutuu niitä vetämään vähän takaisin pykälän nostolla, jos muut tekijät eivät muutu.

    Motti tuottaa kovemmilla rutuilla enemmän lämpöä. Mut eipä mitään mainittavaa eroa noilla rutuilla, jos ei ole jo valmiiksi probleemaa tässä.
     

Kerro tästä muillekin!