Sähköauto-uskovaisuus

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Näin sähköuskovaisen Nissan Leaf kuskin helsingissä mannerheimin tiellä. Joka valoissa nappi pohjaan ja kaikki jäi jälkeen ihan sikana. Ja joka kiihdytyksen jälkeen se joutui jarrutamaan punaisiin kun muut rullaili sen pikkuhiljaa kiinni. Ja taas se ampais matkaan, uskontonsa mukaisesti. Kyllä siinä muut jää kun Nismo laittaa nyyttonit kehiin. Olen nähnyt valon (nissanin takavalot siis). Hämeenlinnantielle lähtiessä sitten muinaisjäänne Hemi piti nismolle pikku puhuttelun, mutta voi voi mitkä päästöt. Kyllä tuli huono omatunto.
   
  WBBC tykkää tästä.
 2. mcmies

  mcmies Gearhead

  :)
   
 3. WBBC

  WBBC Gearhead

  Hyvin toimittu.
  Millainen kärry ja HEMI, antoi opetuksen kukkopillin kuskille?
   
 4. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Tässä tapauksessa hemi kirjoitetaan pienellä, sellanen 2000 luvun 5.7 muovihemi jeepin kopassa. Käyttis, niinkuin se patterinismokin.
   
 5. Catiska

  Catiska 3rd gear

  Ja tarinan opetus oli mikä? Että 2000-luvun hemi pärjää kiihdytyksessä yhdelle saman aikakauden hitaimmalle patteriautolle?
   
 6. mcmies

  mcmies Gearhead

  Ei tarinassa sen kummempaa opetusta ollu. Se vaan jotenki lämmittää mieltä, kun hemi wäkewästi puhuttelee sähkökäkätintä.
   
 7. mopar-mikko

  mopar-mikko 3rd gear

  Kaikkia sähköautoja ei oo näköjään tehty nopeiksi vaikka sitä hehkutetaankin. Esim. Hyntain sähkö ionig kiihtyy 4 sek. hitaammin 0-100 kun saman tapainen ja hintainen bensa malli I30 fastback N.
   
 8. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Ei siinä mitään opetusta sinänsä ollut. Sähkökuskin ajotyyli oli aivan vammainen, mutta ei se sitten mihinkään kulkenutkaan. En tiedä oliko accu-nissani myös 2005 vai ehkä noin 15v uudempi, mut samaa aikakautta näköjään juu. No täälläkin on saanut lukea kuinka leaf jättää kaiken valoista, koska sähkö. Lähinnä tarinalla oli tarkoitus myös testata patteriuskovaisten reaktioita.
   
  faikku66 tykkää tästä.
 9. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Eikös tuo ole vaan tapa "tankata" niitä sähköautoja?
  Nopeahko ja lyhyt kiihdytys on taloudellisempaa, ja mitä voimakkaammin hidastat sitä enemmän akut latautuu...

  En tiedä onko nissanin etenemistyyli ollut kuitenkaan kokonaisuutena se kaikkein viisain ja taloudellisin.
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 10. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Kyllä se jarrutus hukkaan menee niissäkin mutta sika nopeaan ne hidastuu jarruttamattakin jolloin suuren osan enerkiasta saa takaisin akkuihin.
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Sähköauton voi tankata hinaamalla sitä vaikkapa bensa-autolla. Käteviä kamppeita, ei ihme että omistajat ovat mailman onnellisimpia, varsinkin näillä harrasteautofoorumeilla.
   
 12. hantta

  hantta Gearhead

  Oli vissiin moodi jäänyt päälle edellisestä bemaristaan :(
   
 13. ak72

  ak72 3rd gear

  Just tommosen ionik sähkövessan ohitin Mustangilla kun mateli joka helvetin tieosuudella reilusti alle rajotusten, mahto vituttaa sitä kuskia kun mentiin maapallon tuhoajalla renkaat ulvoen ohi.
   
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Ihan hyvä ettei. Ei maapallo pelastu sähköautojen suorituskyvyllä. Mielenkiintoista nähdä käykö mitään kun ns tavikset pääsee sähkötykkien rattiin.
   
