Ruuhkautunut tulli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercuryblues, 19.7.2007.

 1. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Huhtikuun lopussa tullasin Hämeenlinnassa Ford F 250 vuosimallia 1969.

  Maksoin silloin oliko se 15€ kolmen kuukauden tarrakilvistä.

  Tämän päivän Hesarissa, varmaan myös muissa viestimissä, on uutinen, jotta: " Tuontiautojen veropäätökset ruuhkautuivat tulliin".

  Olen asianmukaisesti määrätyn ajan sisällä rekisteröinti- ja vuosikatsastanut Foordini. Olen sen jälkeen odotellut
  tullin 0-veropäätöstä, jotta voisin saada kilvet ja rekisteriotteen.

  Kohta 3 kk on kulunut ja minun pitäisi tehdä nämä katsastustemput uudestaan, koska valvova viranomainen ei kykene hoitamaan sille määrättyä tehtäväänsä. Tää ei vetele. :mad: :mad: :mad:

  Kuulemma lomat, henkilökunnan puute ja uuden tietokoneohjelman käyttöönotto ovat viivästyttäneet päätöksiä.

  Uutisessa pisti silmään myös, että yksityiset maahantuojat ja yritykset ovat eriarvoisessa asemassa verotuspäätöksien tekemisen nopeudessa, kun yrityksille luvataan päätös viikon kuluessa tullauksesta. Missä on kansalaisten tasaveroisuus sukupuoleen, uskoon, tms nähden.

  Esimerkiksi oma työantajani Ilmailulaitos on nykyisin palvelulaitos, jollaiseksi tullilaitos ei taida koskaan tulla.

  Kommenttia peliin. Kuka osaa, voisi kopypastata ton uutisen.


  - Mano -
   
 2. Kovin outoa toimintaa. Olen itse vaivannut päätäni toisella samaan aihepiiriin kuuluvalla asialla jo monta kuukautta ja en ymmärrä millä logiikalla tulli verottaa eri tavalla samanlaisia saman vuosimallin autoja joilla toisella on ajettu huomattavan paljon ja toisella huomattavan vähän. Ajokilometrit ei kyllä mielestäni vaikuta mitenkään jäljellä olevan veron määrään. Veronhan täytyisi ehdottomasti olla täysin sama kummassakin. Se on auton arvoa nostava asia jos sillä on ajettu vähän, ei veron määrää nostava. Tietääkö joku miten helvetissä voi olla mahdollista periä veroja enemmän vähemmän ajetusta? Ja Manolle tsemppiä. Ainakaan itse en alkaisi mihinkään uusinta katsastuksiin jos viranhaltija ei pysty tekemään töitään oikealla aikataululla. Kyllä kolmessa kuukaudessa täytyy saada selville mikä veron määrä on. Laskekoot vaikka alakanttiin jos ei muuta keksi.
   
 3. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Sinulla on perusteet kohdallaan. Kirjoita vaikka valitus eduskunnan oikeusasiamiehelle, totea, että autosta EI VOIDA periä veroa (noin vanha paku), viittaa odotusaikaasi, vaadi korvausta ja rangaistusta ? kenelle vain.
  Ja ilmoita rupeavasia ajamaan autolla (toki vakuutettuna) niin paljon kuin vain kiinnostaa, kiitos viranomaisten kyvyttömyyden.

  Eli aja vaan, kun hommaat vakuutuksen voimaan. Postaa tuo lausuma kuitenkin , ennen kuin ajat.

  Jos myöhemmin tulee vääntoä, autosi on 0-veropaku.

  Jotenkin noille mulkuille pitää nöyryyttä opettaa..
  Miksi ihmiset rupeavat koiriksi?

  Jos tuontiauto on verivapaa, hanki vakuutus ja ja aja. ihan noiden mulkkujen kiusaksi!
   
 4. Turnn

  Turnn Gearhead

  Mullekin tullin täti sanoi (kk sitten) noista ruuhkista ja kesälomista,että saattaa kestää,mutta VARMASTI kolmen kuukauden sisällä päätös tulee.Toivotaan niin.
  Ei kai sentään tuota katsastus rumbaa tarvi uudestaan käydä :eek: ,vaikka, jos, ehkä tuo 3kk menee umpeen.Kilvet vaan fillarilla konttorilta.Eikö.. :mad:
   
 5. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Vittu mitä orjia suomalaiset ovat... Nykyään.. Miksi vääntää / kestäätuollaista paskaa?
   
