Sbc nostajan naputtelun pohdintaa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jussi289, 22.5.2017.

  1. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    On hydrauliset. Tossa Chevyssä on jättimäinen se nostajia öljyävä kanava, ja se menee "keskeltä" nostajia. Kaikki sen puolen nostajat öljyää yläkertaa ihan samoin, ja sen nostajan perässä samassa kanavassa on vielä 4 nostajaa, jotka eivät naputa.
     
  2. BenDilde

    BenDilde 2nd gear

    Mä oon muihinkin lankoihin kirjoittanut, että mulla on '90 Fleetside 4.3 kutosella ja mullakin tekee aikalailla samaa oiretta. Joskus lähivuosina on vaihdettu uudet nostajat mutta vieläkin nakuttaa tyhjäkäynnillä. Kierroksia kun antaa niin aikalailla häviää. Keinuvipuja kun kiristää hieman niin hetkeksi häviää mutta sitten tulee taas takaisin kun tyhjäkäynnillä kokeilee. Ja repsikan puolen imuvenan kohdalla tuntuu oireilevan. En tiedä minkä merkkiset nostajat on vaihdettu, että voisko olla vaan jotkut tarvikemallit ja olis vaan yksinkertaisesti nyt jo paskana? Sytkäpuoltakin pitäisi vielä ihmetellä että vaikuttaako esim ennakon säätö mitään. Muita vaihtoehtoja olis kiva kokeilla ennenkun alkaa nostajajumppaan :(
     
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Joo, luin sitä sun juttuas, kovin samalta kuulostaa. Eihän se ole edes mahdotonta, että Mellingiltä olis päätynyt isompikin erä viallisia nostajia tänne USpartsille myyntiin. Yksi siitä mun ensimmäisestä 16kpl sarjasta oli varmasti rikki, koska se korjaantui vaihdolla. Jahka nyt tulee setti erimerkkisiä, niin kokeilen vielä. Jos se auttaa, niin siitä lootasta jää sitten kolme varalle, pitäis sopia sullekin kyllä, muistaakseni.
     
    BenDilde tykkää tästä.
  4. BenDilde

    BenDilde 2nd gear

    Ja eikös ainakin noissa kutoskoneissa ne nostajat ole jollain keskitysholkeilla? Jonkun ameriikan YouTube videon näin missä nostajat vaihdettiin työntötangon reikien kautta magneetilla, mutta se oli kasikone. Eli ilmeisesti ei ole muuta vaihtoehtoa kun nostaa imusarja pois tieltä?
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei Chevyn bensakoneissa taida nostajat vaihtua tönärin rei'istä missään mallissa. Centerbolt venakopilla vippojen ohjaus kyl muuttu, mutta paljonko tönärin reikä kasvoi? Sitä en muista, tuliko 4.3:seen jossain vaiheessa rullanostajat, niissä on sitten asennonpitäjät alapäässä. Imusarjan irrotuksen melkein vaatii. Sen kutosen imunostajan, jonka vaihdoin ekana, ronkin jakajan aukosta rautalanka/magneetti/messinkitankovirityksellä, mutta en toiste ala.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Pistin koko kierroksen vippoja ja tönäreitä. Jotain siinä muuttui, koska tönäri nousi vähän kauemmas kannen kolonsa alareunasta. Mutta naputtaa edelleen, tosin taas reilusti vaimeammin. Nyt on jo vähän hankala erottaa kaasarin suhinan alta, kun käy ilman putsaria.
    Täytyy varmaan vähän sisäänajaa vippoja ja kattoa muuttuuko ääni johonkin suuntaan.
     
    Foggy tykkää tästä.
  7. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Sun nimimerkki kun viittaa fordiin, niin, pitäs varmaa jo uskoa et tollasia sepelimyllyjähän ne letukat on....
     
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    On niitä molempia ollu hiljasiakin, tää vaan on eka, joka näin sitkeesti jaksaa olla korjaantumatta.
     
