Saabin välityksistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja cartman, 14.8.2002.

  1. cartman

    cartman 1st gear

    Onko Saabin ketjuvetoiseen ensiövälitykseen olemassa paljon erilaisia välityssuhteita, vai onko kaikki lähes 1:1? Automaatti? Sopiiko kaikki välitykset sekaisin, ja jos on olemassa "ylivaihteellisia" välityksiä, niin onko välitystä mahdollista kääntää väärin päin, ylempi hammaspyörä alas ja päin vastoin? Suomenkielisessä korjausoppaassa (alfamer) mainittiin vain, että eri vaihteistoissa on lukuisia erilaisia välitysvaihtoehtoja, mutta ketjuvälityksistä ei mainittu mitään.
     
  2. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    http://www.saabnet.com

    Mene osastolle "older models", siellä on malleittain kerrottu ensiöketjun välityssuhde. Ainakin kolmea eri välitystä löysin...
     
  3. cartman

    cartman 1st gear

    Kiitoksia! 5-vaihteisista siis löytyy näköjään 0,78:1 välitystä. Jos sen pystyisi kääntämään väärin päin, saisi alkuperäisestä kakkosesta pitkän ykkösen ja tiheät välit ylöspäin... halpaa ja helppoa, vai onko? Täytyypä tutustua tarkemmin.
     
  4. autoilija

    autoilija Gearhead

    Saatan olla väärässäkin,kun aikaa vierähtänyt...Sellainen mielikuva ettei ylä ja alapyörää pysty vaihtamaan keskenään.Kotikonstein tietty.Perävälityksiä näihin ainakin löytyy kaikenlaisia.Mites se turbon loota?
     
  5. cartman

    cartman 1st gear

    Joo ei ne ihan heittämällä mee nurin perin, mutta keskiöt vaihtamalla onnistuu jos vaan saa linjauksen kohdalleen. Esim. JM-autoon varmasti kokeilemisen arvoinen kikka...
     

Kerro tästä muillekin!