Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. mpower

  mpower Double Gearhead

  Ole huoletta! Olen konservatiivinen, sillä dieselillä voimat tehdään, on tehty ja nykyisestikin tehdään. Katsos, asia on niin, hyötysuhde nykydiisseleissä hirmuinen!:odcool:
   
  Muokattu: 30.4.2022
 2. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Media luo kyllä kuvaa, että se ainoa vaihtoehto maailmassa tulee olemaan sähköauto, mutta onko kuitenkaan asia niin.
  Se sähköautomäärä jonka pitäisi olla liikenteessä vuosikymmenen loppuun mennessä, vaatii ihan hirveästi investointeja, joita kukaan ei halua maksaa(taloyhtiöt) ja nyt ukraina osoittaa, että ilman muita polttoaineita ei pärjää, jos rähinä alkaa.
  Kun sähkön pitäisi olla vain yksi vaihtoehto käyttövoimana, kaikkien muiden joukossa ja jokainen valitkoon omansa. Nyt vielä on se tilanne, että malleja on rajallisesti ja moni niistä on vielä aika hinnakkaita, jopa uuden auton ostajalle. Kun noita polttomoottorisia myydään vielä pitkään ja paljon.
   
  viikinki75, Inlinee ja Seevu tykkäävät tästä.
 3. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 4. mpower

  mpower Double Gearhead

 5. mcmies

  mcmies Gearhead

  Sähkö-Väyryseen joutuu laittamaan vähintään 77900 euroa, Iltalehden mukaan noin 25000 euroa enemmän kuin polttis-Väyryseen (hinnat alkaen -mallit):

  https://www.iltalehti.fi/autotestit/a/99fd2d8a-8212-4c7e-9b16-53b348c1c45e

  Tämä siitä huolimatta, että Sähkö-Väyrynen on autoverosta vapaa.

  Varmaan kyllä kaikin puolin todella hyvä vehjes ja rangeakin alkaa olla riittävästi lähes kaikkien tarpeisiin, mutta hankintahinnaltaan sangen kallis.

  Kauppalehti puolestaan uutisoi, että sähkökäkättimien kolarikorjaus on kallista:

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...-uunissa/7b00bda6-9b60-4188-b987-461c76fd2efe

  Kuten jutussa todetaan, tämä näkyy vakuutusten hinnoittelussa. Jostakin syystä myös sähköautojen onnettomuustiheys on polttiksia korkeammalla. Teho lie yksi asiaan vaikuttava tekijä.

  Mitäs näihin sanotte, sähköautoilijat?
   
 6. -late-

  -late- Gearhead

  En muuten kommentoi mut tuo korjausartikla oli ihan ok. Aika pitkälti todenmukainen mut joiltain osin antaa aavistuksen virheellisen kuvan. Noi merkkaukset sun muut aidat liittyy sähkötyöhön jota autoon tehdään, sitä tekee sopivasti koulutettu kaveri. Muu työ ei niitä edellytä, muuta työtä voi tehdä jebu jolla selkeästi alempi koulutusvaade. Tuo "sähkötyö" ja "muu työ" ja niiden sisältö on melko tarkkaan määritelty autoalan ja sähköturvallisuusviranomaisen toimesta.
   
  Muokattu: 2.5.2022
 7. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Itekin olen muutaman sähkärin maalannut, samanlaisia maalata kuin muutkin. Liikuttelu vaan tuottaa ongelmia jos sähköt on katkaistu esim nyppyrin takia..
   
 8. Mr_MilleR

  Mr_MilleR Gearhead

  Kuten jutussa todetaan, tämä näkyy vakuutusten hinnoittelussa. Jostakin syystä myös sähköautojen onnettomuustiheys on polttiksia korkeammalla. Teho lie yksi asiaan vaikuttava tekijä.

  Mitäs näihin sanotte, sähköautoilijat?[/QUOTE]

  Itse en vakuutusten osalta muuta tiedä kuin sen, että vaihtaessani BMW:n VW ID.4:ää hinta aleni. Tämä tosin vaati vertailua yhtiöiden välillä ja vakuutuksen siirtoa toiseen yhtiöön.
  Tehokkaan auton ja kädettömän näyttämisenhaluisen kuskin yhdistelmä on aina vaarallinen, oli käyttövoima mikä hyvänsä.
   
 9. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Itse en vakuutusten osalta muuta tiedä kuin sen, että vaihtaessani BMW:n VW ID.4:ää hinta aleni. Tämä tosin vaati vertailua yhtiöiden välillä ja vakuutuksen siirtoa toiseen yhtiöön.
  Tehokkaan auton ja kädettömän näyttämisenhaluisen kuskin yhdistelmä on aina vaarallinen, oli käyttövoima mikä hyvänsä
  .[/QUOTE]

  Lainaus eiu ihan onnistunut, koska edellinen ei lainannut oikein, mutta koitin muokata niin, että ymmärretään eri kirjoittajat.

