SBC350 yleiskunnostus projekti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Selli, 1.11.2017.

  1. Selli

    Selli Gearhead

    Iltaa toverit, Tuli tähän mosan perään ostettua th350+n.2000stall turbaani. Millasta vivustokittiä suosittelette kick downille? Mullon jotain Mr.Gasketin helpiksia hyllyssäkin mutta ne tuntuu käteen niin paskoilta etten taida edes kokeilla. Ebayssä on näitäkin miljoona ja siihen vielä vaijerit toisen miljoonan :D
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Joku ihan alkuperäinen,jos vaan löytyy.
    Tuokaan kone ei edes välttämättä tarvi koko kick downia.
     
  3. Selli

    Selli Gearhead

    Päästäisenä oli ajatus laitella paketti takasi Ponuun. Tässä vielä näytti hyvältä kun sovittelin kuvaa varten [​IMG]
    Sitte kun rupesin tuumailee vetolevyä huulille...
    [​IMG]

    Eipähän tullun minulle mieleen että Th400 turbiini tarvii olla tuo isompi malli. Kauheen huonosti istuu pultit :D :D :D Voi sitä vitutuksen määrää mitä äsken oli. "Kaikki" valmiina asennukseen ja sitte tuollainen unohdus. Eikä perkele mistään saa tähän vkl enää vetolevyä.
    Elleikö TÄÄLLÄ JOLLAIN OLISI JOUTILASTA? Jonkun matkaa olen valmis kyllä ajelee ja noutaakkin. Onhan toki autossa vielä sähköjen teko ja öljyputket lootalta jne jne että kai sitä saa ajan kulumaan :D
     
    max tykkää tästä.
  4. PauliR

    PauliR 3rd gear

  5. Selli

    Selli Gearhead

  6. PauliR

    PauliR 3rd gear

    Joku 153-hamp olis, en vaan ole varma oliko 10,75" jaolla (taitaa olla molemmat jaot). Ja nyt oon jo kotona n. 30km päässä tallilta.
     
  7. Selli

    Selli Gearhead

    Hartaita aikoja eletty. Tänään sain mosasta savut kuiteski ja sisäänajon nokalle suoritettua. Ihan lippumetreillä suli kahdesta tulpan johdot ja päätin lähteä saunaan. Johdot oli ihan uudet mallia perus. Täytyy kattella vähän tuhtimmat että kestää lämpöjä.
    Sitte alkaakin operaatio sähköt. Saa nekin toista kertaa tehdä kun mun suojamuovi ei kestäny lämpöä vaan suli nekin :D Jos tulee ajatuksiin että missäs ne Dynotulokset on niin mulla on tiukahko budjetti ja muutamia hlökohtaisia syitä että piti suht räväkästi laittaa nippuun laitos. Täytyy käydä sitte BB-motorsilla ajaa penkissä niin saa jotain referenssiä.
    Video alkaa siitä kun kolmannen säädön jakajalle tein. Ihan hyvin lähti vaikka akku oli vähän huonolla varauksella.
    https://sellin.1g.fi/kuvat/Poniakki/Moottori+ja+Loota+2017/Eka+startti.mp4
     
    Larry, menu*, Mäöräkoera ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Selli

    Selli Gearhead

    Aini, Pakoputkisto on mallia 40cm suoraa ja siitä alas mutkat. Aika miehekäs meteli :D
     
  9. Tuommonen 400 kone on myytävänä HamB:ssa. Kanadassa. Tulee vielä hienosti kesän kahinoihin ja ei taida ilmarahtikaan maksaa kuin tuhat taalaa.

    Olisi riittävä moniin kahinoihin täällä ja tuolla hinnalla ei kyllä rakenneta mitään konetta.
    Halpa.

    Tuohon joku kevyt chevy II tms. koppa ja menee aika perhaasti....


    https://www.jalopyjournal.com/forum/threads/400-all-alloy-sbc.1103611/

    aulis
     
  10. max

    max Double Gearhead

    Hyvin hörnöttää Letukka,ja kuulostaahan se jo siltä,että ei ole mikä tahansa motti.
    Mulla oli dynossa käytössä Santalan toimesta tulpanhattujen päälle vedetyt "sukat",koska Santala totesi että menee uusi hieno tulpanjohtosarja tärviölle,jos niitä ei suojata.Näin olisikin käynyt ilman niitä.
    Laittaisin tällaiset sukat myös kadulle pikkulohkoon,ja miks ei isolohkoonkin,jos tällaiset jostain eteen osuis.
    Saa tarjota jos jollain tällaiset ehjät olis jouten.
     
  11. GULF

    GULF Gearhead

    Kiinankauppa WISH:tä olen tuollaisia sukkia tilannut. Kustantaa muutaman euron per
    sarja. Jos nopeasti tarvinnee niin Nippelit.fi firmasta saa...
     
