Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Catiska

  Catiska Gearhead

  Ei niitä siten ole rakennettu. Valmistaja vain on valinnut toimintatavan että akkupaketti korvataan toisella kunnostetulla ja paketit korjataan keskitetysti.

  Mutta kuten tuossakin tapauksessa, aina voi korjauttaa muualla. Ei polttomoottorin ongelman kanssa tarvitse vierailla vain merkkihuollossa.
   
 2. klunssila

  klunssila Gearhead

 3. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Täysin uskottavalta kuulosti.
  Öljy riippuvaisuudesta pois pääsy tulee muuttamaan maailmaa.
   
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  En tiedä mitä ohjelmassa on kerrottu mutta useassa eri yhteydessä olen lukenut että tarkoitus on jättää Venäjä ja beduiinit lehdellä soittelemaan.
   
 5. Catiska

  Catiska Gearhead

  Siinä samalla vaihtotaseemme paranee, öljy on täysin tuontitavaraa, sähkö voidaan halutessamme tehdä kaikki Suomessa.

  Yksilötasollakin sähkön voi tehdä itse vaikka puukaasugenulla jos haluaa.
   
 6. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  ..ja se puu kulkee teillämme sähkörekoilla...?

  IS
   
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Uittamalla jokia pitkin! Niin se ennenkin tehtiin.

  Energiapuun kuskaamisessa käytettynä öljy on suht vähäinen hiilidioksidiongelma.

  Toistaitoisena ostaisin hyvin tehdyn puukaasuttimella varustetun auton. Mutta ei niitä oikein tunnu olevan kaupan. Vapaa-ajan lisääntyessä voisin sahailla omista metsistä ihan bensasahalla pilkkeet. Toki sähköhalkoimella ne työvaiheet, jotka sillä onnistuu.
   
 8. Astu jo tälle vuosituhannelle..;)

  [​IMG]
   
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  No mikä ettei! Täytyy vaan ensin ajella tuo 445:nen Husqvarna loppuun.
   
 10. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Olisiko kuitenkin viisainta vaikka alkuun tukea (laskea) uusiutuvan dieselin mittarihintaa niin päästöt laskisivat ja kaikki säilyisi lähes ennallaan, myös raskas liikenne ja työkoneet.

  Tämä vaihtoehto ei tietenkään käy sähköautohuuman sokaisemille vihreille oikeinajattelijoille, koska se ei ole ideologian mukaista.

  Julkisesta keskustelusta on jäänyt pois myös (uusiutuvan) etanolin osuuden kasvattaminen myytävän bensiinin joukossa ja autoveron poistaminen nykyisen ajoneuvokannan uudistamiseksi.

  IS
   
 11. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Oon aikoinani repinyt kaljarahat metsästä polttomoottori Raketilla,luulen että jos tuolla yrittäisi niin raittius häämöttäisi...
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Uusiutuvia liikennepolttoaineita ei riitä määräänsä enempää. Anttosen tarinan mukaan niiden osuus on promilleluokkaa ja vaikka paljon tehtäisiin, niin prosentti voi olla jo vaikea saavuttaa. Toki voi onnistua Suomessa, muttei kaikkialla.
   
  Catiska tykkää tästä.
 13. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Katsoin netistä tuon Anttosen tarinan,puhuu ainakin vakuuttavasti,faktoista en tiedä.
   
 14. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Niin, globaalisti promilleluokkaa mutta eihän ihmisten osuutta hiilidioksipäästöihinkään ole arvotettu kuin neljän prosentin tasolle. Vaikka lakkaisimme olemasta euroopassa, Kiina, Intia, USA ja Venäjä jatkaisivat saastuttamista. Todellinen ongelma on väestön kasvu ja globaali elintason nousu - tätä ei ole tietenkään soveliasta sanoa ääneen.

  Päästötavoitteet ovat kuitenkin valtiokohtaisia ja uusiutuvien polttoaineiden verokohtelulla voidaan vaikuttaa niin tuotatomääriin kuin kulutustottumuksiin. Eiköhän se suomalainen tankkaa sitä edullisinta ajellessaan ilmaisen ämpärin tai tarjouskahvipaketin perässä.

  Toisin sanoen, vaikka Suomessa olisi 100% sähköautokanta ei sillä olisi mitattavaa globaalia vaikutusta hiilidioksipäästöihin. Suomen kiristäessä päästötavoitteitaan ostovoima laskee, tuotteiden ja palveluiden kysyntä laskee. Hinnat ja verotus nousevat - aivan tyhjän takia.