 15. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Aiwan varmasti witutti ihan witusti. LOL!
  Kotiin päästyään hakkasi päätään seinään hokien "Voi minua uskovaista, voi minua poloista! Vanhaa Musseakin ois ollut tarjolla mutta laiskaan patteripaskaan roponi laitoin!"
   
  Rautamäki ja grantorino tykkäävät tästä.
 16. impala67

  impala67 Gearhead

  odotan innolla sitä hetkeä että suuri osa kansasta (ja harrastajistakin) alkavat sähköisesti suhista ja pensa-autoja kammota; sittenhän se vasta hauskaa on halvoilla ameeriikan lintoilla räyhätä. pelkäänpä että suurin uhka tulevaisuudessa tulee olemaan oikeiden öljypohjaisten polttoaineiden saatavuus, ettei tartte naviin apteekkiverkostoa tallentaa.

  toistaiseksi näyttävät sähkövehkeet soveltuvan parhaiten kaupunkipyöritykseen; ja hyvä niin ettei maailmanlopun pelkääjät ole niin usein maanteitä tukkimassa eco-moodessaan...
   
 17. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Monessa maassa kaupungeissa on ne suurimmat saasteongelmat, joten sinnehän niitä pienempiä ja edullisempia malleja halutaan kaupata.
   
  SteveS tykkää tästä.
 18. jänis2

  jänis2 2nd gear


  Ikiliikkuja :D
   
 19. Catiska

  Catiska 3rd gear

  Ne sähköautoilijat mitä minä tunnen, on enemmän moottoripäitä kuin tällä palstalla moni viisauksiaan jakava. Vanhoja jenkkejä harrastaa monikin, ja yleensä niitä vanhoja on monikossa. Meistä monella on myös moottoripyöriä ja muita moottorikulkimia.

  Sähköauto on lähinnä siksi että siinä paketissa löytyy hieno matka-auto jossa on mukava, hienostunut voimalinja ja suorityskykyä ilman järkyttäviä huoltokustannuksia ja muita kuluja. Eikä juuri haittaa vaikka nihkeästi liikkuvat polttomoottoriautot on maanteillä niitä tukkimassa, ohi pääsee varvasta koukistamalla.

  Sitten niissä ketkä paasaa vastaan, on moni jotka ei omaa tietämystä ja/tai kokemusta koko aiheesta. Mielipiteitä ja kuviteltua tietoa jaetaan suurella innolla, ja kuvitellaan kaikkien sähköautoilijoiden olevan jotain ituhippejä.
   
  1purehell, Stang_81, SteveS ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. J.J.

  J.J. Gearhead

  Tjaa...

  Kaikki sähköautoilijat mitä itse tiedän on kyllä kylän pahimpia juppeja, ja ei siinä mitään se on ihan ookoo, kuka mitenkin.
  Kun nyt nykyään se Audi tai Bemari ei vaan enää ketään säväytä ja niillä nyt ajelee tavikset jo muutenkin, niin nyt pitää sitten pönkittää omaa egoa sillä sähköautolla.
  Koska se nyt on vaan "se" juttu tällähetkellä.

  Muistetaan sitten tietysti aina jokaisessa mahdollisessa välissä hehkuttaa sitä sähköauton paremmuutta joka osa-alueella autoilun saralla, vaikka ketään kuulijaa ei asia varsinaisesti kiinnostaisikaan.
  Muilla autotyypeillä ajavat sitten lasketaan tyhmien tai tyhmien ja köyhien sakkiin, niille on sitten mukava naureskella kun eivät mistään mitään ymmärrä, mokomat juntit.
  Että ajakaa vaan niillä hiilivetykulkuisilla epämuodikkailla kinnereillänne.

  En tiedä itseasiassa ketään kuka vilpittömästi olisi ostanut sähköauton säästämisen tai ekologisuuden (hyvin kyseenalaisia argumentteja muutenkin) takia, aina on rivien välistä paljastunut joku ihan muu motiivi kuin ituhippeily. Itseasiassa en tiedä yhtään oikeaa ituhippiä jolla edes on jonkinsortin auto.
   
  faikku66 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!