Sähköinen takaluukun avaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja datsunpower, 7.4.2002.

 1. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  Paljokohan sähköinen takaluukun avaaja maksaa, mistähän niitä saa? Ei löytyny Googlella mitn tietoo niistä. Siis semmoinen tarvikemalli jokanka voi asentaa vaikka... no vaikka Datsuniin.
   
 2. OpaS

  OpaS Gearhead

  Startin kyljestä? (solenoidi) :smile:
   
 3. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Tarvikeliikkeistä saa muovisia hilputtimia, purkuosina jostakin vanista saa vähän järeämmän.

  OpaS:n ehdottama solenoidi on varmaan vanhin käytetty systeemi, eli jos nurkissa on ylimääräinen solenoidi niin siitä vaan rakentelemaan.
   
 4. Tapi

  Tapi Gearhead

  Biltemasta sai ainakin sellaisen. En tiedä tehosta, koska oma ostamani ei toiminut ollenkaan.

  Rimpuloiden kanssa kun pelaa, niin se avautuminen kannattaa varmistaa mekaanisella yhteydellä (ainakin, jos takapenkkejä ei saa helposti purettua..)

  Luukkuni pelaa vaijerilla, jonka ostin metritavarana suojakuoren kanssa polkupyöräkorjaamosta Kouvolan Kauppakadulta.
   
 5. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  Sitä solenoidi systeemiä sovittelin, mutta ku se aukaisu mekanismi on tuossa kannessa eikä rungossa ni sen solenoidin joutus laittamaan siihen kanteen myös eikä jouset välttämättä enää jaksa pitää ylhäällä sitä luukkua ja n. ½ kilon mötikkää... Kyllä siinä solennoidissa riitäis teho vähän jäisempäänkin lukkoon :smile:

  Kiitos kuitenkin vinkeistä! Lisää saapi lähettää!
   
 6. timppa

  timppa Gearhead

  laita luukkuun jämäkemmät jouset tai pumput?
   
 7. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Entäs keskuslukitusta ohjaava öö... mäntä vai mikskä sitä nyt sanois. Ainakin Mercuryn tekeleessä oli voimaa kuin pienessä kylässä, eikä paina paljon.
   
 8. fisu

  fisu Gearhead

  solenoidi hattuhyllyn pohjaan ja siitä vaijeri vetämään :smile:
   
 9. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  Tuo saattas olla ihan hyvä patentti! Kah ku en tuota ite aatellu...
   
 10. Capri26i

  Capri26i 1st gear

  tai pilteman keskulukkojärjestelmä. mulla on sellanen, yhtä helppo asentaa kuin tulpanjohdot ja toimii täydellisesti. ainoa miinus on melko voimakas surahdus avainta käännettäessä. tää pelaa muuten molemmista etuovista,vaikka luettelossa lukee vain kuljettajan puolelta.
   
 11. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  Hyvä että jollakin kokemuksia noista Piliteeman keskuslukituksista... Semmosen meinasin myös laittaa.
   
 12. Capri26i

  Capri26i 1st gear

  se ei muuten sitten toimi autosta irrallaan. täytyy olla se tanko kiinnitetty lukitusnappiin. muuten se hyppii ylös-alas kuin virolainen nainen :grin: eli keskuslukkomoottorille tarvii olla oven nappula jarruna ettei se kierrä ympyrää koko ajan. mutta hyvin se pelaa.
   

Kerro tästä muillekin!