Saako moottoripetroolia Suomesta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Siirtokarjalainen, 15.5.2006.

  1. Saako vielä mistäänpäin Suomea ihka aitoa moottoripetroolia? Harrastepeltoajoneuvo kaipaisi. Niin paljon en rohkea kysyäkään, että löytyisikö ihan keskisuomen suunnalta.
    Toinen homma, missä moottoripetrooli on yliveto, niin jumissa olevat moottorit. Kyllä irtoaa männät sylintereistä
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Loppui myynti silloin 80-90-luvun vaihteessa kokonaan. Joudut käymään varmaan esi-isien mailla tankkaamassa vanjan siellä pitämällä asemalla? Tai sitten Virossa?? Se 76 oktaaninen on aika lähellä petroolia.. Mitenkäs valopetrooli? Siis irrotuskäytössä? Sitä saa vielä, eikä se hajultaan ja paksuudeltaan paljoa muinaisesta petroolista eroa?
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Meitin 49 petrooli-ferkku tykkää tuosta 76 (vai 78) oktaanisesta ryssän bensasta, toimii hienosti. On vaan pikkasen hankalaa saada kun nuo rajan pinnan "normaalit" asemat ei sitä myy.
     
  4. Olen kokeillut tuota valopetroolia, mutta se ei kyllä päde tuollaisessa irrotushommassa. Löpökin on parempi -siis tuo lämmityspolttoöljy. Tuo CRC on irrotteluhommissa niin kallista ja sitäpaitten haihtuu, ennenkuin ennättää vaikuttaa
     
  5. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    maito tai piimä on hyvä männänirrotusaine. Toimii myös jarruputken junttuurien irrottamisessa, rättiin ja nipan ympärille...

    ne pöpöt alkaa kai nokkia sitä ruostetta pienistä väleistä?
     
  6. No ei sitä sitten takavuosina turhaan mainostettu, että "Maito antaa voimaa"
     
  7. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Mä oon irrotellut ihan vaan naftalla liottamalla. CRC myös hapettaa jos jää pitkäksi aikaa, muuten oiva tuote. Ihan hyvä ettei saa petroolia enää. Hyi että ne haisi kun niiden perässä ajoi. :wc:
    Mikä harrastepeli sulla on? Petro Saab?
     
  8. Gravedigger

    Gravedigger 1st gear

    Arwina Oy Marttilassa, puh 02 4846776, myy White spirit ainetta 10litran ja 200litran astioissa. Toimii Petro-Saabissa hyvin, mutta ei voida kaupata Petrooli nimikkeellä, se on veromerkkaamatonta. Hinta 0,74 €/l
    Neste päätti lopettaa petroolin vamistuksen, mutta lentokonepetrooli olisi kova sana, jos sitä vain jostain saisi. Neste on julkaissut Petroolien suku nimisen kirjasen.
     
  9. napa

    napa 3rd gear

    eikös tuo lentopetrooli, eli kerosiini ole jo niin lähellä dieseliä, että niillä aineilla ei käytännön eroa juurikaan ole :odroll:

    kapiaisetkan myivät sitä lapissa muutama vuosi sitten satoja tuhansia litroja pimeästi... (ja jäivät kiinni jossain vaheessa)
     
  10. Cartman2000

    Cartman2000 1st gear

    Tuttuni, Finskin lentäjä, sanoi suihkareitten kerosiinin olevan samaa kamaa kuin paloöljy, jota öljylamppuihin kaadetaan. Jotkut grillien sytytysnesteet ovat myös samaa tavaraa. Jalostetumpaa, kuin polttoöljy. Toimii kuulema dieseleissäkin, mutta rikkoo moottorit ja käyttö tuo tietystikin ison lisälaskun, jos jää tien päältä kiinni polttoaineverottoman litkun käytöstä. Miksi rikkoo moottorit? No, en minä tiedä!

    Ne kapiukot taisivat myydä kerosiinia juuri polttoöljyksi.

    cartman
     
  11. Cartman2000

    Cartman2000 1st gear

    Tuttuni, Finskin lentäjä, sanoi suihkareitten kerosiinin olevan samaa kamaa kuin paloöljy, jota öljylamppuihin kaadetaan. Jotkut grillien sytytysnesteet ovat myös samaa tavaraa. Jalostetumpaa, kuin polttoöljy. Toimii kuulema dieseleissäkin, mutta rikkoo moottorit ja käyttö tuo tietystikin ison lisälaskun, jos jää tien päältä kiinni polttoaineverottoman litkun käytöstä. Miksi rikkoo moottorit? No, en minä tiedä!

