scania v8

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja kauko-63, 11.12.2011.

 1. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  ois kiikarissa hieno vinkkeli scania 144 460hv,ajoin sillä pikku lenkin ja täysin toimiva peli,mutta sitä vinkkeli kasin papatusta tosta yksilöstä ei kuulunut,niinkuin niistä joistain kuuluu..on yksi parhaimmista autojen äänistä,mitä pitää tehdä että sen äänen saa esille? siis onko se vaan suora putki ilman vaimentimia? onko täällä scania miehiä?
   
 2. DamnNoNamesLeft

  DamnNoNamesLeft 2nd gear

  Muistaakseni se suora putki, ilman vaimentimia on resepti.. Tää on vissiin joku 90-luvun loppupuolen malli? En tiiä sitten mitä antureita siellä on tän ikäsessä.

  Täytysit kysellä noilta ketkä näitä rakentelee työkäyttöön.. :wink:
   
 3. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  tää yksilö on vm.2001 niistä antureista kun ei tiedä että onko putkistossa sellasia.
   
 4. villek

  villek 1st gear

  Ei olla mitään antureita, kannattaa sen ison pöntön kun poistaa niin johan jytisee.
   
 5. 4x4_76

  4x4_76 1st gear

  Suoraa putkea jos tykkää, ei ole 4-sarjalaisessa Nox-anturia tai muutakaan. Onhan noita suoria putkia R-sarjalaisiinkiin tehty, niistä antureista on harmia EGR ja SCR vehkeiden kanssa. Oottakaa vaa ku tulee euro 6 autot, pakopuolella on kymmenkunta anturia.
   
 6. jallu81

  jallu81 3rd gear

  http://www.youtube.com/watch?v=DDu7ONc4QTA
  jep. hienoin ääni mitä autosta saa ulos :D

  itse omistanu 143:n mist pudotettiin vaimennin heti pois..
  tien päällä ajellessa tuli huomattua et kuuluu sit aiiiiiika kauas toi papatus. varsinkin täyspoka päällä ajaessa :rotfl:

  yks vaihtoehto on laittaa tyhjä vaimennin, sit siihen saa sellaisen kumean röhinän

  ja jos haluaa sen hiilittömän turbon vihellyksen, ni heittää sinne ykkösarjan holsetin :poff:
  http://www.youtube.com/watch?v=4KQ4i-Yu ... re=related
  eli tuossa videossa eka auto
   
 7. Midnightbandit

  Midnightbandit 1st gear

 8. saresks

  saresks Gearhead

  Laittakaa vain rekkamiehet nuo vaimentimet siten kuin tehdas ne on miettinyt, teidän vehkeiden renkaista ja kolisevista kärryistä lähtee muutenkin infernaalinen ääni.

  Harrastukset sitten erikseen, niiden mökään Suomi ei tule hukkumaan.
   
 9. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  :wc:
   
 10. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Naapurin poika veteli sorapuoliperää tollasella, ja täytyy sanoa, että oli rumimmalla äänellä rätkättävä rakkine mitä oon koskaan kuullut. :rotfl:
   
 11. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Aivan samaa mieltä :wc: :wc: :wc:
  Jyminä on hienoa. Joskus kivi ja kirves aloin kuuntelemaan että mikä he#¤%n kone pitää moista mökää niin tuuppas 146 Skania lavetti perässä silloisen asuntoni editse. Olihan oikeesti miehekän ääni ja lasit helisi :p hienoa.
   
 12. -nikke-

  -nikke- Gearhead

  Intissä kuulu aina hyvin tuo tuttu papatus ku vaunumiehet paino CV-9030(620hp Scania V8 ) vaunuilla harjotusalueella. Eipä taida niissäkään kummosia vaimentimia olla.


  En oo rekkamies, mut omasta puolesta sais kaikki Scanian vinkkelit olla suorilla putkilla. :D


  Yks video vielä:
  http://www.youtube.com/watch?v=DDu7ONc4QTA
   
 13. umpio

  umpio 3rd gear

  No ei noi rekkojen papatukset pajoa mieltä lämmitä kun niitä 24/7 kuuntelee; taas on talvi tulossa ja piha raikaa kun kaikki virivirikuskit tuuppaa nelostietä menemään :argue:
   
 14. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  Tarkotit varmaan 164, ja enkä nyt viilaa pilkkua... :rotfl:
   
 15. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  Jos ei kestä ääntä niin miksi pitää asua 4tiessä kiinni? :eek: Vai luulitko muuttaessa että pääteitä pitkin ajelee vaan hiljaisia sähkö autoja?
   
