Sähköt uusiks (meneekö liian vaikeeks tehä ite)????

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja pete78, 8.1.2002.

  1. pete78

    pete78 Gearhead

    Onko kokemuksia autosähköjen uudelleen vetämisestä, onko ihan järjetön homma "kadunmiehelle" alkaa tekemään, ei oo nimittäin mitään hajua koko hommasta. Tilanne vaan on se että auto kun on '76 ja ties kuinka moni tee se itse mies on johtoja räveltäny sinne konepellin ja kojelaudan alle.On niin paljon katkaistuja johdonpäitä, teippauksia ja johtoja jotka vaihtaa väriä matkalla paikasta A paikkaan B että ihan hirvittää(palaa varmaan joku päivä).Jos meinais että konehuone ois jonkun muun kun puhelinlaitoksen johtovaraston näkönen ni kaikki pois ja uutta tilalle ois kyllä aika hyvä homma. Onko homma liian vaativa, mistä vois lähtee liikkeelle.Mulla on kyllä tietotekniikan/sähkön tutkinnot, pystys varmaan lukee ehkä kaavioita tai sit ei.VINKKEJÄ VINKKEJÄ!!!! ESIM.KIRJALLISUUDESTA TAI IHAN MITÄ VAAN!!!
     
  2. Slas

    Slas Gearhead

    Käytetty ehjä tai parempikuntoinen johtosarja saattaa palkita jos ei välttämättä haluaisi ihan tyhjästä lähteä rakentamaan. Testailee kaikessa rauhassa ensin työpöydällä ja vaihtaa sitten paikalleen. Johtokaavio on must.
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Asiaa sivuavaa keskustelua on käyty myös "Johdot" otsikon alla.

    Katsoppa http://www.eyeballproducts.com in Arkistosta löytyiskö kaaviota.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2002-01-09 08:49 ]</font>
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kaveri teki '57 chevyyn uudet sähköt itse, johtosarja levälleen lattialle ja sitten yksi kerrallaan piuha irti liittimistä ja uusi aina tilalle. Yksi kerrallaan vanhat johdot korvaantui uusilla ja hyvä tuli. Taatusti hidas ja aikaavievä menetelmä.
     
  5. tanari

    tanari 1st gear

    ite ajattelin vetää tohon mun cortinaan uudet sähköt niin että otan aina johdon kerrallaan ja vaihdan sen uuteen ja puhdistan vanhat liittimet ja kolvaan ne uuteen johtoon ja lämmitän kutiste sukan siihen päälle... ja pyrin käyttää alkuperäsiä värejä niin sitten saa jotain selvää vielä niistä sähköistä myöhemminkin.. =)
     
  6. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Samalla tekniikalla itsekin teen kuin Tanari. Jos into riittä, voi tuollaisen kaavion kanssa lähteä tekemään kun on kaikki revitty pois. Vaatii vaan sen että muistaa mitä kaikkea sähköä vaativaa sieltä autosta löytyy.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  7. mie

    mie Gearhead

    Asiaa puhut Tanari, piuha kerrallaan ja pitäisi tulla hyvä, jos on epämääräisiä johtoja (kutistesukkaa, jatkoja, rosvoja yms.), merkkaa mistä irroitettu ja tilalle ehjä,pitkä yms. riittävän tukeva johto, piuha kerrallaan, vie kyllä aikaa, mutta palkitsee...ei nouse tekninen savu [​IMG]
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    eiku johdot irti repimällä(varovasti tietysti)ja kytkentä kaavio käteen ja eiku uutta johtoa paikalleen... :smile: :grin: :lol:
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla on Painless Wiring johtosarja.
    Helppoo kuin jeesuksen seuraaminen.
     
  10. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Ei ole mahdotonta eikä edes tarvitse kaaviota jos vanhat johdot ovat paikallaan.

    1. Merkitse johtojen liittimiin esim. maalarinteipillä, mihin liitin kuuluu. Jos ei ole selkeää paikkaa (esim. moninapainen liitinhässäkkä), piirrä kaavio johon merkitset johdot numeroin ja numeroi johdot sen mukaan.
    2. Kun olet merkinnyt kaikki johdot, ota ne varovasti irti, älä pura niputuksia.
    3. Hanki jostain lastulevy, styroxlevy tai vaikka naapurin vessanovi, johon levität nipun siten, että johdot ovat mahdollisimman suorina. levittele nipusta eriävät johdot haralleen.
    4. Naulaa tai neulaa johtojen päihin ja nipusta risteäviin kohtiin "kaukalot", joiden välistä johdot kulkevat.
    5. Kun "luuranko on valmis, pura niputusteippi/sukka/siteet, mutta älä ota luurankoa pois kaukaloista. Merkitse tarvittavat asiat levyyn (niputuksen alku/loppukohdat jne).
    6. Mittaa uusi johto tähän luurankoon ja jätä se oikealle paikalleen.
    7. Pura vanhan johdon liittimet, jollet laita uusia.
    8. Pujota uuden johdon päihin kutistesukkaa n. 20-30 mm pätkä.
    9. Juota (siis ei pelkkää apiko-puristusliitosta!) liittimet johdon päihin.
    10. Vedä kutistesukka juotoksen suojaksi ja lämmitä sitä esim. sytkällä, kunnes se kutistuu liitoksen ympärille.
    11. Uusi johto on valmis ja paikallaan, merkitse vielä johtoon samat asiat kuin vanhassa. Poista vanha johto.
    12. Jatka näin, kunnes koko nippu on vaihdettu uusiin.
    11. Niputa uudet johdot kuten vanha oli.

    Näin ainakin meillä tehtiin '51 DeSoton johdot ohjaamosta eteenpäin. Ja hyvin toimii.

    Vielä vinkkejä:
    * Sanomattakin on selvää, että käytät samanvahvuisia ja -värisiä johtoja.
    * Älä käytä "erkkaa", se ei ole kovin pitäikäistä. Käytä kutistesukkaa ja/tai nippusiteitä.
    * Apikoliittimestä saa pihdeillä muovisen "kauluksen" pois, jolloin kuoritun pään voi puristaa helposti liittimeen. Juota sitten liitos.
    * Jos haluaa esim. alkuperäisyyden vuoksi kangaspäällysteiset johdot, ei tarvitse kuluttaa omaisuutta johtoihin. Tee vain nipusta näkyvät päät kangaspäällysteisellä, ja nipun sisällä olevat osat muovipäällysteisellä johdolla. Muista sijoittaa johtojen liitokset hieman eri kohtiin, jottei nippuun tule "klönttiä" Ja tietenkin tinatut liitokset, kutistesukka eristämään ja suojaamaan.
    * Pää kylmänä! Tässä on turha hosua ja hermoilla, se kostautuu myöhemmin.
     
  11. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Olen joskus rakennellut kilpuriin kaikki sähköt uudestaan. Asiaa tietysti hieman helpottaa se, ettei kisavehkeissä (ainakaan meikäläisen...) juuri ole sähköpeilejä tms. turhia sähköheebeleitä. Eikä laturia. Eikä sulakkeita. Kieltämättä paikat tuli jopa tarkistettua ennen päävirtojen kytkemistä. Vaan hyvin kävi, kaikki savulla toimivat sähkövehkeet pitivät savut sisällään ihan kiltisti... :grin:
     

Kerro tästä muillekin!