  9. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Kun nyt on kaikkea on jo ehdotettu niin pohdin epätodennäköisiä: josko joku studi kannessa minkä varassa keinu kiikkuu olis väljä? Siten siis että se puolipallo pääsisi siinä heilumaan, aiheuttaen ääntä?
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei ollu, tuli nekin tarkkaan nyt katottua. Itseasiassa oli osa aika tiukassa saada pois, se lukkomutteri kun hieroo vähän aina jotain mujua siitä jengasta sinne väliin.

    Jännä tää on, aina kun jotain tekee, niin se ääni muuttuu. Nyt meni hienosti hiljaseen suuntaan. Vielä on uusia nostajia...
     
  11. 3964

    3964 3rd gear

    Kyllä itsellä on menny usko näihin hydy nokkiin juurikin äänekkyyden takia,jos vaan mahdollista siirryn käyttämään mekaanisia neniä.
    Ihan arpapeliä saako noita hiljaiseksi,onko nostajat tommosta kuraa nykyään?
     
  12. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Tuskin ne kaikki nostajat ihan paskoja on,mutta nokkien suunnittelussa käytetyt ratkaisut voivat olla hydraulinostajalle liikaa eikä ne enää toimi kuten miedoilla vakionokilla.
    Omassani tuli ompelukonesoundi venttiilikoneistoon kun tuikkasin CompCamsin XE - nokan paikoilleen.
     
  13. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tossa on nyt stage2 tyyppinen vain vähän vakiosta poikkeava nenä. Ei luulis olevan liian nopeeta nousua hydraulillekaan vielä.
     
  14. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Noita vakiokeinuja taidetaan tehdä vähän sinnepäin vipusuhteilla. Joten eipä ihme, jos tönärin paikka vähän muuttuu. Helpompi vipusuhde saattaa olla helpotus nostajalle, siksi hiljasempi nyt. No, ei muuta uutta raporttia, aika menee vielä keittiössä, kun uudet ovet ja laatikot tuli.
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kerkesin vähän ajeluttaan uusia vippoja. Ei se vaan häviä. Selvästi vaimeempi, mutta kuuluu pelti auki ihan hyvin. Nyt se on niin herkällään, että kun vetäsee keinun mutteria vartin kii, niin se on jo hetken hiljaa, sitten taas alkaa. Liki pohjassa sitten loppuu naputus.
    Pistin vedet valumaan, taas.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Osta multa äänetön 350. Saat vanin kaupan päälle.
     
  17. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei nappaa, pitää olla vanhaa mallia. Ja liian helppo ratkaisu. Onhan tämä selvittävä jotenkin, mistä se johtuu.
     
    rb tykkää tästä.
  18. rb

    rb Double Gearhead

    ^Ei oo aina helppoo....
     
  19. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    onko tää vani ja kone yhdistelmä sitten vain sellasen perustoimivan vakiokoneen hintainenkin? eli muutaman satasen? mä voisin olla kiinnostunut.. koneen takia siis myös. buikki kaipais konehuoneeseen täytettä.
     
  20. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Niinhän tossa kävi, kuten pelkäsin. Ei auttanut eri merkin nostajakaan. Käytös on jännästi vaan taas erilainen, mutta naputus kuuluu. Käytös on nyt suoraan sanottuna outo. Kun vetää taas nostajan preloadivaran pohjaan, niin ääni häipyy, kuten ennenkin. Sitten tulee mutta, kun avaa vipan säädön nopeesti normaalialueelle, niin sepä onkin melko pitkään hiljaa, ennen ku taas alkaa naputtaan.
    Nyt olin jo sen verran vittuuntunut, että ajelin koneen kuumaksi, ja säädin siitä sitten suoraan sen preloadin liki pohjaan. Eli just siihen naputuksen rajoille, vähän välillä yrittää napistaa. Saa nähä, saanko tolla lisää hommaa pakovenan vaihdon merkeissä...
     

Kerro tästä muillekin!