sähkövinssi nostoon

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 17.2.2019.

 1. laakkius

  laakkius Gearhead

  Onkos kellään kokemuksia näistä vaijeri käyttösistä sähkövinsseistä, joita marketit myy hintaluokassa alle 300€. Miten on pelittänyt ja miinukset ja plussat käytön suhteen.
  Meinasin rakentaa sellasen 3m korkean ja 3m leveän pukkinostimen, jossa nostin tulee kelkkaan kiinni.
  [​IMG]
   
 2. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Meillä on esitystekniikan alan firmassa noita muutama pyörinyt, muistaakseni 250kg luokassa, apunostimiksi kelpaavat kyllä jotenkin mutta oikeat nostot tehdään isommilla Lodestarin ketjunostimilla.
  Erityisesti tosi raskas poka päällä laskeminen on epätarkkaa välityksen, releiden ja vähän "joustavan" vaijerin vuoksi. Voisi kuvitella et esim. moottorin laskeminen kohdalleen on vähän epätarkkaa. Yhtään ei ole meillä ole noita hajonnut mutta henk.koht. suosittelisin mieluummin parin tonnin perinteistä ketjunostinta (noin 100euroa) varsinkin jos kuorman alla pitäisi vähääkään oleskella tai pitää ruumiinjäseniä.
   
  peltsi ja laakkius tykkäävät tästä.
 3. laakkius

  laakkius Gearhead

  Ei tuu moottorin nostoon varsinaisesti, vaan sellaisten isompien kappaleiden kääntöön joita ei yksin käsin saa käännettyä. Ajatus oli ylimitoittaa nostin tarpeeseen nähden.
   
 4. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Varmaan semmoiseen soveltuu ihan hyvin.
   
  laakkius tykkää tästä.
 5. f34

  f34 Gearhead

  Minä ostin tuollaisen max250kg.
  Kun pitää yksin asentaa vastamaalattuun buickiin ovet, konepelti ja takaluukun kansi. Ja painaa puskuritkin ihan tarpeeksi.
  En ole ehtinyt ripustaa paikoilleen.
   
  laakkius tykkää tästä.
 6. Anza

  Anza 3rd gear

  Motonetin sähkövinssistä, joku 100e hintainen on kokemus. Pidän enemmän ketjutaljasta, vaikka kenties työläämpi käyttää.
  Sähkövinssin huono puoli on sen levoton käyttö. Rykäsee nostaessa ja samaan tapaan alaspäin "tipahtaa" sen mitä napista painaa. Kalliimmassa laitteessa olis varmaan hidastus/kiihtyvyys paremmin hallittavissa.

  Mun vähät nostelut onnistuu just ketjutaljalla, mutta seinään kiinnitetyllä sähkövinssillä saa esim romut sisälle.
   
 7. ogland

  ogland 2nd gear

  on ollut tollanen 500/1000 vinssi i-palkissa 2-pilariin verrattuna poikittain.
  hyvä vehjes on tarkka,johtuu kai välityksestä että on (HIDAS) sillä saa yksin nosteltua moottoripaketin paikoilleen ja nostelemaan
  kaikkea raskasta esim kun valmistelee metallirakenne häkkyröitä.
  viime viikolla nostin lumilingon pöydälle huoltoon
   
  laakkius tykkää tästä.
 8. laakkius

  laakkius Gearhead

  Mulla on kans yks 12V vinssi U-palkissa kiinni jonka laitan autonosturin tolppien taakse ja vedän sillä työntöpelit halliin sisälle. Helppo nostaa pystyyn hyllyn nurkkaan kun ei tartte.
   
 9. laakkius

  laakkius Gearhead

  Jotain tällästä meinasin askarrella...
  [​IMG]
   
  juko7 tykkää tästä.
 10. Anza

  Anza 3rd gear

  Tuossa kun on pyörät alla, kannattaa rakennella lukitus nostimeen. Ettei pääse I-palkkia pitkin liukumaan jos lattiassa onkin kaatoja jossain kohtaa.
  Painon kanssa kun liukuu palkin päätyyn saattaa kaataa/nyrjäyttää koko rakenteen.
   
  laakkius ja onoff road tykkäävät tästä.
 11. urho3

  urho3 Gearhead

  Torista löysin algol demac ketjunostimen 1000kg 1/4m min 150e. Kannattaa seurata.
   
 12. J-P-A

  J-P-A 1st gear

  Rakensin ittelleni vastaavan A-pukin viime kesänä. Tein tavarasta mitä nurkissa oli, tällä kertaa 3,5" putkee 4mm seinämällä. Oliskin ollut palkkia. Edelleen vaihtaisin I palkin tonne keskipalkiksi. Varsinaista kissanpäätä taljalla ei ole kun liukuu jotenkin tuossa pyöreessä putkessa. Korkeus on 3m, leveys 3m. Ei ole pyöriä alla. Kehitysversio tuosta olis sellainen missä pyörät alla mallia auton etunavat. Kattelin mallia mm. Yhdysvaltojen romupihoilta
  http://image.jpmagazine.com/f/40514..._08 junkyard_dreams junkyard_engine_hoist.jpg

  Laitetta tarttee niin kauan kun pohjolan tallissa rakentaa ja rempaa. On kätevä kun otta auton lavalta raskaista tavaroita pois.
   

Kerro tästä muillekin!