    Ne kapiukot taisivat myydä kerosiinia juuri polttoöljyksi.

    cartman
     
  12. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Rikkoo koneesta ruiskupumpun, koska kerosiini on "liian kuivaa", eli sen voiteluominaisuudet eivät riitä pitämään pumppua elossa. Siksi sotkevat joukkoon 2-öljyä ja tavandieseliä, jos käyttävät dieselkoneessa. Kerosiini taitaa olla pikkaisen kevyempi tisle kuin diesel/polttoöljy , mutta raskaampi kuin petrooli. Jossain siis noiden kahden välillä siis.
     
  13. W201

    W201 3rd gear

    PETROLI
    petroli on väritön palava neste, joka valmistetaan tislaamalla raakaöljystä 135-290 celsius asteen lämpötilassa.Petrolia käytetään polttoaineena bensiinin ja dieselöljyn tapaan ja sitä myydään eri käyttötarkoituksiin jalostettuna kauppanimillä valopetroli,lämmityspetroli,moottoripetroli ja lentopetroli.Petrolia käytetään myös petroliöljymaalin valmistukseen.

    kEROSIINI eli lentopetrooli on ominaisuuksiltaan poltto- ja dieselöljyä muistuttava polttoaine joka ei sisällä diselmoottorien jakopumpuille välttämätöntä voiteluainetta. Kerosiinia käytetään suihkumoottoreissa ja kaasuturbiineissa.(tuotenimiä: Avtur, Jet-A, Jet-B,JP-4 ja JP-8)Lentopetroli on tarkasti jalostettu.Jalostuksella on pyritty alentamaan jäätymispistettä,vähentämään palamisessa syntyvää savua ja poistamaan vesi mahdollisimman tarkasti.
    MOOTTORIPETROLIA ei ole enää saatavana suomessavähäisen kysynnän vuoksi.
     
  14. tabi

    tabi Gearhead

    vene

    muistelesin oikein että jossain vene palstoilla oli juttua että ryssistä saa tilattua 20000l kerralla ja joku oli tilaamassa tuollaista. ja myi muistaakseni 1000l erissä eli vene palstoilta voisi katsella josko sieltä löytys joku myyjä.
     
  15. juhe72

    juhe72 1st gear

    natsi siwasta halpaa kokista, lähtee vaikka amalgaamit hampaista, toinen hienostuneempi versio on tunkeuma väri, irrottelee juntturat aika mukavasti
     
  16. scuuba

    scuuba 1st gear

    Myyty.

    Pietarsaaressa
    (faija käski pistää "nettiin myyntiin" mut perkele ku ei oo mitää käsitystä kuka tämmöstä tarvis/ mihin pistää ilmotusta :)
    Moottoripetroolia
    Saatavilla yht noin 800L
    Määrähinnat:
    20L 2e/L
    200L 1.3e/L
     
  17. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Herää kysymys: Miksi kukaan maksaisi noin paljon petroolista...?
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    Niin. Petroliahan alun perin käytettiin vain siksi, että se oli bensaa halvempaa. Petrolikonetta voi aivan hyvin käyttää bensalla, kun jättää polttoaineen esilämmityksen pois välistä. Sytytystäkin voi säätää aikaisemmalle ja siitä tulee vielä lisätehoa. Puristustakin voisi nostaa samoin seurauksin.
     
  19. kime2

    kime2 Gearhead

    Mutta bensalla käytettäessä ei saa aitoa petroolin hajua ja sekin on kai näissä nooakin aikaisissa vehkeissä yhtä tärkeää kuin niiden käyminen :rotfl:
    Eli ei minusta naapurikaupungin miehen petrooli ole ollenkaan kallista,mistäpä muualta sitä sitten sais halvemmalla jos sattuis tarvitsemaan?
     
  20. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    Se oli kanssa oman aikansa ilmiö, kun tehtiin Petrooli käyttöisiä Saab 99:jä ja Talbot Horizontteja... :odroll: Taikka sitten muutettiin 60-luvun HT Mustang toimimaan Petroolilla kuten eräässä tapauksessa.
     

Kerro tästä muillekin!