saunan rakentaminen vanin tavaratilaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja choesos, 13.1.2012.

 1. jyha

  jyha 1st gear

  Tuli vaan mieleen, meinaatteko ihn vaan saunaa rakentaa, vai tuleeko siihen myös pesuhuone?
  vitut noista vesistä jos munat huuhdotaan suihkulähteessä tai naapurin puutarhaletkulla.
   
 2. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  Tuli vielä mieleen kun matkailuauto bussiin tuota saunaa kyseltiin niin sillon muistaakseni tuo katsari mainitsi noista pesuvesistä että lattiakaivo ei saa mennä maahan vaan pitää olla joku säiliö mihin ne ohjataan. mutta sehän nyt tosiaan ei ole kovin kummonen toteuttaa jos viimosen päälle meinaa..
   
 3. Rüsselsheim

  Rüsselsheim 1st gear

  Viime kesänä vierailin kalajoen sm kisoissa tiimissä, jolla oli sauna bussin takaosassa.
  Oli pojilla kähee meininki. 8)
   
 4. paja1

  paja1 Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
  toi oli kaverilla ihan liikenteessä kunnes alkoi tekemään siitä peräkärryä matkailuauton perään. senkun ajoi johonkin veden äärelle ja pökköä pesään.
   
 5. torre

  torre 1st gear

  Ahaa elämys heräs.. Sprintteri kuorma-auto, ikkunamalli.. Minkälainen eristys pitää kiskasta panelien ja auton ulkokuoren väliin.. Lauteet laitan U muotoon ja kiuas keskelle ja piippu siit suoraa ylös
   
 6. nixon

  nixon 3rd gear

  Re:

  Siis joku viiden litran pömpeli tyhjennysreiällä pohjaan varmaan riittää. :p

  Ja kyllä nyt pesumahdollisuus on pakko olla ku saunoista puhutaan, siinähän haisee pahemmalle sen jälkeen jos ei peseydy tota että. :poff:
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Joskus itelle mietin sellaista kesä matkailu laitetta, että puusauna takaosaan, ulkoa kulku ja pressu seinänillä takaosan ympärille pukuhuone ja "suihku" tilat.
  Paviljonki teltta maksaa alle 100€ neljällä seinällä.

  Kaasulla voisi lämmittää suihkuveden ihan oikealla matkailuauton kuumavesi varaajalla ja jos osaa sankolla ja kauhalla peseytyä niin hormin ympärille vesi astia.
  Sen hormin ympärilläkin olevan saa suihkuun antamaan vettä tarvii vaan kunnollisen termostaatti sekoittajan, että antaa tasaisesti lämpöä.

  Vapaa kierrolla luukut avaamalla ennen saunomista jolloin kosteutta ei vielä olisi voisi lämmittää etu/asuin tilan.

  Kiuas olisi ulkoa "ladattava" eli olisi lattian läpi upotettu ja luukku taakse päin, tankki pitäisi vaan siirtää jos on perän takana, mutta samaan tilaan saisi jätevesi säiliön jota ilman ei oikeen kehtaa vettä laskea kaupungissa tai kauppojen parkkiksilla. Oikeana caravan varusteena sulkuhanoineen ei maksa valtavasti ja on myös ulkomailla hyväksyttyä mallia ja monesti luonnostaan rungon "kahtapuolta" oikeissakin asuntoautoissa.

  Auton alle tai penkin alle saisi jonkun sadanlitran astian jolla jo peseytyy aika mukavasti.
   
 8. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  Hmmm...Mikäänhän ei estä kuljettamasta saunaa pakettiauton sisällä...kevyt rakenteinen runko mikä paneloitu ja pois hilattavissa sieltä sisältä, kuormaliinoilla kiinnityskoukkuihin kiinni ja tarkistaa että paino ei ylitä kantavuutta...

  Outroadrebels/Jouni
   
 9. herrakani

  herrakani 1st gear

  Mä duunaisin silleen et sinne auton sisään tulee vaan lauteet ja kiuas. Sitten pesua varten pysäköidään tai ajetaan järven tykö.
   
 10. torre

  torre 1st gear

  Entiä kannattasko sen kiukaan alla olla hole mistä liika vesi valuis pihalle vai käykö näin vaan sähökiukaas..
  Laskeskelun et 10cm eristeitä per seinä tulis saunan kooksi 2x1.5x1.7m eli kohtalaisen suuri.. Lauteet taitettavat seinälle mut kiuas pultattuna lattiaan
   
 11. nixon

  nixon 3rd gear

  Sähkökiuas ei käy(tai siis en itse tykkää) ja kai se lattia kannattais suunnitella jonkunnäkösella kaadolla ja viemärillä joka tapauksessa.
   
 12. mpjaprotopaja

  mpjaprotopaja 1st gear

  Re:

  Mututuntumalla olisin samaa mieltä, korkeajännitteisiin tarvii autosähköputkimiehen pätevyys ja tarkastus, toisaalta taas jos kaapissa on kiukaan johto rullalla niin sehän on katsastuksessa vain takaluukku jossa on tavaraa? Näinollen mitäs se katsurille/ poliisille kuuluu mitä siel luukussa on. Ja 10 vuoden aikana katsastusmies ei kattonu kertaakaan takaluukkuun, poliisikin vain pari kertaa ratsiassa kun tarkasteli onko luukussa sidottavaa/oikein sidottu.
   
 13. twelve

  twelve 3rd gear

  Voisin vaihtaa 8hlö ha vanin tällaiseen 3hlö autoon. Sauna on ihan loistoidea kesällä, kun ajaa vaikka uimarannalle. Niin, eikä se katsastukseen liity mitenkään, tietysti kiuas ja lauteet täytyy olla kiinteästi paikallaan. Mutta eipä toi tavallisen pa vanin korkeus oikein sovi saunaan. Omassa tämän hetkisessä vanissa on kyllä peltikorotus (entinen ambulanssi), muttei oikein haluais 8h henkilöautoa pilata, kun sitä ei sitten saa kummiskaa takaisin...
   
 14. nixon

  nixon 3rd gear

  Pakuun en uskaltaisi laittaa kiinteitä lauteita, nehän voitais tulkita istuimiksi.
   

Kerro tästä muillekin!