Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    Itse käytin autoja, moottoripyörät oli elämäntapa. Harrastukset oli ihan muuta esim. oluiden ja whiskyjen maistelu:D
     
    isalmela tykkää tästä.
  2. Lowry

    Lowry 2nd gear

    ”Harrastus on säännöllisesti harjoitettua vapaa-ajan toimintaa, jonka tarkoituksena on rentouttaa ja tuottaa mielihyvää.”

    Jos on käyttöautona joku vanha miina, niin siinä tulee se harrastuspuoli pakollisena sivutuotteena.
     
    Turnn tykkää tästä.
  3. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Varmaan henkilöstäkin kiinni mutta omalla kohdalla nuo kriteerit täyttyy myös kun on käyttöautona uusi sähkökäyttöinen kärry missä on voimaa lähes riittävästi.
     
  4. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Olet ehkä salaharrastaja joka ei itsekään sitä tiedosta.
     
  5. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  6. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Käynnissä olevat neuvottelut maan seuraavien vuosien suunnasta lupaavat edelleen mukavia aikoja sähköiselle liikenteelle, joten synkkien pilvien maalailijat joutunevat jälleen pettymään. Myös jakeluvelvoitetteesta tingitään. Hyvä että pienen äänestäjän ääni tulee kuuluviin käytävissä neuvotteluissa ja meitä autoilla liikkuvia edes hieman huomioidaan.

    Samoin sähköenergian hinnassa ollaan aika kaukana niistä ”varmoista hinnoista” mitä on ennustettiin kun toi oma latausten kWh hintakin näemmä jäi toukokuussa jo alle 8 sentin perusmaksuineen, siirtomaksuineen, veroineen kaikkineen. Alle 1,25€/100km on meikäläiselläkin jo historiallisen alhainen hinta.
     
    Concarne tykkää tästä.
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tämä keskustelu on saanut minutkin laskemaan rahoja vaikka se ei tuossa sähköautoon siirtymisessä päällimmäisenä asiana ollut. Toukokuussa kilometrejä 1382. Lataukseen mennyt rahaa 14,90 € sisältäen kaikki kulut. Lataukset olen tehnyt yöllä halvan sähkön aikana. 1,07 €/100 km sähköön.

    Työajoja toukokuussa sen verran, että sieltä tulee kompensaatiota n. 280 €. Ei sillä kuuhun mennä eikä kata kaikkia autoilun kuluja jos pääomakustannukset huomioidaan mutta bensa-autoon verrattuna halpaa on.
     
  8. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ja sakemannihan on tehnyt jo 20 vuotta sitten täysikokoisen vedyllä toimivan haaramoottorin: BMW's Hydrogen Journey Included This V12 Sedan (autoweek.com). Tekele on saksalainen mutta suoritusarvot Ameriikkaa: Mitättömän pienestä 5,4 litran tilavuudesta on saatu puristettua hulppeat 200 hevosvoimaa. Tai no, on se parempi litrateho kuin Chevyn 350 TBI:ssä.
     
    Muokattu: 1.6.2023
  9. 1320

    1320 Gearhead

    Joo, onhan mulla toki harrasteautojakin.:odwink:

    Ja onhan sitä Rambleriakin hieman "harrastettu", mutta sehän siinä onkin, että tuollaista mieluista käyttistä korjailee ja parantelee ihan mielellään. Jos ajelisin jollain uudella Corollalla tai muutta nykykotterolla niin ei mulla olisi minkäänsortin mielenkiintoa tehdä siihen mitään huoltoja tai korjauksia...
     
    Swinger ja Concarne tykkäävät tästä.
  10. jänis2

    jänis2 3rd gear

  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    OMD ja Tesla girls 40 vuoden takaa. Ei liity mitenkään sähköautoihin eikä edes Nikola Teslaan. Kannattaa kuitenkin katsoa jos olet jäänyt musiikillisesti 80-luvulle ja jaat konservatiivisen naiskäsityksen (ei koko kuosia peitetty toinen toistaan idioottimaisemmilla tatuoinneilla, ei nenärenkaita, ei pilluläväreitä ja letti jonkun muun värinen kuin sateenkaari).

     
  12. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Kävin kävelemässä Tukholman katuja ja laskin 4 Teslaa korttelin välillä! Kyllä niitä myydään valtavasti ja hyvä niin.

    Mutta ei herätä ostohaluja. Samalla rahalla saa upeita autoja! Toistaiseksi...

    Näin yhden "E-Mustang'inkin". Täyttä "Pyhäinhäväistystä"! Ei ansaitse Mustang nimeä.
    Oli kuin kopio USAn suurimmasta fiaskosta; "Pontiac Aztec'ista" josta tuli legenda;

    "It's badged Pontiac Aztek, "the world's ugliest car".

    Hur 94 984 registrerade elbilarna i Sverige under 2022:

    1 Volkswagen ID.4 8 874
    2 Volvo XC40 Recharge 8 239
    3 Tesla Model Y 6 550
    4 Kia Niro EV 6 542
    5 Polestar 2 4 465
    6 Skoda Enyaq 4 357
    7 Kia EV6 3 970
    8 Nissan Leaf 3 850
    9 Volvo C40 Recharge 3 339
    10 MG ZS EV 2 903
    11 MG Marvel R 2 356
    12 Cupra Born 2 330
    13 Ford Mustang Mach-E 2 239
    14 Tesla Model 3 2 236
    15 Audi Q4 e-tron 2 170
     
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jos ottaa Teslan maksu koville, niin voi luopua kämpästään ja muuttaa autoon. Ihan siihen Teslaan siis:

    https://www.hs.fi/talous/art-2000009679449.html

    Jotenkin tuntuu, ettei tuokaan mahdollisuus käyttää ilmastointia autossa parkkipaikalla saisi mua vaihtamaan H-D & hotelli matkailusta automatkailuun.
     
