saunan rakentaminen vanin tavaratilaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja choesos, 13.1.2012.

  1. choesos

    choesos 1st gear

    onko lailista rakentaa paketti auton sisään saunaa? ja mitä suhtautuu poliisit. ei tietenkään siel saa olla ajon aikana ja miten katastukses sanovat jos katsoovat sinne sisään?
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    maar siin muuta ol ku "istuimet"? eikait se kuulu poliisil tahi katastus sedäll vaik sul ols paskhuusi siel vani takan.. mut mikä tulkitaan "istuimiks" ja mikä saunanlauteiks :eek:
     
  3. Putte

    Putte 1st gear

    Vajaat 10 vuotta sitten näin yhden pakun, taisi olla vanhakoppanen Ducato, jossa oli takaosassa sauna ja kyllä se näkyi kilvitettynä liikenteessäkin. Oliko siten leimaa päällä vai ei, sitä en tiedä. Siihen peliin oli kyllä sauna tehty tosiasiallisen näköiseksi.
     
  4. smuige

    smuige Gearhead

    vahva mutu että pakettiautona ei onnistu, perusteluna se että tilavuus, kantavuus etc. säännöt voi olla vaikeita täyttää. Ja laittomat "tilapäis" istuimetkin saattaa hyvin nopeasti oikeuttaa aika mielnkiintoiseen pikavoittoon. Matkailu tai retkeilyautona lienee helppo toteuttaa, lauteet=makuupaikat ja kiuas=keittovälineet...eli ihan selvästi retkeilyauto :rotfl:
     
  5. choesos

    choesos 1st gear

    miekin oon nähnyt yhet pojat tääl päin oli tehnyt saunan vanhaan paloautoon ja sit oon netis nähnyt vanin jossa oli asialisesti tehty sauna sisään. siks alko kiinostaa ihteäkin kun toi on 3 paikkanen ja ei saa ees rekistöröidä henkilö autoks kun on autoverovapaa
     
  6. choesos

    choesos 1st gear

    tais sit tääkin jäähä haaveeks taitaa tulla lain kanssa ongelmia ja ei tota voi miksikään muuttaa :(
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    olikohan se 40cm kapeampi laudepenkki menee hyllynä eikä istuimena. kiuas ajon aikana kuormaliinalla kiinni, kiukaan hormi ei saa tulla leimalla eikä ajon aikana pihalle mut voihan sen hormi läpiviennin tehdä esim ikkuna aukkoon eli parkissa nostaa paikalleen.

    ei kukaan kiellä paneloimasta vania sisältä.
     
  8. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Myy pois ja osta tilalle mieluisampi auto.
     
  9. choesos

    choesos 1st gear

    ei moni taijja tarvita tollaista 3 paikkasta autoa 4.3 koneel muuten miten vanissa toi arvo katotaan?
     
  10. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Sano ihan suoraan vaan, jos meinasit polttaa sen :eek:
     
  11. choesos

    choesos 1st gear

    ei kehtaa hyvää vania polttaa
     
  12. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Nettiautossa oli ainakin vielä viime viikolla LT Volsu missä sauna... :rotfl:
    Ja ihan oli kilvissä ja katsastettu ja reissattu ulkomaita myöten.

    Jostain vaan muistelisin lukeneeni että nykyisin on hankalaa saada leimaa uuteen moiseen vehkeseen varsinkin "puu"kiukaalla. Palomääräykset nääs... :cry:
     
  13. choesos

    choesos 1st gear

    iso riski on se puukiuvas autossa. meinasin jos ois laittanut sähkökiukaan :D täytyy viel tutkailla että ei sit tuu mitään ongelmia lain kanssa :D
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Voi olla, että tuo kuten se minunkin tietämäni saunapaku ovat katsastettu matkailuautoiksi.
     
  15. mke77

    mke77 Gearhead

    eipä siin ku "irto jakkarat" millä istua löylytykse ajan..mar siinä muuta vaihto ehtoo oll??
    ...kyl paku paneloida saa ja tuskimpa kooluksest ja panelist ny painookaan liikaa tuloo? mut kyl mää sit jos oikeen tekemään rupeisin ni edes"höyrysulkun" laittaisin et ei ihan peltii vaste, ja jonku muovimaton lattian et ei suoraan "löylytys" vedet ihan autoon sisllä kotoloihi valu, jossain näin ku oli tehty ihan puu ovikin sisälle eli auton oma ovi oli auki löylytykse ajan ja puuovee käytettiin löylytin sulkemiseen...

    toi kiukaan hormi voi olla yks mikä täytyy varmaan olla irti ajon aikana et ei ole "mahdollista" löylyttää" ajon aikana :eek: en tiiä..
     
  16. 0132

    0132 Gearhead

    Tuo oli itelläkin parin kaverin kanssa joskus mielessä! Ja mielessä on edelleen kunhan sais rahotuksen kohalleen niin tuollaisen rakentais vaikka ihan huvin vuoks. Eipä olis kovin vaikee homma tehä noita eristyksiä, koolauksia ja panelointia vaniin. Lattiaan muovimatto, jonka nostaa 10-15 senttiä seinille. Jonkinlaiset kaadot ja reikä josta vedet valuu pois ettei jää seisomaan lattialle.

    Ei kai mitkään lait kiellä kuskaamasta vanin perässä irtonaisia lauteita ja kiuasta, jotka jonkinlaisilla kiinnikkeillä saa heitetty paikoilleen? :D Sähkökiukaallahan tuo olis helpoin tehä.
     
  17. choesos

    choesos 1st gear

    ja turvalisempaa on sähkö kiukaalla löylytellä ei tarvia puita kantaa :D mut miten sille sen virran ottaa?
     
  18. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Agrikaatit on keksitty :wink:
     
  19. vip68

    vip68 1st gear

    meillä mätänee pellonlaidassa volkkarin lt jossa on sauna rakennettu kiskoille, irrallinen "kasetti" jonka voi vetää pois kyydistä jos tarvi pakuna käyttää. hyvin toimi aikanaan festarisaunana pari kesää. kaks riskiä äijää jakso hyvin laittaa saunan paikalleen ja ottaa ulos.
     
  20. JKF

    JKF Gearhead

    Eikös vanissa riitä että aukasee vaan konekopan ja heittelee löylyä pakosarjoille. :D
    Sytkän kun vielä säätää reilusti myöhäselle niin saa pakosarjat hehkuun kunnolla.
    Katalysaattorikin vois toisaalta olla hyvä kiuas :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!