SB moparin nestekytkin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja maxvo2, 20.3.2007.

  1. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    heleppoohan se ois vaan käydä ostamassa tommonen lähimmästä vauhtiputkasta, mutta kivempaa on lyödä päätä oikeen kovaa seinään kun ei toimi omat viritykset :wink:

    kävin taas mittailemassa tallilla ja otin parit kuvat kännykällä mutta en saa niitä lähetettyä s-postiin. pitääpä mennä uudestaan sinne oikein tikikameran kanssa.
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    nyt ois parit kuvat. sitten vaan kun osais linkittää ne tänne???
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    onkos kenelläkään nipussa moista yhdistelmää? sbm+a-833? tarvis saada tietää minkä verran sen laakerin tarttee liikkua ja millä "alueella". mulla on vauhtipyörä koneistamossa ja en tähän hätään pääse ite mittailee sitä.
     
  4. erkkilä

    erkkilä 1st gear

    kytkin

    hienoa kun moparin kytkin rakentelu ottaa aimo askeleen eteen päin niin unohtakaa alkuperäiset asetelmat ja korvatkaa ne vaikka kalvojousi asetelmalla esim japsi paku tai maasturi ja pääsylinteriksi mersun tai audin sylinteri on kaasujousen näköinen ja sen saa piiloon koelaudan alle täyttö putken saa yhdistettyä jarru sylinteriin. ja näistä hienoista amerikan herkuista joita voi nykuaikana näppärästi tilailla ison veden takaa nekin ovat 90% tehty joistain uudempien autojen painelaakeri/sylinteri varaosista koneistamalla sovitteet joilla saadaan sopimaan jotenkin myytävään malliin.
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Re: kytkin

    tämäpäs auttoikin kivasti eteenpäin... varmaan osaat kertoa myös mitkä sopisi lähestulkoon paikoilleen ettei tarttis mennä motonettiin etsimään sopivia palikoita.
     
  6. Sherlock

    Sherlock 1st gear

    Saabeissa käytetty myös painelaakerin yhteydessä olevaa sylinteriä, ainakin 9000. Mitoista en osaa sanoa.
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    mulla noita kuvia ton sovituksen alkuvaiheesta olis, laittakaa vaikka yv:llä eemeli osoitetta niin lähettelen niitä. eipä niistä hirveitä selviä mut on nyt vähän osviittaa siitä miten sinne istuu.
     
  8. sicker

    sicker Gearhead

    jes! nestekytkimen tarve ollu kans pitkään mutta ei mitää käryy mistä sellasen rakentelis, toi hydrauli laakeri systeemi kuulostaa hyvältä!
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    joskos sitä loppu viikosta kerkeis hakee noita puuttuvia osia ja suunnittelemaan kunnolla sitä systeemiä..
    onkos kenelläkään nipussa pikkulohko+a-833. tarvis parit mitat????
    oma vauhtip on oikastavana ja menee jonkun aikaa et se on taas tallilla.
     
  10. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Ei nyt varsinaisesti nipussa mutta mitäs tarviit niin koitan auttaa.
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    jos sulla ois kulunut kytkinlevy myös niin olis hyvä homma. eli tarttis tietää missä mitoissa toi orkkis laakeri liikkuu siellä, eli missä kohtaa on kun on kytkin ylhäällä ja alhaalla...
     
  12. pötkö

    pötkö Gearhead

    Onko kukaan katsonut esim.-98 Camaro orkkis työsylinteri/pääsylinteri Rockauton sivuilta voi katsoa minkä näköinen+hinnan.Omasta mielestä juuri samanlainen kun esim Keislerautonpaketti mutta paljon halvempi.
    Itsellä Mcleod työsylinteri pääsylinteri yleismalli jonka ostin ralliosia myyvästä liikkeestä larusta ei nyt heti tule mieleen merkki.Kokeilin myös BMW E30 sarjan pääsylinteriä.
     
  13. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Perskules nyt meni vaikeaksi kun on kaikki irti. Kyllähän tuon kasaa mutta paineasetelman runttaaminen voi olla temppu. Yritetään.
    Viikonloppuna aikaa duunata.
     
  14. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    sylinteriä

    Varmaankin tuonkin saisi pelaamaan. Tarkoitus on saada koko työsylinteri kytkinkopan sisään ja sijoitettua kytkinakselin ympärille. Mulla ainakin yhtenä tavoitteena saada lisää tilaa A-koppaseen kytkinkopan ja korin väliin, muuten on niin penteleen ahdas. Toivottavasti myös paranee kytkimen "käytettävyys".
     
  15. pötkö

    pötkö Gearhead

  16. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

  17. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

  18. black label

    black label 1st gear

    tonhan sais ainakin 230 3v lodjuun menemään. eikös siinä liene 1" kytkinakseli?
     
  19. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kytkinakselissa uritus on 833:ssa halkaisijaltaan 23 uraisessa 1" ja 18 uraisessa 1-3/16". Painelaakerin kohdalta akseli on usein paksumpi. Tuo maxvo2 antama halkaisija on varmaankin 23 uraisen kytkinakselin päätylaakerin laakerikannen akseliputkesta eli siitä mihin painelaakeri tulee?
     
  20. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Oli jo 70-luvulla 99 Saabissa.
     

Kerro tästä muillekin!