Sbc nostajan naputtelun pohdintaa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jussi289, 22.5.2017.

  1. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Niin uskomattomalta kun vaan voi tuntuakin, niin kulumajäljen mukaan männäntappi on kiero, tai ainakin muotovirheinen. Eikä ole edes leikannu kiinni.
    E: täytyy toki lisätä, että männänkin muotovirhe saattaa onnistua kuluttamaan tappia noin, mutta näyttää enemmän tapin virheeltä.
     
  2. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Lainaa mulle sitä niin mittauksen sen töissä joku ilta ihan mielenkiinnon vuoksi :lol:
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Nyt kun osat jäähty ja pääs tekemään tarkempaa analyysiä, niin kyllä se on virhe siinä männässä. Se nelosen puoleisen sivun kiinnileikkautuma ei ole ilmeisesti ollutkaan ihan niin mitätön, kun näyttää. Sillä sivulla on ollu lämmintä. Ja mäntä pois muodosta ainakin tapinreiän osalta. Ihme, että renkaat liikkuu kunnolla ja on ehjät.
     
    wiwwe tykkää tästä.
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Öljypumpun imutorvi oli sit seissy öljypohjassa jo pitkään irrallaan. Sen läpi ei ollu aikoiihin menny öljyä, ihan tännä "pohjatöhnää". Onneks ei sit oo pumpun imu ihan pohjalla, niin oli jääny imeskelemättä tiivisteenpalat ja muut roskat kiertoon. Ehkä.
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    No onhan siellä suti välissä. Enemmin arveluttas onko jäänyt öljyt imemättä ajoittain, ja nyt on kaikenlaista laakerivammaa?

    Siinä taannoisessa vene sbc koneessa oli ilmeisesti noin, tosin siinä oli niinpäin että pikuppi oli öljypohjaa vasten suunnilleen ja kangen laakeria mujuna.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Sutistakin pääsee ohi. Eikä pumppukaan nyt ihan hirveesti tarttis isoja paloja. Vaan onhan se imureikä aika alhaalla, et jos öljyä on vaan ollu kunnolla, niin ei ihan heti ime tyhjää.
    Laakerit meinasin kyllä laittaa kun on auki.
     
  7. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tää on nyt menossa kasaan yhdellä vaihdetulla männällä ja uusilla laakereilla. Öljypumpun pickuppi on kans uusi, vanhaa ei olis saanu enää mitenkään pysymään pumpussa.
    Kolmessa männässä kanki on vähän tahmea kylmänä, mutta ei tosiaan jumissa, kuten siinä kutosessa. Kokemus ei riitä sanomaan, onko normaalia takomännälle. Sen laajenema kuitenkin lienee isompi. Kohta kuullaan, häviskö naputtelu.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Eiköhän tää topikki oo nyt taputeltu, nostajasta mentiin männäntappiin. Mut ei kuitenkaan väljään, vaan liian tiukkaan...
    Kone kasassa ja käy nätisti. Nyt jos vaan sain kannen pitämään ja pukit momenttiin, niin eiköhän se siitä.
     
    wilburi, J.J., hantta ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jos olisin mode, antaisin bannia harhaanjohtavasta otsikosta + nuhteet.
     
    kalvetinhet, tapio, hantta ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jälkilauseen paikka.
    Aika vaikeesti ovat pääteltävissä, tai edes arvattavissa nämä jonkun vian aiheuttajat ja vaikutukset. Tämä lakkasi nyt täysin mustaamasta öljyjään, varmaan toista tonnia ajettu ja edelleen kuin just laitettua. Tekis mieli sanoa, että renkaat ei liikkunu kuitenkaan siinä vähän leikanneessa männässä kunnolla ja siitä tuli ohipuhallusta. Mutta saattoi olla kyse jostain muustakin, kun nyt tälle kelpaa 95 bensakin ihan samoilla ennakoilla ilman kilistelyä. Olisko se mäntä ollut jokseenkin kuuma ajossa...?
    Varmaan joutuu avaan jakajan ja poistamaan tai vähentämään keskipakoennakon rajoitusta.
     
    kalvetinhet, Gary Grand, Powerstroke ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!