SB moparin nestekytkin

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja maxvo2, 20.3.2007.

 1. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  heleppoohan se ois vaan käydä ostamassa tommonen lähimmästä vauhtiputkasta, mutta kivempaa on lyödä päätä oikeen kovaa seinään kun ei toimi omat viritykset :wink:

  kävin taas mittailemassa tallilla ja otin parit kuvat kännykällä mutta en saa niitä lähetettyä s-postiin. pitääpä mennä uudestaan sinne oikein tikikameran kanssa.
   
 2. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  nyt ois parit kuvat. sitten vaan kun osais linkittää ne tänne???
   
 3. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  onkos kenelläkään nipussa moista yhdistelmää? sbm+a-833? tarvis saada tietää minkä verran sen laakerin tarttee liikkua ja millä "alueella". mulla on vauhtipyörä koneistamossa ja en tähän hätään pääse ite mittailee sitä.
   
 4. erkkilä

  erkkilä 1st gear

  kytkin

  hienoa kun moparin kytkin rakentelu ottaa aimo askeleen eteen päin niin unohtakaa alkuperäiset asetelmat ja korvatkaa ne vaikka kalvojousi asetelmalla esim japsi paku tai maasturi ja pääsylinteriksi mersun tai audin sylinteri on kaasujousen näköinen ja sen saa piiloon koelaudan alle täyttö putken saa yhdistettyä jarru sylinteriin. ja näistä hienoista amerikan herkuista joita voi nykuaikana näppärästi tilailla ison veden takaa nekin ovat 90% tehty joistain uudempien autojen painelaakeri/sylinteri varaosista koneistamalla sovitteet joilla saadaan sopimaan jotenkin myytävään malliin.
   
 5. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Re: kytkin

  tämäpäs auttoikin kivasti eteenpäin... varmaan osaat kertoa myös mitkä sopisi lähestulkoon paikoilleen ettei tarttis mennä motonettiin etsimään sopivia palikoita.
   
 6. Sherlock

  Sherlock 1st gear

  Saabeissa käytetty myös painelaakerin yhteydessä olevaa sylinteriä, ainakin 9000. Mitoista en osaa sanoa.
   
 7. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  mulla noita kuvia ton sovituksen alkuvaiheesta olis, laittakaa vaikka yv:llä eemeli osoitetta niin lähettelen niitä. eipä niistä hirveitä selviä mut on nyt vähän osviittaa siitä miten sinne istuu.
   
 8. sicker

  sicker Gearhead

  jes! nestekytkimen tarve ollu kans pitkään mutta ei mitää käryy mistä sellasen rakentelis, toi hydrauli laakeri systeemi kuulostaa hyvältä!
   
 9. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  joskos sitä loppu viikosta kerkeis hakee noita puuttuvia osia ja suunnittelemaan kunnolla sitä systeemiä..
  onkos kenelläkään nipussa pikkulohko+a-833. tarvis parit mitat????
  oma vauhtip on oikastavana ja menee jonkun aikaa et se on taas tallilla.
   
 10. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Ei nyt varsinaisesti nipussa mutta mitäs tarviit niin koitan auttaa.
   
 11. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  jos sulla ois kulunut kytkinlevy myös niin olis hyvä homma. eli tarttis tietää missä mitoissa toi orkkis laakeri liikkuu siellä, eli missä kohtaa on kun on kytkin ylhäällä ja alhaalla...
   
 12. pötkö

  pötkö Gearhead

  Onko kukaan katsonut esim.-98 Camaro orkkis työsylinteri/pääsylinteri Rockauton sivuilta voi katsoa minkä näköinen+hinnan.Omasta mielestä juuri samanlainen kun esim Keislerautonpaketti mutta paljon halvempi.
  Itsellä Mcleod työsylinteri pääsylinteri yleismalli jonka ostin ralliosia myyvästä liikkeestä larusta ei nyt heti tule mieleen merkki.Kokeilin myös BMW E30 sarjan pääsylinteriä.
   
 13. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Perskules nyt meni vaikeaksi kun on kaikki irti. Kyllähän tuon kasaa mutta paineasetelman runttaaminen voi olla temppu. Yritetään.
  Viikonloppuna aikaa duunata.
   
 14. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  sylinteriä

  Varmaankin tuonkin saisi pelaamaan. Tarkoitus on saada koko työsylinteri kytkinkopan sisään ja sijoitettua kytkinakselin ympärille. Mulla ainakin yhtenä tavoitteena saada lisää tilaa A-koppaseen kytkinkopan ja korin väliin, muuten on niin penteleen ahdas. Toivottavasti myös paranee kytkimen "käytettävyys".
   
 15. pötkö

  pötkö Gearhead

 16. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

 17. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

 18. black label

  black label 1st gear

  tonhan sais ainakin 230 3v lodjuun menemään. eikös siinä liene 1" kytkinakseli?
   
 19. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Kytkinakselissa uritus on 833:ssa halkaisijaltaan 23 uraisessa 1" ja 18 uraisessa 1-3/16". Painelaakerin kohdalta akseli on usein paksumpi. Tuo maxvo2 antama halkaisija on varmaankin 23 uraisen kytkinakselin päätylaakerin laakerikannen akseliputkesta eli siitä mihin painelaakeri tulee?
   
 20. 4x4_76

  4x4_76 1st gear

  Oli jo 70-luvulla 99 Saabissa.
   

Kerro tästä muillekin!