  12. auburn

    auburn Gearhead

  13. Selli

    Selli Gearhead

    Täytyykin ostaa tollaset. Kiinan kaupassa 12taalaa koko setti. :) Ei tässä kiirus ole tienpäälle kun putket vielä puuttuu, niin kerkee hyvin tilailee noi nippelit. Taidan ottaa Accelin 300+ kaapelit kun ne kesti Camarossakin hienosti vaikka kuinka anto hellyyttä :)
     
  14. Larry

    Larry Double Gearhead

    Hyvä Sepi! Mukavasti röhisee.
     
  15. Selli

    Selli Gearhead

    Meni hetki ku olin reissussa. Tänään sain inssattua uudet tulpanjohdot ja niille suojasukat. Accelin 300+ kaapelit laitoin. Nyt kun pata oli seissy pitkään pihalla niin kyllä muuten kesti perkeleen pitkään että sai pysymään käynnissä kun ryyppy ei ole toiminnassa. On se kyllä jollakin tasolla saatava toimimaan. Kyselinkin monestakin paikkaa usasta tohon sellasta sähkö konversioo niin kaikki nostanu kätesä pystyyn. Saattaa olla että virittelen sitte vaijerin jos tuo kaasari tienpäällä pelaa hyvin. Videolla kuulee hyvin kun stumppailee mutta en tosiaan ole sitten mitään säätänyt. Sytkä vain laitettu niin että pysyy käynnissä. Viikonloppuna olis tarkoitus rakentaa vähän pakoputkea. Vähän siedettävämpi säätää ja käydä testaa tiellä. On toki vielä sähköissä tekemistä kun jäi valot yms kytkemättä. Kiinan sulake/releboxi osottautui ihan toimivaksi. Laitan siitä kuvat kun on loppuasennus valmis.
    https://sellin.1g.fi/kuvat/Poniakki/Moottori+ja+Loota+2017/testi.mp4
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Säädä nyt se sytytys ensin oikeesti kohdalleen. Piuhat ainakin on laatukamaa.
    Kyllä normaalimoottorin pitäisi alkaa pysymään käynnissä siivosti puolen minuutin jälkeen, oli ryyppy ehjä tai ei?
    Näin on ainakin osunut mun kohdalle noin kymmenen vanhanliiton v8-koneen kohdalla. En ole ryyppyä kesäautossa kaivannut ikinä.
    Ja muutama on ollut ihan mukavasti terästetty versio.
    Kaasareina on ollut ikiluotettava Quadrajet, sekä Holley ja Edelbrock.
     
    Muokattu: 25.4.2018
  17. max

    max Double Gearhead

    Toihan kuulostaa varsin vihaselta! Aika ronski soundi,vaikka nokka on hyvin pieni.
    Mutta onhan sulla hyvin puristusta,joten terävyyttä soinnissa on.
    Hieno motti!
     
  18. TimoT

    TimoT 3rd gear

    Hyvin römpöttää, rakenna vaan kunnon putket ja vaimentimet siihen, niin että saat ton nulikkamaisen möykän kuriin, niin kuulostaa hyvälle.;)
     
  19. Selli

    Selli Gearhead

    Olipas hyvä ettei ole tullu ajeltua Ponulla muuta kun pari ympyrää. Tänään alottelin sovittelee putkistoa niin huomasin että jortaanin ristikosta oli yksi kuppi+laakeri hävinnyt... Olin syksyllä uusinut ristikon eikä ole kertaakaan ollut kardaani käytössä. Siinä se kuppi ja lukkorengas oli nätisti pihassa. Harmittaa tietty kun auton alla ton korjaaminen on melkosen nihkeetä ja lootasta tietty valuu mehut pihalle kun jortaanin irrottaa mutta pieni vaiva siihen nähen mitä olisi voinut käydä!

    Tiukka on muuten sovitus apparin puolella poikkituen kohdalla pakoputkille.
     
  20. Selli

    Selli Gearhead

    Putket valmiit,koeajo teollisuusalueella,kaikki kolme vaihdetta vaihtuu, myös pakki löytyy.
    Sytty säädetty max 36 ennakkolle ja alipaine-ennakko mukana. Paikaltaan auto stallasi pirusti mutta onneks Q-jetin säädössä riittää pieni kammen vääntö eikä enää stallannu.
    Perkele mitenkä herkästi vastaa kaasuun tää setuppi :) Tietty 2,56 perävälitys rauhoittaa kokonaisuuden vielä toistaiseksi mutta kyllä sen herkkyyden aistii. Sähköjä jatkan seuraavaksi niin pääsee maantiekoeajolle.
    Huomaa myös ettei konetta erikseen tasapainoitettu ja että viimehetkellä piti laittaa kokonaan uusi vetolevy. Siellä kohtalaista ravistusta havaittavissa cruisekierroksilla. Korostuu vielä kun on uretaanista lootan tuki jne. Mutta täytyy seurailla tilannetta.
    Pieni nostajan naputus kuuluu kuskin puolelta myös. Otan uusinta säädön venoille ja seuraan tätäkin tilannetta. Ihan jees päivä kuitenkin alla.
     
    valtsu67 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!