Sbf maamoottori

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rytari, 21.6.2020.

 1. Rytari

  Rytari Gearhead

  Heräteltiin tuossa yksi tovin huilaillut mustang missä 289 nokalla, lähti käytännössä "ekalla startilla" käymään ja käy ongelmitta, toki vaikka auto on 18 vuotta sitten poistettu rekisteristä sitä on ilmeisesti välillä käytelty.


  Tulpat vaihdoin, öljyt tietysti ja yks tulpanjohto näytti levottomia ohmimääriä joten lainasin b osista siihen paremman, ajoitus 14 perus, 36 kierroksilla, aika nopeasti nousee sinne, jakajassa varmaan löysimmät jouset. Kierroksia ottaa ilman kuormaa kohtuullisen herkästi. kone käy tyhjäkäyntiä tärisemättä, hieman on jostain virimallin nokasta johtuvaa rähinää. Jotainhan tolle on tehty kun on performeri imusarjaa, nokkaa, mds sytkävehkeet pro billet jakajineen, ehkä kansillekkin jotain, valunumeroita en vielä ole katsonut.

  Ajossa toi kuullostaa lähinnä kuplavolkkarilta, suorituskykykin samaa luokkaa, alhaalla on kyllä vääntöä vaikka muille jakaa, nelosella ajelee läpi kylän kiertoliittymätkin ongelmitta, mutta mihinkään se ei kulje, kiihtyy kun mummo lumessa ja moottoritienopeuden ylläpito on jo työlästä, ja kierroksilla paein tonnin jälkeen alkaa se haluttomuus mennä ja penkkiin tulee kohtuullinen tärinä jostain tekniikan suunnalta, loppuu kun kytkimen polkee pohjaan.

  Otin tulpat pois ja mittailin puristukset, eroahan ei sylinterien välillä ole kun kohtuullinen 7psi kylmällä koneella, mutta mutta, ne on sitten kaikki välillä 83-90 psi.

  Pitäiskö tuosta tehdä jotain päätelmiä vai ei, milläänhän en nyt varmista mun mittarin tarkkuutta mutta toki se ennen on järkeviä lukemia näyttänyt. Jotenkin tuntuu matalilta nuo puristukset. Toisaalta noin pienet erot taas, ei luulisi noin tasaisesti kuluvan harvaksi tjsp.

  Pari tankillista nyt tullu ajeltua sillä, öljyt pysyy kirkkaana ja ylärajassaan, nesteet normilämmössään eikä pakokaasussa ole mitään ylimääräistä ödööriä.

  Mitähän ..ttu niinku taas?
   
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Kyllähän noi alhasille vaikuttas. Saatko paineilmaa pyttyyn, että sais selville minne vuotaa.
   
 3. Rytari

  Rytari Gearhead

  No korvakuulolta sanon että menee alakertaan, mutta ei kone käydessä huohota yhtään, ja tyhjäkäynnillä alipaineet 13hg viisarin yhtään väpättämättä eli imuvenatkin tuntuis pitävän
   
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Oliko kaasuläppä auki puristuksia mitatessa?

  Loppuisiko sytytykseltä virta kesken, kun kuormaa tulee? Pitkään seissyt, niin liitokset hapettuneet?
   
 5. Rytari

  Rytari Gearhead

  Juu, oli auki, toi virtajuttu täytyy katsoa seuraavaksi
   
 6. SBChevy

  SBChevy 1st gear

  Voisko olla männänrenkaat jumissa ja puhaltaa ohivuodon sinne?
   
 7. Rytari

  Rytari Gearhead


  No vois, muuta voiko ne olla niin tasaisesti kaikki että sylinterien eeo ei ole kun sen 7psi?
   
 8. Kalu

  Kalu Gearhead

  Kuoleentuneet venajouset tuskin vaikuttaa tuohon puristuspaineeseen, mut mainitsimpa ne nyt kuitenkin...
   
 9. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Niin, aukeavatko kaasuläpät kokonaan kaasun ollessa pohjassa?

  IS
   
 10. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Puolavikakin voisi muuten ilmetä huonona käyntinä, kun kuormaa tulee.
   
 11. grantorino

  grantorino Gearhead

  Saako kunnolla bensaa, suodatin voi olla tukkeutunut tai bensapumppu ehtoopuolella jos ei kunnolla ota kierroksia.
   