  Eri vvakuutusyhtiöissä suhtaudutaan erilailla erilaisiin autoihin.
  Mitäpä veikkaatte IF:in hinnan olevan kuorma-autoksi rekatun Chevy vanin pelkän liikennevakuutuksen olevan vuodessa o% bonuksilla?(ihan perus Starcraft, ei mikään erikoisauto)
  (Toki nykyään saa isot bonukset jo alkujaan, mutta mikä on se hinta, mistä ne lähtee laskemaan niitä bonuksia)

  Ja sori ot. Ei liity niinkään sähköautoihin vaan vakuutusyhtiöihin.
  Mutta varmasti on silläkin merkitystä, mistä ottaa sähköautoon vakuutuksen.
   
  Muokattu: 3.5.2022
 10. Catiska

  Catiska Gearhead

  Mutta varmasti on silläkin merkitystä, mistä ottaa sähköautoon vakuutuksen.[/QUOTE]

  Sillä on suurehko merkitys, kuten jokaisen kapineen kanssa mitä minulla on. Harrasteautoissakin jos kaskoa hakee, erot on suuret eri firmojen välillä. Samoin prätkissä.

  Oman sähkökiesin liikennevakuutus + superkasko maksaa n. 850,-/vuosi täysillä bonuksilla. Sain tonnin kahta puolen olevia tarjouksia parilta muultakin yhtiöltä, mutta IF tarjosi samaa kaksinkertaiseen hintaan.
  Suht samoissa liikkui edellisen Audin vakutuuksetkin, vaikka siinä oli tehoa kolme kertaa vähemmän. Eli, en usko tehon paljoakaan vaikuttavan asiaan. Mutta, merkkikohtaiset hinnat varmaan eroaa joiltakin osin jo nyt. Epäilemättä VW tai Skodan sähköautoihin saa vakuutuksen halvemmalla kuin Teslaan. Eli tuota kautta teho varmaan vaikuttaa, välillisesti.
   
 11. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Joo, ne kaalimato.comin mainokset alkaa jo väsyttämään.
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 12. -late-

  -late- Gearhead

  Vähän bensaa liekkeihin näiden vaihtoehtoisten käyttövoimien osalta. Tälleen raflaavasti kun esittää niin saa asiapitoista keskustelua. Nämä on tietenkin seikkoja joihin on syytä varautua sähkö- tai kaasukäytössä. Dieselbusseja ei kai pala missään koskaan niin en linkannu niihin ollenkaan o_O

  Alkuun tusahtaa terminen karkaaminen akussa, sit se ryntää kennosta toiseen. Tossa alemmassa aukee säiliön varoventtiili.


   
  Muokattu: 3.5.2022
 13. mcmies

  mcmies Gearhead

  Penarit taitavat olla kuuluisia siitä, että ovat kalliihkoja vakuuttaa. Vertailu ei ehkä näin ollen ole kaikista osuvin, kärjistäen vähän sama juttu kuin toteaisi, että vakuutuksen hinta laski kun vaihdoin Ferrarin Toyotaan.:)

  Tesla näyttää olevan vakuutusyhtiöille hiukan kinkkinen tapaus. Kokeilin huvikseni yhden Model S:n rekkarilla netissä laskea vakuutuksia, ei tullut hintaa kuin yhdestä yhtiöstä, muissa sanottiin että ei voida laskea verkossa. Ainoa saatu hinta oli 1249,60 euroa sisältäen täyskaskon ja maksimibonarit. Se on kalliimpi hinta kuin useimmilla vastaavanikäisillä ja -tasoisilla polttisvekottimilla.

  Sähkiksissä pakkaa ilmeisesti sotkee vielä jonkin verran se, että rekisteritietoihin on usein merkitty vain 30 minuutin nettoteho, joka on täysin eri asia kuin todellinen maksimiteho.
   
 14. Mr_MilleR

  Mr_MilleR Gearhead

  Vertailun osuvuudesta tiedä, mutta omalla kohdallani vakuutuksen hinta kuitenkin laski vaihtaessani dieselistä sähköön. ID.4 vakuutuksissakin oli suuria yhtiökohtaisia eroja, joten aina kannattaa vertailla. Ero kalleimman ja edullisimman tarjouksen välillä oli yli 400 e vuodessa. En kilpailuttanut kuin kolmea yhtiötä joissa minulla oli jo ennestää vakuutuksia. Tyydyin tuohon n.800 e / vuodessa hintaan (liikenne + täyskasko) max. bonuksilla.

  Hieman korjausta vakuutuksen hintaan. Kokonaishinta on nyt hieman yli 600 e vuodessa. Kaskossa on 35 % erikoisalennus, joka vähenee 5% vuodessa. Kun koko alennus on sulanut on hinta n.800 e. Ennen tätä yhtiö tai auto on hyvin todennäköisesti kuitenkin jo vaihtunut…
   
  Muokattu: 12.5.2022
 15. jahnu

  jahnu 3rd gear

 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 17. jänis2

  jänis2 2nd gear

 18. Rihma

  Rihma 2nd gear

 19. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 20. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!