  14. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    LOL! Tuonkaltaisia "konservatiivisen käsityksen" mukaisia Tesloja saati naisia ei taida enää paljoa löytyä? Siinäkö todellinen vähemmistö kansanryhmä tässä maailmanajassa?

    Kieltämättä kasarilla ja ysärillä oli hieman eri trendit pinnalla niin autoissa kuin naisissa. Niin eikä Tesloista ollut tietoakaan. Onko asiat paremmin vai huonommin kuin tuolloin? Varmaan kuitenkin kokonaisuudessaan paremmin...Tesloineen päivineen.
     
  15. ari2004

    ari2004 Gearhead

  16. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Esim. ID4:n toimitusajat vissiin vuoden luokkaa. Että joko kysyntää tai sitten tuotantopulaa?
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Löytyy. Niitä on jossakin tiheämmässä ja jossakin harvemmassa. Liittyy varmaan johonkin muuhun, niin kuin koulutukseen ja ties mihin sosiaaliseen taustaan. Voi olla, että suviseuroilta tärppää paremmin kuin elmun konsertista.

    "Tämä on hyvä paikkakunta pojille. Nuorilla naisilla ei ole nenärenkaita, ei porkkanan väristä tukkaa, eikä lainkaan näkyviä tatuointeja". Ihan oma toteamukseni jossakin yhteydessä.
     
    C4vettester tykkää tästä.
  18. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Kävin "koeistumassa" VW ID.5 GTX:n. Ei vakuuttanut. Kovat oli penkit ja yleisvaikutelma kabiinissa oli "muovinen ja halpa". Tämäkö on comfortti- ja laatutaso jota n. 65 t€:n saksalainen sähköauto edustaa?

    Toinen häiritsevä tekijä VW:n sähköautotuotteissa on "autoestetiikka" eli muotoilu. VW:n ID.4 ja ID.5 eivät ole silmään nättejä (toki kauneus on kunkin katsojan omassa silmässä). Ensisilmäyksellä ne ovat kohtuu OK, mutta kun vähän aikaa tarkemmin katsoo eri kulmista niin eihän ne hyvältä näytä.

    Sama sähkärien "katumaasturimainen möhkälemäinen ulkonäkö" koskee mielestäni myös jenkki e-Mustangia. Se malli on "liian eurooppalainen" eikä erotu millään tavalla selvästi muotoilultaan amerikkalaiseksi valmisteeksi.

    Oikeastaan sähkärimuotoilussa Teslan Model S on ainoa joka on edelleen jollain tasolla nätti ja sulavan linjakas.

    Yksi olennainen kysymys sähkäreissä voisi kuulua, että miksi niiden pitää järestään olla niin hemmetin rumia? Ja ottaen huomioon vielä senkin kuinka paljon siitä rumuudesta pitää vielä maksaa.
     
    Muokattu: 3.7.2023
  19. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Samaa mieltä!

    Miksi BMWn sähkärit ovat merkin rumimmat?
    Miksi isot "sieraimet"? Ei kai siitä edestä edes mene ilmaa läpi?

    No, tuskin ostan koskaan Bemaria mutta joku halpa kiinnostaa kun tulee pakko.
    Uskon että osaketalot tulee pakottamaan maksaa latausta vastikkeessa oli e-auto tai ei. Joissakin on jo kimppa e-autoja tunti/pv/viikko taksalla ja se on järkevää.
     
  20. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Katsojan silmässä tietysti. Omaan silmään sopii kun on valot, ulkolistat ja värit valittu "oikein". On niitä hienompiakin, esim. Audi näyttää paljon paremmalta mielestäni. Silloin kun Bemarin ostin niin samoilla spekseillä oleva Audi mikä pystyy samaan rangeen ja suorituskykyyn olisi maksanut muistaakseni luokkaa 50t€ enemmän joten päätin sietää mm. niitä majavan hampaita Bemarin keulassa. Taycan on myös mielestäni hieno mutta se olisi vielä kalliimpi. Käyttöauto kuitenkin kyseessä ja ominaisuudet vs. hinta oli Bemari täysin ylivoimainen mihin tahansa muuhun verrattuna minulle tyypillisessä käytössä. Polttomoottoriautot mukaan lukien. Itäautoja en tosin tarkemmin tutkinut kun en sellaista kuitenkaan osta.

    Niin ja kyllä, niistä majavan hampaista ilmaakin virtaa alaosasta läpi. En ole katsonut minne. Kaikenlaista sensoria ja tekniikkaa täynnä ovat myös.

    Aina on modernit kikottimet näyttäneet erilaisilta kuin vanhat. Kumma kyllä aina niitä uusia myös arvostellaan. Itse olen vaihtelun ja kehityksen kannalla. Bemareista kun puhutaan niin tämän hetken korimallin M2 on kyllä keulasta sen näköinen etten minäkään pysty käsittämään mitä ovat ajatelleet. Jollekin teinille on annettu uretaania keulan muotoiluun vanhaan Opeliin ja se on sitten varastettu Bemarin keulaksi???
     
    Muokattu: 3.7.2023
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!