Sauna on wheels

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Rusty, 29.6.2016.

  1. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Juu, elikkäs '83 Matkaaja 510 tuli hankittua siinä mielessä että koppa päältä pois ja myyntiin. Rungon päälle sitten alkaa rakentumaan jonkinlainen mökkisauna. Rekisteriin tätä ei tulla laittamaan, tarkoitus on laittaa se mökille ¨väliaikaiseksi¨ ¨siirrettäväksi¨ saunaksi.

    Vähän aloittelin jo pultteja irrottelemaan ja parhaaksi menetelmäksi osoittautui yllättäen rälläkkä. Muutama hankala pultti jäi vielä irrottamatta kun ei pääse käsiksi oikein millään. Puukkosaha olisi kova vehje tähän.
     
    Muokattu: 2.7.2016
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    No nyt sain kuvat laitettua.

    Ja puukkosahankin sain lainaan, kymmenestä pultista enää 2 on kiinni. Sitten pitää porailla entisen omistajan niittaamat alumiinipellit pohjasta irti. Hotoa pohjaa pellitetty piiloon. Niittejä on n. 500?!?:mad: Onneksi ne on alumiini, eikä rst-niitejä.


    Koppa on muuten myytävänä. Tuossa ilmoitus http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Asuntovaunun_koppa_28243110.htm?ca=16&w=1
     
  4. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tänään lähti loput pultit irti. Etupäästä kun irrotin alupellin niin sieltä pohjastahan tippui muurahaispesä silmille. Kopan nosto sujui hyvin massikan ja trukkipiikkien avulla. Nyt on runko paljaana ja asensin siihen jo kulmaraudat alajuoksuille. Huomenna pitää lähteä Byggmaxiin tarveainehankintaan.

    Koppakin on jo luvattu hakea. Maksoin vaunusta satkun ja kopasta pitäisi saada 50 takaisin.:)
     
  5. Rusty

    Rusty Double Gearhead

  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Nyt on runkopuutavara hankittu. Ensin painekyllästetty 50*100 rungon päälle poikittain 500 jaolla ja siihen päälle runkoa rakentamaan kakkoskolmosesta.

    Eristeen osalta olen kahden vaiheilla, laittaako vai jättääkö pois..? Kesäkäytössä tuo kuitenkin tulee olemaan pääasiassa. Ilmankin varmaan pärjää?
     
  7. palontie

    palontie Double Gearhead

    Eikös tota koppaa ois voinut käyttää hyödyksi,oisi eristys valmiina?Ikkunat ois laittanut vaihtoon ym?
     
  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ei. Ensinnäkin se on mätä. Toisekseen en pidä sen ulkonäöstä. Kolmannekseen koppa on jo varattu ja pitäisi hävitä pihalta ensi viikolla.(toivottavasti)
     
  9. f34

    f34 Double Gearhead

    Lattian ei kannata laittaa lämpöeristeitä. Pysyy rakenteet paremmin kuivana.
     
  10. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Juu ei. Mahtaa lämmetä vaikkei laittaisi seiniinkään?
     
  11. jusssi

    jusssi Gearhead

    Meillä on peräkärrylle tehty sauna, jossa ei mitään eristyksiä, seinissä vain leveä 22mm(?) ulkovuoripaneli ja katossa paneli ja pelti. Lattiassa filmivaneri. Hyvin tarkenee ja pysyy kuivana. Kiuas on tosin "hieman" ylimitoitettu, tarkoitettu jollekin 10 neliön saunalle....
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Yleensä pikkusaunoissa tuppaa olemaan liian kuuma. Telttasaunoissakin saa kunnon löylyt, joten tuo paneeli on varmasti riittävä.
    Tuo liikuteltava on loistava systeemi, voit pukata sen rantaan niin, että pääsee saunasta suoraan järveen.
     
  13. jrasi

    jrasi Gearhead

    Mikään ei ole niin kamala, kuin liian tiivis sauna.

    Eli täältäkin ääni eristämistä vastaan
     
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tästä rohkaistuneena jätän villat pois. Entäs alumiinipaperi? Karsitaanko sekin pois ostoslistalta?
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Niin, saunaan tulee neliöitä n.4, eli aika vaatimaton kiuas riittänee.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Toi ny on sellainen makuasia, julma kiuas jossa +100kg kiviä ei tartte kuin lämmittää kerran ja antaa pitkään pehmeää löylyä, kun taas sellainen minikiuas jossa 10kg kiviä pitää olla punahehkussa koko ajan, et seuraavaan kauhalliseen löytyy pihinää

    Jos itelle tekisin moista, niin kiukaan alta avoimeksi ja vaikka sellaisella mahdollisuudella, et kiukaan saa laskettua maahan, niin ei tartte saunaa niin korkeaksi tehdä, että hikoaa muukin kuin otsa
    Kunnolla kun askartelisi tekee pyöreän kiukaan jonka voi laskiessa pyöräyttää siten, et saa ulkoa puita lisättyä pesään vaatii tosin kiukaan nurkkaan tai seinän viereen
    (koskaan ei tiedä tahtooko joskus palvata lihaa kun saunakin ois)

    Samalla kun kiukaan alta on ilmanotto voi poiston laittaa laudeiden alle ja pystyhormilla tehostaa ilman vaihtoa. Mun mielestä mikään ei ole hölmömpää kuin tehdä saunaan kattoluukkua lauteiden ja kiukaan väliin
     
    Latvis tykkää tästä.
  17. f34

    f34 Double Gearhead

    Alumiinifolio säteilee lämpöä takaisin päin ja estää kosteuden pääsyä eristeisiin. Noin pieneen saunaan en laittaisi alumiinipaperia. Ja ei ole villojakaan kostumassa.
     
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Edistystä on tapahtunut tälläkin saralla. Eli nyt on 8 kpl painekyllästettyjä kakkosnelosia rungon päällä poikittain ja niiden päällä takaseinän runko.

    Ja villat sekä alumiinifoliot jätän pois.
     
  19. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tänään tuli pari seinää lisää.

    [​IMG]
     
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Miksi moinen seinä elementin rakenne?
     

Kerro tästä muillekin!