Sattuu sita paremmissakin piireissa....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja gremlin, 24.9.2010.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Tiedottaminen noista tapauksista on kyllä kieltämättä vähän erilaista meillä ja emämaassa. Tiiä sitten onko se hyvä vai huono asia, mutta niinhän se on vähän joka asiassa että suomessa ei uskalleta/viitsitä/kehdata/haluta ihan kaikkea ääneen sanoa.

    Sit me ollaan olevinaan niin helvetin paljon parempia joka asiassa kuin ne amerikkalaiset, jotka lyö kortit pöytään ja sanoo että näin kävi ja meillä on ihan samat ongelmat, mutta venäläiseen tyyliin lakaistaan ne maton alle (eihän me esim. velaksi eletä) ja esitetään niin perusteellisen hyviä ja fiksuja :rotfl:
     
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Meillä noista teidottaminen rajoittuu lähinnä AKK:n lehdessä julkaistuihin rangaistuksiin, siitäkään ei tosin tarkkaa syytä ilmene. "Epäurheilijamaista käytöstä" kun voinee olla useemman sorttista. Kaikkia miedommastakaan puhalluksesta kiinnijääneitä ei ole kohdeltu samalla lailla, eli kaikista ei ole AKElle raportoitu ja kilpailukieltoa tuomittu. Ovat kyllä mun tietääkseni kärsineet vastaavan kilapilukiellon "epävirallisesti". Ei aavistustakaan miks näin on toimittu, tai ei sitten toimita kaikkien kohdalla?
     
  3. shmot

    shmot 1st gear

    Jos onnettomuustilanteessa sivullinen loukkaantuu ja kuskin verestä löytyy alkoholia, niin kuinkahan käy vakuutuskorvauksille. Johtuisikohan siitä nollaraja...

    Alkoholi ei ole kielletty kuin muutamassa lajissa (autourheilu, ampumaurheilu muistaakseni). Se ei paranna suorituskykyä. Esim. toisessa lajissa kaveri kysyi kerran testaajalta saako tankata omia juomia ja sitä alkoi pissittää kahdeksan keppanan jälkeen. Ehkä kuitenkin kisaaminen kännissä evättäisiin johonkin epäurheilijamaiseen käytökseen vedoten...
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    ADT:n kiellettyjen aineiden listassa 2009 mainittiin alkoholi kielletyksi seuraavissa lajeissa: autourheilu, ilmailu, jousiammunta, karate, moottoripyöräily, moottoriveneily, nykyaikainen 5-ottelu sekä yllättäen keilailu ja petankki. Yleensähän noihin kahteen viimeiseen yhdistetään kalja siinä missä tikanheittoonkin, jonka kanssa alkoholi on sallittu aine. Ammunta yllättäen puuttuu listasta kaiken muun paitsi tuon nykyaikaisen 5-ottelun osalta.
     
  5. shmot

    shmot 1st gear

    P1. ALKOHOLI

    Alkoholi (etanoli) on kielletty vain kilpailujen yhteydessä seuraavissa urheilulajeissa:

    autourheilu (FIA)
    ilmailu (FAI)
    jousiammunta (FITA)
    karate (WKF)
    keilailu (FIQ)
    moottoripyöräily (FIM)
    moottoriveneurheilu (UIM)
    nykyaikainen 5-ottelu***** (UIPM)


    Alkoholi tutkitaan hengitysilmasta ja/tai verestä. Dopingrikkomuksen rajapitoisuus (vastaten veren alkoholipitoisuutta) on 0,10 g/L.

    ***** osalajeissa, joihin liittyy ampumista.

    http://www.antidoping.fi/view.cfm?page= ... 2C53BFA#P1
     
  6. C-barge

    C-barge Gearhead

    Toi lukema siis tarkoittanere 0.1 promillee? Fyyran linja sitte on tiukempi.
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Tuo lukema tarkoittaa sitä alkoholin määrää, josta tulee ADT:n testissä dopingtuomio eli ei aivan sama asia.
     
  8. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ei totisesti. Onks tota isommista määristä ilmoitettu antidopingtoimikunnalle? Ja mikä on antidopingtoimikunnan sanktiointi alkoholitapauksissa?

    Seuraamuksena (rangaistuksena) dopingrikkomuksesta voidaan määrätä:

    kilpailutuloksen mitätöinti
    urheilutapahtuman tulosten hylkääminen
    urheilun toimintakielto ja
    kirjallinen varoitus.
     
  9. shmot

    shmot 1st gear

    Jos adt testaa:
    Dopingrikkomuksia koskeva käsittely ja päätösvalta on jaettu kahteen osaan. ADT:n nimeämä, itsenäistä päätösvaltaa käyttävä valvontalautakunta tutkii ja tekee päätöksen siitä, onko dopingrikkomus tapahtunut vai ei. Jos valvontalautakunta päättää, että kyseessä on dopingrikkomus, sen on annettava perusteltu kirjallinen lausunto seuraamuksesta, joka tästä rikkomuksesta olisi voimassa olevan antidopingsäännöstön perusteella määrättävä. Kansallinen lajiliitto tekee päätöksen määrättävästä seuraamuksesta. Joidenkin lajien osalta kansainvälisen lajiliiton säännöt vaativat, että dopingrikkomusta koskeva päätös on vahvistettava kansainvälisen lajiliiton päätöksellä.

    Tuomio:
    Dopingaineen tai -menetelmän käytöstä määrätään seuraamuksena normaalisti 1–4 vuoden urheilun toimintakielto. Dopingaineiden ja -menetelmien levittämistä ja dopingin edistämistä pidetään moitittavampana tekona kuin käyttöä, ja niistä määrätään vähintään neljän vuoden toimintakielto. Valmentajalle tai urheilijan muulle tukihenkilölle voidaan dopingrikkomuksesta määrätä seuraamuksena joko urheilun toimintakielto tai kirjallinen varoitus. Urheilun toimintakiellolla tarkoitetaan täydellistä kieltoa toimia järjestäytyneen urheilun parissa.

    Henkilö, joka on määrätty urheilun toimintakieltoon, ei voi:

    * edustaa urheilujärjestöä tai muuta antidopingsäännöstöön sitoutunutta yhteisöä kilpailussa, järjestötoiminnassa tai muussa toiminnassa missään antidopingsäännöstöön sitoutuneessa lajissa
    * osallistua kilpailijana antidopingsäännöstöön sitoutuneen urheilujärjestön tai muun yhteisön järjestämiin kilpailuihin tai muihin urheilutapahtumiin
    * toimia tämän antidopingsäännöstön piiriin kuuluvan urheilujärjestön tai muun säännöstön noudattamiseen sitoutuneen yhteisön eikä näiden määräysvallassa olevan yhteisön hallintotehtävissä, toimitsijana, valmentajana, lääkärinä tai muuna tukihenkilönä eikä
    * toimia säännöstön noudattamiseen sitoutuneen urheilijan henkilökohtaisena valmentajana, lääkärinä tai muuna tukihenkilönä.

    http://www.antidoping.fi/view.cfm?page= ... 1090887B6A

    ...niin ja kolme vuoden 2009 doping kärystä on tullut kannabiksesta. Tuskin pössyttelyllä on haettu suorituksen parantamista :D Aika huonoo mainosta vaan lajeille. Noi käryt kun kiinnostaa yleensä enemmän kansaa kuin itse urheilusuoritus...
     

Kerro tästä muillekin!