  Suomessa sähköautojen vaihtoehto olisi tuo uusiutuvien osuuden kasvattaminen, koska sähköautojen vaatima kallis infra loistaa vielä poissaolollaan ja sähköautojen osuus tulee olemaan pieni vielä muutaman vuosikymmenen ajan.

  Jos uusia autoja myydään reilusti alle 100000 kpl vuodessa, joista täyssähköautojen osuus on hybridejä pienempi. Käytettyjen polttomoottorikäyttöisten autojen tuontimäärät jatkavat kasvuaan vuosi toisensa jälkeen. Tämä kertoo siitä, että uudet autot ovat suomessa liian kalliita keskimääräiseen ostovoimaan verrattuna.

  Nykytahdilla taitaa mennä puoli vuosisataa, ellei akkuteknologia koe muutamaa vallankumousta. Nyt ollaan isosti kotilatauksen varassa ja kaikilla ei tätä mahdollisuutta ole käytössään.

  Autokanta on vanhaa eikä sen uusimiseksi haluta tehdä mitään järkevää, kuten esimerkiksi autoveron poisto olisi. Sen sijaan halutaa lappaa velkarahaa eurooppaan ja haaveilla vihreästä siirtymästä.

  Oleellinen kysymys onkin, kuinka nykyisen ajoneuvokaluston päästöjä voidaan pienentää kohtuullisilla kustannuksilla? Uusiutuvien osuuden kasvattamisella ja autoveron poistolla.

  IS
   
  Poni -69, Desoto57 ja 3964 tykkäävät tästä.
 15. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Kysyn taas kerran tämän saman kysymyksen johon en ole saanut vastausta edes vihreiden kansanedustajilta.

  Eli miksi sähköautolla ajo on eko teko mutta tuvan lämmittäminen sähköllä on lähes ympäristörikos?
   
  kerkko, -chgr, Desoto57 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Se on vähän sama juttu kun että öljy on perkeleestä paitsi jos se on levitettynä pyörätielle, ja sitä sais tehä Suomen päästä päähän..
   
  isalmela tykkää tästä.
 17. Ettei unohtuisi:

  Vihreät esittää miljardin euron tukea julkiseen liikenteeseen.
  – Esitämme miljardia € joukkoliikenteen tukeen ja investointeihin, pyöräbaanaa läpi maan Lappiin asti ja järkevää liikenteen ohjausta ruuhkamaksuilla, vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen kertoo Twitterissä.
   
 18. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  SÄHKÖNKÄYTTÖTEKNIIKAN professori Juha Pyrhönen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta laskee, että suomalaisten täytyisi tästä päivästä lähtien hankkia 100 000 sähköautoa joka vuosi, jotta nykyinen autokanta olisi 30 vuoden kuluttua korvattu kokonaan sähköautoilla.

  – Kuulostaa haasteelliselta, hän toteaa.

  Pyrhönen näkee haasteita myös sähköautoilun mahdollistavan infrastruktuurin rakentamisessa.

  – Nykyisen dieselauton saa kolmessa minuutissa tankatuksi 1 000 kilometrin ajoa varten. Kaikkein nopeimmatkin sähköautojen lataussysteemit tuottavat 20 minuutissa vain 300 kilometrin ajomatkan, hän kertoo.


  Sähköautoilun yleistyessä pikalatureita tarvitaan 22 kertaa niin paljon kuin Suomessa on polttoainepumppuja nykyisin.

  kukahan lienee maksaja
   
  -chgr, Desoto57 ja Peeaa tykkäävät tästä.
 19. Pertura

  Pertura Gearhead

  Koulussa kun eri lämmitysmuotoja vertailtiin, kertoi opettaja syyksi sen, että koska sähköllä pystyy tekemään myös muuta kuin vain lämmittämään, niin siksi sitä ei kannata lämmittämiseen käyttää. En muista mikä oli se hienompi termi tälle, mutta tuo se on se idea. Sähköllä siis on parempi pyörittää koneita ja vehkeitä, kuin hehkuttaa vastuslankaa.
   
 20. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Varmaan liittyy siihen, että mitä mahdollisuuksia on tarjolla. Jos tuvan sähkölämmityksellä tarkoitetaan suoraa sähkölämmitystä, niin sille on olemassa vaihtoehtoja, esim. lämpöpumpulla säästyy enemmän kuin puolet. Auto kulkee sähköllä pienemmillä päästöillä kuin bensalla, joskaan ei sähköauto tietenkään päästötön ole vaikka mainosmiehet sellaisena markkinoivat.
   
  Muokattu: 17.7.2021
  isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!