Sähkö raksteri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopar, 17.9.2010.

  1. Mopar

    Mopar Gearhead

  2. Jukka Kivineva

    Jukka Kivineva 1st gear

  3. LittleLion

    LittleLion 1st gear

    Onkohan sähkö dragtereita/pyöriä euroopassa ollenkaan?

    Amerikan maalla näyttää pikku hiljaa kasvattavan suosiotaan: http://www.nedra.com/

    Jos oikein sääntökirjaa tulkitsen niin esim pyöräluokista Super Gas Bike ja Competion / Funny Bike luokkiin sähkömottorin kanssa voisi osallistua?

    Alkoi tuollaisen pyörän rakentaminen vähän kiinnostamaan joten pitää vähän selvitellä, että mitä semmoisen rakentaminen maksaisi ja mitä luokkia pystyisi ajamaan.
     
  4. jublomb

    jublomb 1st gear

    Nyt on pakko sanoa eriävä mielipide,ei kyllä säväytä milläänlailla moiset agregaatilla tankattavat inisijät... :wc:
     
  5. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Noihinhan vois laittaa pinnojen väliin semmoisen pahvin palan pyykkipojalla kiinni, niin kuuluis oikeat äänet...
     
  6. LittleLion

    LittleLion 1st gear

    No siinä kai se viehätys vähän onkin, kun ei tuota usko itsekään, että ompelukoneelta kuullostavat laitteet voi oikeasti olla tehokkaita ennen kuin pääsee koittamaan vaikka kuinka osaakin laskea mitä niissä pitäisi olla tehoa :D
     
  7. triniemi

    triniemi Gearhead

    Siittä vain jos kipinää on! Ei kannata välittää muitten mielipiteistä jos kerran kiinnostaa.
     
  8. jublomb

    jublomb 1st gear

    No onhan ne varmaan tehokkaita,mutta kyllä siinä vaiheessa kun top fuel muuttu top elektroniksi,niin,ehkä jotain lajissa on menetetty... :rotfl:
     
  9. LittleLion

    LittleLion 1st gear

    Niin kysymys nyt lähinnä kuuluikin, että tietääkö kukaan onko noita euroopassa yhtään niin tietäis keneltä kysellä vinkkiä?

    Ja toisekseen mikä on muiden näkemys, että kelpaako nuo nykyisten sääntöjen puitteissa?


    Ääniähän saa rakennettua sit millaisia tahtoo. Ois vaikka tämmöinen hyvä? http://www.youtube.com/watch?v=pX3biLUAtkI :D
     
  10. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Mun kaveri teki opinnäytetyönä sähkömikroauton ja sen kiihtyvyys paikalta lähtiessä oli kyllä aivan häkellyttävä :eek: :D
     
  11. gremlin

    gremlin Gearhead

    Muutama vuosi sitten meni liki etten paasyt ihmettelemaan tata touhua amerikan ihmemaassa. Indianassa tuli poikettua tyomatkalla ja parin tunnin ajomatkan paassa olisi ollut ''Alternative Fuel Nationals''. Homma loppui vahan aikasemmin ja seuraavalle tyomaalle hirvee kiire etta jai ikava kylla valiin.
    Mutta tuossa MMAF;n sivulta horinaa suomen sahkopyorailysta, http://www.mmaf.fi/forum/index.php?topic=1218.0
    Ja tuolta Englannin vastaavilta festivaaleilta: http://www.aeracing.org/index.html
     
  12. LittleLion

    LittleLion 1st gear

    Sinällään en ole hirvittävän iloinen siitä, että näille kehitellään kokonaan omia sarjojaan vaikka se toisaalta antaakin porukalle vapaammat kädet niitä kehitellä.


    Mutta täällähän nyt ajetaan jo aika monen näköisellä bensalla, viina, metanolilla, välillä jotkut on ajellut dieselilläkin ja super gasia on aikanaan vissiin ajettu jollain kaasullakin joten eiköhän tuota sekaan mahdu joku sähkölläkin ajaja?