 6. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Kyllähän se katsastus menee uusiksi kokonaan jos ei autoa saa rekisteröityä tuossa kolmessa kuukaudessa. Mutta ainakin kaveri oli saanut tullin lopulta maksamaan sen uusiks menneen katsastuksen ku veropäätös viipyi ja sen takia ei saanu autoaan kilpiin.
   
 7. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

 8. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

 9. MansenJamppa

  MansenJamppa Gearhead

  samaa selitystä antoivat Tuusulassa KTK mäellä konttorilla kun kävin Pontiaccia katsastamassa ja oli tietokoneyhteydet poikki..aamu kasista 17.15 asti vietin siellä aikaa. Tosin itse rekisteröintikatsastuksesta toimenpiteenä 10++++ taitaa tuo helevatun ohjelmasekoilu tulla meille maksajille kalliiksi! :mad:
   
 10. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Uutinen Hesarista


  Käytettyjen tuontiautojen veropäätökset ovat ruuhkautuneet tulliin. Päätös tulee yleensä viikossa, mutta nyt se kestää jopa yli kolme kuukautta, ja siksi tuojat ovat joutuneet hakemaan uusia ajolupia.

  Heinäkuussa on jo jouduttu jatkamaan muutamia kymmeniä ajolupia, koska päätöksiä ei ole ehditty tehdä ajoissa.

  Ruuhkaan on useita syitä tullin verotusosaston johtajan Reijo Virtasen mukaan: "Uuden tietojärjestelmän käyttöönotto ja kesälomat ovat menneet päällekkäin. Myöskään tuontimäärät eivät ole vähentyneet siten kuten aiemmin ennakoitiin."


  Tulli määrittää käytettyjen tuontiautojen verotusarvon muiden vastaavien autojen hintojen perusteella. Kesäkuussa se otti käyttöön uuden Mahti-hakujärjestelmän, josta voi tarkistaa hintatietoja. Uuteen järjestelmään siirryttiin, koska korkein hallinto-oikeus vaati, että autoveron perusteena olevat tiedot ja määrittelyssä käytetty menetelmä on kerrottava avoimesti.

  Verotuspäätöksiä tehdessään tullipiirit etsivät hintatiedon ensin järjestelmästä. Jos sitä ei löydy, tullipiirit lähettävät kyselyn Hämeenlinnassa toimivalle markkina-arvoryhmälle, joka määrittää verotusarvon kullekin autolle.


  Uudessa järjestelmässä on toistaiseksi aikaisempaa vähemmän hintatietoja, joten markkina-arvoryhmälle tulee aiempaa enemmän kyselyjä. eskiviikkona niitä oli jonossa yli 3 600, joista yli 2 500 koski käytettyjä autoja. Viime kesänä jonossa oli enimmillään 3 000 kyselyä.

  Markkina-arvoryhmässä on Reijo Virtasen mukaan töissä juuri nyt vain muutama ajoneuvojen verotuspäätösten käsittelijä. Lisää työvoimaa on yritetty hankkia.

  Hän arvioi, että jälkikäteen ajateltuna uusi järjestelmä olisikin pitänyt ottaa käyttöön vasta syksyllä, jotta alkuhankaluudet eivät olisi osuneet kesälomakauteen.

  Auton tuojalle tullin ruuhka aiheuttaa käytännön ongelmia, sillä jatkolupa on käytävä hakemassa tullin toimipaikasta ja autoon on hankittava uudet maksulliset siirtokilvet.

  Tuontiautolle myönnettävä kolmen kuukauden ajolupa edellyttää, että auto on rekisteröintikatsastettava. Jatkolupaa varten on uusittava myös katsastus. Tilannetta helpottaakseen tullihallitus antoi tiistaina tullipiireille luvan tehdä itse jatkolupapäätöksiä 10. elokuuta asti. Normaalisti päätökset tehdään tullihallituksessa.

  Ruuhkan uskotaan kestävän alkusyksyyn asti.