 12. hantta

  hantta Gearhead

  Ja onko tulpanjohdot varmasti oikein?
   
 13. 3964

  3964 2nd gear

  Paljonko tulpan kärkiväli?

  Bensa pula tai kipinä pettää kuorman kanssa.
   
 14. toyopet

  toyopet Gearhead

  Minun mielestä kyllä tuommoiset 5,7-6,2bar eli 83-90psi puristuspaineet on todella alhaiset. Pojan autosta mitattiin samaa luokkaa eikä se loppupeleissä enää jaksanut käydä lämpimänä.
  Männänrenkaat entiset?
   
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Jos on noin paljon ohipuhallusta, niin varmaan jos öljykorkki auki stallia vastaan vähän kuormittaisi konetta, niin tulisi komeat savut korkista? Ja muutenkin huohotus olisi enempi ulospäin?
  Nääs jos siellä on matalapuristeisessa moottorissa joku rallinokka, niin kyllä silläkin yhdistelmällä saa herkästi startilla pyöritettävän moottorin aikaiseksi.
   
 16. Rytari

  Rytari Gearhead

  Joo, itse itseäni osaksi toistaen, konehan startilla pyörii todella sähäkästi, mutta käynnistyykin kelistä ja lämmöstä riippumatta todella helposti, tyhjäjäynti on rallikuuloinen ja sytytysjärjestys on 302:n mutta muuta tietoa nokasta ei ole, sytkäpiuhat vaihtaessa tarkistin moneen kertaan että ne on oikein. Tulpissa nyt kärkiväliä milli, kokeilin ensin orkkisvälillä, mutta vanhoissa tulpissa kun oli lähes tuplamäärä niin isonsin hieman. kone ei vuoda, huohota eikä ruokaile öljyä mikä näin letukkakuskista tuntuu tosi oudolta. Moottori ei mielestäni niinkään puudu bensapulan oloisesti ja en usko etteikö tommonen holley sähkösuristin riittäisi. Koneessa ei vaan ole voimaa ylhäällä, kylärinkiä voi kyllä ajaa nelosella lähes tyhjäkäynnillä ja paikaltaan lähtiessä voi huoletta vaan nostaa kytkimen ylös, olen jo epäillyt josko siellä on kuplavolkkari piilossa pellin alla.

  Voiko se nokka olla ajoituksen tai jonku muun ominaisuuden takia syypää, vai olisko 289:n ollut saatavillakuiteski jotain kansia missä isot palotilat joilla puristukset sitte jääneet noin alas, en löytänyt kansista valunumeroita että tietäis mitkä ne on.


  Voihan se toki olla harva, mutta jotenkin muut oireet ei täsmää
   
 17. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Nythän se on hyvä aihio ahtaa.:D
   
 18. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Kuoleentuneet venttiilijouset rallinokan kanssa sattuis hyvin yhteen sen kanssa että aivan matalilla kierroksilla jaksaa vääntää mutta tehot puuttuu.

  Jos 289:ssä on jotkut uudemmat isopalotilaiset kannet niin rutut jää alas ja rallinokalla puristuspaine (dynaaminen puristussuhde) pieneksi.
   
 19. Rytari

  Rytari Gearhead

  Perimätieto kertoo kansiremontin teosta, ja siltä ne näyttääkin, mutta heitämpä nyt ajatuksena että mitäs jos toi nokka on väärin ajoitettu tai sietä puuttuu korkeutta jostain nokasta, se ei kyllä äännä tai mitään, mutta jos kaasunvaihto isommilla kierroksilla ei vaan riitä ja semmonen sylinteri ahdistaa, sehän ei näy tiemmä puristusmittauksessa eikä muutenkaan pienillä kierroksilla
   
 20. fairlane -67

  fairlane -67 Gearhead

  Joku tos jo ennemmin kyseli et aukeeko siel kaasaris läpät kokonaan? Jos siel on 4 kurkkunen vakuumitoisiolla niin pelaako se toisiopuoli? Nokan ajoituskin voi olla pieles mut muutama aste suuntaan tai toiseen ei tee tommosta oiretta. Jos on kannet vaihtunu niin palotilan koko voi olla max 69cc, alkuperäiset 54cc.
   

Kerro tästä muillekin!