SBC 350 rochester M4MC sammuilee satunnaisesti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja raichard, 7.9.2012.

 1. raichard

  raichard 1st gear

  Moron!

  Vekottimena vakio -80 vette ja otsakkeen mukaista käytöstä havaittavissa satunnaisesti.

  Yleensä tilanne seuraava:

  -> reipas kiihdystys -> vähän astetta räväkempi jarrutus -> kytkin pohjaan -> röpeltämisen saattelemana sammuminen. Ja tapahtunut melkeinpä aina ilmastointi päällä. Käyntiin röpeltäen piiiiiitkän vieterin jälkeen.

  Ja tilannetta en tahdo saada päälle tarkoituksella. Aina vain puskan takaa yllättää.

  Havaintoja:

  - ilmastointi tiputtaa tyhjäkäyntiä n.50rpm
  - tyhjäkäynti ilman ilmastointia heittää satunnaisesti 700-1000rpm välillä. Ei heijaa, jää vain kierroksien jäljiltä tuolle tasolle ja käy nätisti.¨
  - silloin tällöin kaasua polkastaessa, röpeltää siinä tyhjäkäynnin lähistöllä

  Tehtyjä toimenpiteitä: ei yhtään mitään, ihan aloittelijan tyhmyydestä johtuen =)
   
 2. raichard

  raichard 1st gear

  Lisähavaintoja: tiukassa jarrutuksessa ilmenee tuota tyhjäkäynnin nousua. Tiukan jarrun jälkeen tyhjäkäynti pyörii hetken jopa 1500rpm paikkeilla.
   
 3. mirage

  mirage 3rd gear

  50 rpm drop ei ole mitään.
  Epäilen alipainevuotoa. Kato kaikki letkut, myös kaasarin toisiokurkkujen ohjauskellon letku, mahdollinen ryypyn lämmitysjuttu ja kaikki pultit myös imusarja/kannet jne. Tokkopa on kauheesti mitään varsinaista vikaa... ryypyn bimetallijousi voi myös olla vanhentunut.
   
 4. raichard

  raichard 1st gear

  Alipainevuotoja olen koittanut itsekin etsiä, tuloksetta. Jatkamma ihmettelyjä.

  Ryyppy ainakin tuntuisi toimivan jotenkuten kera fast idlen.

  Ainut, että näilläkin keleillä kun käynnistää vekottimen, niin ensimmäisen minuutin-parin aikana ei toinna ajamista ajatella. Jos vaihdetta tarjoaa silmään ja kuvittelee ajoon lähtemistä, sammuu vekotin mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

  Ja yleensäkin kylmän startin jälkeen sammahtaa fast idleltä vähintäänkin kerran. Ikään kuin kakku loppuisi kesken. Kaasun liputtelulla saa kuin saakin aina siirrettyä ongelmaa vähän eteenpäin. Pa:n saatavuusongelmaltahan tuo vaikuttaisi, mutta mitähän kannattaisi käydä läpi? Pa pumppu, sihti. Muuta??
   
 5. mirage

  mirage 3rd gear

  Se suodatin siellä kaasuttimen sisällä.
   
 6. raichard

  raichard 1st gear

  Niin minä jostain muistelinkin lukeneeni. Kiitos muistelun varmistuksesta =)
   

Kerro tästä muillekin!