 16. umpio

  umpio 3rd gear

  Voi saukon sukuelimet ja sillin kivekset... Mistä näitä neropatteja oikein sikiää?

  Tässä nyt on tullut asuttua jo 43 vuotta, enkä meinaa pois muuttaa, kun ei ole halua myydä tilaa pois monestakaan syystä. Yleensä tässä on melko hiljaista mutta talvisin kun maa on jäässä ja puista lehdet pois, niin kuulee tuon papatuksen aika selkeästi. Ei aina häiritse, mutta joskus miettii että kasvavatko jotkut koskaan aikuisiksi...
   
 17. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  No ihmettelen että miten voi noin pienestä joskus "häiriintyä" jos ajatellaan että vaikka kerran päivässä joku antaa turbon viheltää ja V8 pitää omaa ääntään niin sit se häiritsee. Ja vaikka jokainen V8 Scania olis suorilla putkilla niin tokkopa niin menisi edes kerran tunnissa ohi, kaikki Scaniat ei kuitenkaa ole V8. Ja tiedän mistä puhun kun Olen itse koko lapsuuteni asunut Aivan junaradan vieressä että tavarat vaan helisi kun Kevyemmät junakin meni ohi ja silti se ei mun elämää ainakaan häirinnyt ja niiden ääniä en edes noteerannut/huomannut, ja kuitenkin rautapyörien kolina on varmaan kettumaisempaa kuin V8 ääni...

  Että voisin myos kysyä että mistä Pienistä valittavia neropatteja oikein tulee???

  Ja viimeiseen lauseesesi vastaus on että EI KASVA....
   
 18. saresks

  saresks Gearhead

  Niin kauan kun tässä maassa suurin osa kuljetuksista kulkee kumipyörillä ja sitä rumbaa on pakko pyörittää, pitäisi se mielestäni hoitaa vähimmän haitan periaatteella eikä juurruttaa kantaa että rekoissakin pitäisi olla suorat putket kun kerran harrikoissakin on.

  Oli tässä taannoin topikki, missä vängättiin auton äänistä öisessä kaupungissa. Pidin silloin turpani kiinni, mutta nyt täytyy todeta, että yhteiskunnassahan tässä eletään, ja pitäisi ottaa toisetkin huomioon, vai pitääkö?
  Ja elcamino0365:lle: Hyvä että kestät jatkuvaa melua, mutta mitä sinä et voi sietää vai onko kaikki ok ja lisää hanaa vaan?
   
 19. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  No ensinnäkin mistä juttu kaantyi että kestän JATKUVAA melua???

  Mun mielestä jos muutaman kerran päivässä kuuluu raskaan kaluston, harrasteauton tai vaikka viritetyn scootterin äänet sisään niin mitä siitä täällä foorumeilla tai missään muuallakaan ilmaisee mielipidettään. Ymmärrän kyllä että jos Tosiaan joku nostaa vaikka jarrupaineita makuuhuoneen ikkunan alla yölla 3 ja antaa V8 papattaa kierroksilla jo siihen aikaan niin sitten on syytä jo käydä sanoa asiasta. Mut se että jos ohimenevän auton/kulkuneuvon(oli se nyt sit mikä tahansa) äänet kuuluu sisään 10-20 sekuntia niin pienestä se ihmisten elämä välillä häiriintyy...

  Ja jos Täällä haluaa äänista keskustella niin voihan Taas avaa oman topicin melusaasteelle.

  Ja kyllä kestän lähes kaikkea Järkevässä määrin mitä vaan:Naapurin koiran räksytykset, ohi menevät tuninki auotit, lumi aurat, scootterit, kova ääniset naapurit...
   
 20. saresks

  saresks Gearhead

  Sori väärä sanavalinta, kestät kertomasi perusteella siis melua, tai toistuvaa melua tai säännöllisesti toistuvaa melua. Mäkin kestän noita, mutta en yhteiskunnan pakollisten toimintojen melua, joka olisi helposti vältettävissä tai noiden toimintojen yhteydessä tahallaan aiheutettua melua.

  Ei ollut tarkoitus vängätä sun kanssa tästä, vaan tuoda esille oma mielipide, kun rekan melutason nostoa oltiin suunnittelemassa, jos vaikka olisi sivistyneempi tapa kuin itse hautoa asiaa tai heitellä lumipalloilla Scanian veekaseja tien laidassa. Mutta jos tämä on se pikkuasia, joka saa Sinut repimään pelihoususi, voin suunnitella muuttoa naapuriisi ja kommentoida aina pihalla suureen ääneen pahaäänisiä rekkoja kun olet kuulemassa.
  Mutta älä sitten missään muualla ilmaise mielipidettäsi toiminnastani.
   

Kerro tästä muillekin!