Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. ari2004

  ari2004 Gearhead

  https://yle.fi/uutiset/3-7328401
   
 2. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Tuo Harkin puhe on hyvä, mutta polttoaineen tuotannon hyötysuhde ja jakelun päästöt pitäisi huomioida, jotta saataisiin todellisempi polttomoottoriauton hyötysuhde. Hän toki halusi tarkoituksella laskea hyötysuhteen energianlähteestä. Toivottavasti herättää ajatuksia sähköautoa ekotekona pitäville. Akustokeskustelu vielä tuohon päälle niin voidaankin varmaan bensa-autosta unohtaa se bensan tuotannon osuus…
   
 3. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Jos tällein ajatellaan, kuten varmaan sarkastisesti säkin tätä lähestyt, niin energian tuotannossakin jos lasketaan se hiilen matka polttolaitoksiin, tai turpeen tai minkä tahansa, niin saadaan aika tylyjä lukemia, että mikä on ympäristöystävällistä mikä ei. Saati jos lasketaan tuulivoimassakin tuulivoimalan tuotannosta tulleet päästöt.
  Ja onhan öljyntuotannossakin aika isoja päästölukemia, kun lähdetään öljyn etsinnästä öljyn pumppaukseen, sen siirtämiseen mantereelta mantereelle.
  Päästöjä voi vähän minkä tahansa tuotteen kanssa laskea loputtomiin, ei ylistetyt superruuatkaan ole ympäristöystävällisiä kun ne tänne raahataan.
   
  Catiska ja maverick999 tykkäävät tästä.
 4. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Vuosikymmeniä on öljyn seassa mukana tullut "turha" maakaasukin vaan poltettu porauspaikalla, ja niin taidetaan tehdä vielä nykyäänkin aika useasti. Sekin pitäisi laskea mukaan päästöihin.
   
 5. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Eikös Arttu laskenut väärässä järjestyksessä, kun ensin laski voimalaitoksen ja auton sähkömoottorin välisen häviön ja sen jälkeen kertoi nämä sähköntuotannon hyötysuhteella?
   
 6. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Kertolaskut saa laskea missä järjestyksessä vaan, ja tulos on aina sama.
   
 7. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Olet oikeassa.
   
 8. pantera

  pantera Double Gearhead

  Artulla taitaa olla käytössä se vaihtoehtoinen todellisuus

   
 9. peto

  peto Gearhead

  En tiä mut jotenkin musta tuntui hassulta, että se hiilivoimala saisi polttoaineensa suoraan jostain ilman siirtokulutusta ja polttoaineen tuotannossa kaikki kulutukset laskettiin.
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niin tai ne litiumit porattas ja piikattas sähkökoneilla irti kaivoksissa ja kulkis sähkölaivoilla ja kuorkeilla tehtaisiin jossa ne saadaan akuiksi. Tuskin niissäkään tehtaissa on aurinkopaneelit katolla? Tutkimusten mukaan juuri se akun valmistusprosessi saattaa päästöjä niin että huonenee todella luvut.

  Tähänkin nääs pätee, sen lauluja laulat kenen leipää syöt tai sitten voi olla niin irtaantunut todellisuudesta ettei ymmärrä enää realismia.
   
  Vermilion ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 11. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Aika paljon tuli mustaa pakokaasua tuossa trollivideossa joka polttomoottorivehkeestä. Vissiin mahdotonta tehdä informaatiopätkää joka ei vetäisi kaikkia asioita täysin jompaankumpaan äärilaitaan. Kyllä joku pystyisi laskemaan kaikki päästöt kummankin energiamuodon mukaan, jos vain haluaisi.
   
 12. pantera

  pantera Double Gearhead

  juu... täähä on otsikon perusteella uskovaisten topiikki ja ateistina olen ehkä väärää kohderyhmää... jokainen uskoo mihin haluaa, onko musta valkoista vai valkoinen mustaa... evvk, mun mielestä ei ole kuin harmaan eri sävyjä, siksi en osta sinisillä aurinkolaseilla varustetun radiojuontajan faktoja..
  Carry on..
   
 13. jahnu

  jahnu 3rd gear

 14. Catiska

  Catiska Gearhead

  Onko joku sellaisiin uskonut? Mutta, sillä aikaa kun noita pohtivat, olen ehtinyt jo hyödyntämään kymmenien tuhansien kilometrien edesta halvoista kilometreistä. Eli, hitaat pohtijat ovat ne kenelle se luu jää käteen.
   
 15. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  No se on hyvä että Sinä olet hyötynyt. Tähän peukku.
   
 16. ari2004

  ari2004 Gearhead

  Mikä mahtaa olla se todellinen hyöty, kun esim. Model S: 85 hinta on tullut 7:ssä vuodessa n.70k€ alas Nettiauton mukaan?
   
  Vuppe tykkää tästä.
 17. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Itellä on menny tuona aikana kaks tonnia vuodessa bensaan, joten 8 000 Euroa ois tullu vuodessa takkiin. Mutta oishan se ollu kiva Teslalla ajella.
   
 18. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Olisin voinut muotoilla kommentin vähän toisinkin... :rolleyes:
   
 19. ari2004

  ari2004 Gearhead

  Joo, ymmärsin sarkasmin, en vaan vastannut sarkasmilla.
   
  Vuppe tykkää tästä.
 20. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Mikä auto olisi ollut parempi vaihtoehto?
   

Kerro tästä muillekin!