Sahajauhoa öljynimeytykseen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja virta, 20.12.2009.

  1. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    ainakin meillä menee ihan kaatopaikka jätteeseen.... ei kai sitä kukaan litra tolkulla ohi ja maahan kaada....
     
  2. ripe

    ripe 1st gear

    Jos joku tarvii Akaan suunnalla sirkkelin/kutterin purua, laita yv:tä.
    Tällä hetkellä menee kompostiin kuivat purut.
     
  3. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Polttopönttöön menee täällä. Tiedä sitten kumpi on ekoystävällisempää, polttaa vai kipata kaatopaikalle. Kun meillä on noita venäläisiä työstökoneita niin ne saattavat aika useinkin saada jonkin kohtauksen ja vuotavat öljyä alla olevaan valuma-altaaseensa ja jos ei kukaan huomaa niin tuleehan se allas lopulta täyteen ja siitä sitten litroittain lattialle. :-? Yhteen koneeseen meni niin totaalisesti hermo että piti asentaa altaan pohjalle pilssipumppu. :rotfl:
     
  4. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    joo, jos litra tolkulla tulee ulos niin sit ei kehtaa kyllä kaatopaikka jätteeseen heittää.... mut meillä täällä lahden kaatopaikalla on sellainen systeemi että jos sinne vie "lievästi pilaantunutta" maata kuorma autolla niin maat menee täysin samaan paikkaan kuin normaalikin täyte maa, hinta on vaan monin kertainen...... :eek: sillä oon pienet erät uskaltanyt heittää kaatis jätteeseen.... ja eihän niitä öljy puruja paljon tuu vuosi tasolla harraste hommissa.
     
  5. advance

    advance 3rd gear

    Kyllähän siitä kaatopaikan kasoilla mönkivästä pillaristakin öljyä kentälle tippuu ja nehän pohjat pitäisi siellä olla niin tehtynä ettei ne jätteet pääsisi saastuttamaan pohjavettä.
     
  6. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Kuumasti palaa öljyinen puru stokeri-kattilassa hakkeen seassa.
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Ympäristöystävällistä tao ei, mutta öljyistä purua ei saa sekajätteen joukkoon laittaa. Öljy tekee purusta ongelmajätettä. Polttamallaha se ongelmajätelaitoksellakin hävitetään, joten ei siinä pitäisi mitään pahaa olla, jos pistää purulla pöntön punaiseksi. Eihän sitä tarvii kellekkään sanoa, että on siinä vähän öljyäkin seassa.
     
  8. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    no jos on puoli lapiollista öljyistä purua kaatopaikka astiassa kerran puolessa vuodessa niin ei kai kukaan siitä lappua laita astian päälle että " Täällä on öljyistä purua" ja en usko että luonto siihen kuolee..... :eek: ja ei kai se öljy voimaloissakaan ihan avo liekilla taivas alla pala....?
     
  9. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    mut tarvii nyt sanoa, ennen kuin kukaan kerkiää syyttää luonnon tuhoamisesta, niin jos on tapana valuttaa joka viikko tai useita kertoja viikossa öljyä lattialle ja säkki kaupalla heittää sitä kaatis roskikseen niin saa siinäkin tietenkin maalaisjärkeä käyttää että mikä on kohtuudella ja pienissä määrin.....
     
  10. vauhtipete

    vauhtipete 2nd gear

    Re: savi

    Tais olla juuri tota Absolia mistä oli linkki aiemmin.
    Väriltään melkein valkoinen, raekoko apaut 5mm.
     
  11. kime2

    kime2 Gearhead

    Pitäis tuoda sulle joskus "maistiaiset" vielä paremmasta öljynimetysjauhosta eli siitä johon mulla ei vielä ole niin fyysistä kuin henkistäkin allergiaa kuten tuohon tavalliseen sahanpuruun :wink:

    Eli kyseessä on hyvin hienojakoinen jauho jota eri alihankkijat maassamme valmistaa ainakin tuonne Nesteen eri toimipaikkoihin
     
  12. kime2

    kime2 Gearhead

    Todella halpaa,se tasalaatuinen sahanpuru mitä nuo turkistarhaajat täällä päin käyttää maksaa moninkertaisesti!
     
  13. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Jep ja ainakin täällä jumalan selän takana muovikeräykseen viedyt muovit hävitetään polttamalla samassa uunissa kuin kaikki muukin palava. Eli se siitä ekologisesta lajittelusta. Joten itse olen nähnyt ekoystävällisemmäksi heittää kaikki keittiöjätteet omaan polttopöntöön kuin antaa jäte/"kierrätys" huollon hakea kuorma-autolla jätteet ja viedä ne omiin polttopönttöihinsä.
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    aikanaan hogasin jossain agrimarketissa tms. "imeytysturve" nimisen säkin. toimii jotenkuten.
     
  15. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Sitä tarkoitinkin.
     
  16. signet

    signet Gearhead

    Toi savipohjanen on siitä hyvä ettei se syty palamaan jos tai kun se unohtuu lakasta pois heti lattialta ja joku tulee muutaman metrin päähän hitsailemaan tai polttoleikkaamaan.Joskus ennen kun purua käytettiin niin oli pari vaaratilannetta lähellä.Sitte kun pajalla on vielä energiajätteelle kannelliset pöntöt ja lattianlakasurojuille avomallin kipperi,niin helpottaa vähän siivoiluja :wink:
     
  17. sami

    sami Gearhead

    Järvenpään ja sipoon rajalla olis kans hienoa purua säkitettynä valmiiksi.
    Otettu rintamamiestalon seinästä. oliskohan noin kymmenen säkkiä valmiina.
    Ei maksa kuin noutamisen vaivan. Sumpit saa kaupan päälle...

    045-6703922
     
  18. r.w.

    r.w. 1st gear

    Et selvästikään tiedä mistä luonnonsuojelussa on kyse.

    Kyse ei suinkaan ole siitä, että jätteen, saasteen ja ympäristöriskien määrää vähennettäisiin, vaan siitä, että sinä maksat omista jätteistäsi jollekin toiselle, joka sitten saastuttaa puolestasi. :eek:
     
  19. sepet.

    sepet. 1st gear

    öljynimeytys

    Kysykääpäs paikalliselta polttolaitokselta(palolaitos) millä ne imeyttää jäteöljyä sellaista jos jokin kampe on laskenut alleen.. muisteleisin ainaski et jotain vuosia takaperin keskisuomen palolaitoksella oli jotain ympäristäystävällistä/"halpaa" jauhetta mitä käyttivät auto-onnettomuuksissa ja sitä jauhetta sai johonkin "mattoon" laitettuna et sai vaikka vuotavan auton alle ehkäisemään öljyn imeytymistä maastoon.. kysyminen ei oo maksanu vielä tähä mennessä mitään..
     
  20. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    puuliiteriä tyhjäsin autotallin teossa ja sitä lahonnutta purua oli tooosi paljon. sanomalehden sisässä polttelin, koko kesän saunanlämmitykset...

    ois pitäny kaataa jäteöljyä sekaan ois palanu kiukaan pesässa paremmin...
     

Kerro tästä muillekin!