Sähköinen käsijarru

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja timopajala, 28.3.2021.

  1. timopajala

    timopajala Gearhead

    Moikka. Olisko tietoa saako tollaseen vm 1957 kulkineeseen laittaa sähkösen käsijarrun? Ei kai siinä mitään estettä pitäs olla?

    Tulee ilma alustaa yms nii sais noi vaijerit pois tuolta auton alta kokonaan
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Minne ne vaijjerit katoais, erona on vaan että sähkömmoottori kiristää auton alla vaijereista kengät kiinni rumpuun...
     
  3. timopajala

    timopajala Gearhead

    Laitan sen koko systeemin takapäähän niin jää kokonaan auton alla olevat vaijerit pois. Käytännössä siis vaijereita näkyisi auton alla 50cm pätkät per puoli
     
    JAMANT tykkää tästä.
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  5. ursus2

    ursus2 Gearhead

  6. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jaa, olikos alkuperäisellä kysyjällä tarkoitus oikein levyjarrut tehdä -57:aan?? Ajattelin rumpujarruja kyllä ja silloin on pakko olla jonkunlaiset vaijerit...
     
  7. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Muokattu: 30.3.2021
  8. three hundred

    three hundred Gearhead

    Toyota Avensis sähkökässärillä hirtti itsekseen kässärin päälle ja piti läppärillä vapauttaa jarrut..... remppa ois toyotalla maksanut 2000€ puoli....... meni auto vaihtoon ja corolla tilalle ja ilman sähköjaruu....
     
  9. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Volvon jarrun saattais melko helpolla saada toimimaan. 12 voltin moottori, napaisuuden kääntämällä saa joko mäntää ajettua kiinni tai aukipäin. Tosin jotain ohjaus älyä se varmaan tarvis, ettei hulluna väännä mäntää liikaa ja polta moottoria.
     
  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Eipä käynyt edes mielessä, että rumpujarrulla tekisi... Mutta se taitaa vaatia omia virityksiä, mikä taas voi olla hankalampi saada hyväksyttyä, kuin tuollainen levyjarrupaketti.

    Varmaan jotain virtamittausta käyttämällä sen ohjauksen saisi toteutettua. Sama ongelmahan se olisi rumpujarrunkin kanssa ratkaistavana.
     
  11. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Monessako 1957 autossa oli edes levyjarrut optiona edessä?? Ei hirveen monessa (1957 Buickiin muistaakseni oli optiona, mielenkiintoinen systeemi sekin, mutta se onkin jo OT)! Saatikka edes optiona taakse levyjä??
     
  12. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Eipä tainnut ilma-alustaakaan kovin monessa olla.
     
    Lowry tykkää tästä.
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    No siitä mainitsi kyllä, mutta ei kertonut kumpaan sen sähköisen käsijarrun tekee, rumpuun vai levyyn ja lähtökohtaisesti silloin lähdin rumpujarrusta...
     
  14. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Jos on rumpuja ja haluaa sähköisen käsijarrun niin taitaa olla kardaanikäsijarru helpoin, mahdollisimman pieni levy vaan ettei osu asfalttiin jos nyt ilmajousitus tulossa.
     
  15. timopajala

    timopajala Gearhead

    joo siis levyt tulee joka nurkkaan
     
    Rannis tykkää tästä.
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jaa, no sitten satula jossa on se moottori valmiina, ei tarvii mitään vaijereita ollenkaan :rotfl::rotfl:
     
  17. timopajala

    timopajala Gearhead

    Se onkin vaikeampi homma varmaan. En oo noihin tutustunut ollenkaan ja Fordin 9" perään tuossa. Jarrut siis uudet niin en viittis alkaa tekemään sovitepaloja jne. Ostin sellasen boksin mistä lähtee vaijerit ja moottori vetää. Löyty ebaystä kohtuu järkevään hintaan.
     
    JAMANT tykkää tästä.
  18. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Sitten varmaan kannattaa tiedustella konttorilta, onko moinen sallittu. Jos boksissa on itsessään jonkun länsimaan hyväksyntiä, varmaan helpottaa asiaa.

    Mistä hankit boksin?
     
  19. timopajala

    timopajala Gearhead

    Johnnylawmotors
     
  20. Vezques

    Vezques 3rd gear

    Tiedän, että Insignian käsijarrumoottori on ainakin yhteen asennettu. Siinä juurikin moottori vetää ne vaijerit. Auto on kyllä vanhempi kuin -57.
    Ps. Hyllystä löytyy yksi kyseinen moottori, jos halukkaita löytyy.
     

Kerro tästä muillekin!