SBC mekaaninen bensapumppu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mopo-ukko, 25.4.2016.

  1. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Ollut nyt tuossa GM:n insinöörien tuotoksessa parikin käytettyä pumppua.Onko vika vai ominaisuus että kun pitempään ajamatta bensat valuu jonnekkin kauas että saa sahata kunnolla käynnistys mielessä.Eli kysymys paranisiko tuo ihan uudella pumpulla vai jatkanko sahaamista,saa nauraa jos on typerä kysymys.
     
  2. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Bensat haihtuu kaasarista... paranee sähköpumpulla.
     
  3. BBC

    BBC Guest

    Eikö startti vai hermot kestä sahaamista? En kyllä ymmärrä miksi jopa alle 450-500hp koneisiin tarvii laittaa sähköpumppua. Mekaaninen toimii ja paine + tuotto riittävät vallan mainiosti.
     
  4. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Kiinalainen startti vai savo/karjalaiset hermot,en tiedä kumpi pettää ensin?
     
  5. fmila

    fmila Gearhead

    Laita rinnalle sähköpumppu, vaikka ihan pieni, niin saat helpommin tulille. Tai tarjoot "huikkapullosta" ryypyt suoraan kaasarinkurkkuun ennen käynnistys yritystä?? Ettei se kiinailmiö tai avaimen kääntöhermot kärähdä

    t.AM
     
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei ne startit mihinkään hajoo, sit on jo pumpussa joku vika jos niin kauan joutuu starttaamaan että startti hajoisi. Meaaninen on hyvä ja hiljanen.
     
  7. max

    max Double Gearhead

    Itsellä on ollut huonoja kokemuksia mekaanisista pumpuista,ja just ollut SBC:n kaverina.Jälkimmäinen kesti kuukauden ja sit riitti mulle(valmistajaa en muista).
    Vaihdoin Holleyn punaseen sähköpumppuun,joka ei tarvitse regulaattoria ja antaa sen 6 psi.
    Aina ollut kaasarit ilman ryyppyä ja ainakin omalla kohdalla tuntuu helpolta,kun antaa sähköpumpun hetken täyttää järjestelmää,ja muutaman polkasun jälkeen lähtee heti käyntiin.Sähköpumppu työntää sopivasti tavaraa,varsinkin kun ryyppyä ei tunneta.
    Joskus kuullut juttua laatuongelmista Holleyn punasen ja sinisen pumpun kohdalla,mut itsellä ei ole valittamista.
     
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Pitääkö noi jenkkisähköpumput sitä tatatatatatata-meteliä?

    Mulla ainoa vika mekaanisessa pumpussa ollut bensanpaineet, mitkä alensin alentajalla 3psi.
     
  9. max

    max Double Gearhead

    Holley punanen mulla takakontissa,ja ei sitä kuule kaiken metelin ylitse.Ei ole kovaääninen.Tosin pitää puslienkin vähän narahdella.

    Tietty jos päädyt esimerkin Holleyn sähköpumppuun,niin se poikii sit aika paljon lisähommia.Pumpun kiinnitys tankin läheisyyteen,uusia ainakin osittain bensalinjat,Block off plate mekaanisen pumpun paikalle,sähköhommia,ja todennäköisesti myös filtteri.
     
    Muokattu: 25.4.2016
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Noi hollikan sinipunapumput toimii konehuoneeseenkin laitettuna. Tuplatelineellä ja kumit joka välissä niin hiljenee kummasti. Mutta silti mullakin on mekaaninen ja riittää vaikka kävis välillä varttimailillakin.
     
  11. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    Sahuuttaa jos saa ilmaa pumpun imupuolelta. Letku ja putkihommien tarkastusta.
     
  12. LPV

    LPV 3rd gear

    Mulla lähtee yleensä kolmannella talven seisonnan jälkeen 305 SBC käyntiin. Pumppu on mekaaninen, siihen ei ole koskettu, letkut olen uusinut ja filtteri on pumpun ja koneen välissä.
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Onkos sulla narukäynnistys:p.
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai poljin niinkun mopoissa?
     
  15. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Kampi?
     
  16. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Quadrajettiä voi vähän tiivistellä sieltä pohjasta, niin ei tyhjene ihan niin nopsaan. Jos nimittäin sellanen sattuu siin olemaan.
     

Kerro tästä muillekin!