    Toki sitä mukaa kun tekniikka kehittyy niin tarvitsee sääntöjä mahdollisesti viilata jotta homma pysyy tasapuolisena, mutta muuta ongelmaa en tuossa näe.


    Kiitokset näistä. Ei ollut kumpikaan noista sivuista tullut vielä vastaan.
     
  13. S86T

    S86T 1st gear

    Kattele täältä yhteistiedot ja ota yhteyttä tiimiin joka rakentaa yhtä mailman nopeimmista sähkö autoista. Voi olla että ovat kiinnostuneita neuvomaan.
    http://www.raceabout.fi/era/blog
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Sioinä vaiheessa koko laji on menetetty. :wink:
     
  15. juko7

    juko7 Double Gearhead

    No, sähköautoilu on tulevaisuutta ja nämä V8-hommat on enemmän tai vähemmän jurakauden dinosaurusten juttuja. Aika luontevaa sinänsä olisi että niillekin tulisi joku oma luokka joskus... toisaalta luulisin että noiden vehkeiden rakentajilla ei paljon V8-taustaa ole, eli tulijat ovat sitten ehkä uutta porukkaa koko lajiin. Mutta miten tuollaista sähköautoa harrastetaan? :eek: virityskäämityksiäkö tekemälläkö?

    T: Stegosaurus

    [​IMG]
     
  16. LittleLion

    LittleLion 1st gear

    Niin no kun nimimerkistä ette varmastikaan tunnista niin tunnustettakoon, että olen tuon Jza:n mekaanikko. Se nelisen vuottakos tässä nyt on näitä ihmetelty, mut tosiaan aikaisempaa V8-taustaa ei ollut.

    Mut minä nyt olen aina ollut tämmöinen oman tieni kulkija joten jos itse joskus lajiin siirryn itsekin ajamaan niin ajoneuvo pitää toki erottua joukosta ja nuo sähkövermeet tuli yhtenä ideana mieleen 8)


    Niin no sähkömoottorin virittäminenhän sinällään on aika yksikertaista eli kun nostetaan jännitettä niin siitä saadaan enemmän tehoa ulos, mut toki se sitten lämpenee samalla enemmän ja moottorin kestoikä lyhenee. Sitten pääseekin rakentamaan vesijäähdystä sille moottorille, jne.

    Suurin ongelmahan tuossa on teho/paino suhteen saaminen järkeväksi joten äkkiä homma menee siihen, että pitää käyttää tee-se-itse osia joka kohdassa jotta kaikki ylimääräinen paino saadaan pois.

    Mutta kerron kyllä tänne visioistani, jos/kun jotain fiksua ajatusta saan kasaan :odroll:
     
  17. Wedge340

    Wedge340 2nd gear

  18. max

    max Double Gearhead

    Vertaus V-8 touhusta jurakauteen oli kyllä aika osuva,vaikka itsekin niiden kanssa vouhkaan ja pidän niistä.
    RC-lennokkeja on sen verran tullut harrastettua,jossa huomaa että sähkömoottorit/akut ovat kehittyneet valtavin harppauksin.Uskonkin että tulevaisuus on sähköautojen varassa.
     
  19. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Eipä se hullumpaa olisi jos yksi luokka kisoissa vain suhisisi, niillähän voi ajaa meluajan loputtuakin ;)

    Vähän ot:na, 50 lukuinen kustom laikka-avo väkevällä sähkömoottorilla vois olla melkisen seksikäs kapine, ei kaiken tartte pitää hirvittävää möykkää liikkuessaan.
     
  20. gremlin

    gremlin Gearhead

    Lievaa OTta, Englannin avauskisassa kun tuli kaytya niin sain vuokraamosta Toyota Priuksen, siis semmosen sahkoharvelin. Meinasin ajaa ainakin 20 ihmisen ylitte kun silla varikolla joutu kurvaileen, pari heppuu kaveli jopa sita pain, toinen keulaan tekstaillessan ja toinen kylkeen.
    Ihmiset ei reagoineet siihen mitenkaan, tai ei tietenkaan kun ei mitaan kuulu.
    Vaarallinen vehje!
     

Kerro tästä muillekin!