  -Mano -
   
 11. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Kyllä kilometrit on oikeastaan ainoa tekijä, joka vaikuttaa veron määrään.
  Mun ymmärtääkseni homma menee siten, että katsotaan mitä joku käytetty auto on maksanut uutena sekä paljon siitä hinnasta on verojen osuus. Sitten tulli olettaa, että siitä käytetyn auton myyntihinnasta on edelleen sama %-osuus veroa jäljellä (mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, kuten ei pidä paikkaansa käytettyjen autojen myyntihinnat)

  Mutta sellainen on maailman paras suomen tulli.
   
 12. sportfury59

  sportfury59 Gearhead

  mul tuli kesäkuun vaihteessa nolla päätös viikossa ,yllätyin ittekin kun tuli noin nopeesti..auto oli 92 transitti
   
 13. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Soittelu Lahden piiritullikamariin ja kysely ajoneuvoveropäätöksen perään auttoi asiassa. Puhelun tuloksena paperit pinon päälle. Selityksinä oli ruuhka, henkilökuntapula, lomat, tms.... :eek: :eek: :eek:

  Seuraavana päivänä ilmoitus puhelimella, että valmiina ovat. Tänään aamulla aikaisin Lahteen ja kuvetta kaivaten roopuskat kouraan.

  Vakuutusyhtiön kautta konttorille ja siellä loppuruljanssit, rahan vaihtaessa haltijaa. Seuraavana on vuorossa EU - kilpien ruuvaus.
  Mustat on tilattu tilalle. " No fence EU, but...

  Ei tässä muuten olisi tullut kiirus, mutta tänään oli viimeinen 3 kk tarrakilpipäivä.

  Jiihaa sanoisi Tuusulan punaniska.

  - Mano -
   
 14. MansenJamppa

  MansenJamppa Gearhead

  Hieno homma että asiat järjestyy! Hatun-nosto Lahelastakin! :D
   
 15. janiluo

  janiluo Gearhead


  Niin se maailma vaan muuttuu... ennen Kustomoitiin Suomiautoja ja nykyään Customoidaan/tullataan uusia autoja... :eek: :eek: :eek:

  [​IMG]
   

 16. Niin se maailma vaan muuttuu... ennen Kustomoitiin Suomiautoja ja nykyään Customoidaan/tullataan uusia autoja... :eek: :eek: :eek:

  Taitaa tuo customs tarkoittaa tullivirkailijoita jotka customoi veropäätöksiä jokainen omien mieltymystensä mukaan :rotfl:
   
 17. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Hyrylän Torpalla klo 20.30 tänään Punaniskatexmexduo Veli-Matti Järvenpää esittää haitarimusiikkia. Jiihaa.... :D :D :D


  - Mano -
   
 18. SamiL

  SamiL Gearhead

  Kenen idiootin, siis korostan sanaa IDIOOTIN, keksintö se ylipäänsä on, että käytetyssä autossa olisi jäljellä jotain veroa, joka sitten hiljalleen kuluu kuten auton osatkin? Eihän tämmöistä voi tervejärkinen keksiä. Autosta on maksettu maahantuotaessa veroa valtiolle ja siellä sitä on jäljellä, jos on. Ja sieltähän se on takuulla kulunut pois jo aikoja sitten. Ei se vero mitenkään ole autoon kiinni tarttunut.
   
 19. Quest

  Quest 3rd gear

  Niin jos auton keskimääräinen käyttöikä on vaikkapa 15v niin vero siinä kestää vaikka sata vuotta. Tai jos se romuttuu 10 vuoden ikäisenä niin loppuja ei saa takaisin :oops:
  Vuonna 2020 kun tuot vm. 1962 auton niin vielä pitää veroa maksaa.
   
 20. janiluo

  janiluo Gearhead

  Tuossa olisikin ryhmäkanteen paikka... Kaikki jotka vievät auton paalattavaksi anoisivat verottajalta ja tai tullilta autoveron palautusta saman kaavan mukaan kuin se olisi tuontiauto. :lol:
  Tarpeeksi isolla porukalla olisi varmaan jo vaikutusta.
  :odroll:
  - Jani -
   

Kerro tästä muillekin!