Seisontajarruvaijerit

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja JouniK, 22.4.2002.

 1. JouniK

  JouniK Gearhead

  Terve!
  Tarvitsisin ehdotuksia vaijereiksi. Auto on 59 Dodge. Alunperin autossa oli seisontajarru vaiheiston päässä, nyt uudemman laatikon ja taka-akselin myötä normaalisti takarummuissa. Puuttuu vaan sopivat jarruvaijerit. Nykyisen perän vaijerit on 69 Polarasta, lyhyet nysät, jotka loppuu noin 50 cm akselista eteenpäin eli liian lyhyet. Etuvaijeri tulee kahvalta tulipellin läpi. Apuja?
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  GM-tuotteissa on yleensä tuollaiset n.1/2 metriä pitkän vaijerinkuoret jotka kiinnittyy etupäästä runkoon. Vaijerit kulkee näiden läpi etupenkin alle jossa on t-kappale josta lähtee yksi vaijeri jarrupolkimelle. T-kappale tasaa voiman samaksi molemmille puolille.
   
 3. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Mite ois etuvaijeri siitä samasta Polarasta?
   
 4. JouniK

  JouniK Gearhead

  Mäkin ajattelin sitä alkup. Polaran vaijeria mutta kun se on liian lyhyt! Ne polaran takavaijerit loppuu suurinpiirtein takapenkin alle ja etuvaijeri etupenkin alle (kuori jo paljon aiemmin), puuttuu siis noin puol metriä. Kun ei viitsisi väsätä, jos olis joku valmis juttu. Missä Mopessa olis pidemmät takavaijerit?
   
 5. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  En o täysin varma alkuperäisyydestä, mut 62-65 b-bodyssä on takimmainen vaijeri pitkä yhtenäinen. Ainakin omassani. Saattaisi riittää tapauksessasi mutta tää tieto pitäs tarkistaa vauhtiputkasta
   
 6. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Vaijeriahan saa kaupasta metritavarana, migillä varovaisesti hitsaamalla saa tehtyä "knöölit" päihin.
   
 7. JouniK

  JouniK Gearhead

  Juu juu Impala, mutta kun siitä olis tarkoitus saada toimiva <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Ja vaijerin kuoret on sitten ongelma. Mutta kiitos avustanne! Koitetaan sitten keksiä jotain!
   
 8. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Jos amerikkalainen insinööri saa suunniteltua toimivan kässärin ei kait suomalainen harrastaja sen huonommaksi voi jäädä? :smile:
   
 9. fisu

  fisu Gearhead

  rautakaupoissa pitäis olla "vaijerilukkoja" joilla voi jatkaa tavallista vaijeria, joskus virkkasin -67 darttiin semmoisilla keskiosan ja hyvin kelpas jopa leimalla.
  (en muista sitä oikeaa nimeä tuolle, mutta se muistuttaa pakoputkiklemmaria :smile: )
   
 10. JouniK

  JouniK Gearhead

  No hyvä on, hyvä on! Tein sitten itse.. Saa nähdä on katsastushenkilö tyytyväinen jarrujen pitoon. Kyllä se ainakien mäessä pysyy.
   

Kerro tästä muillekin!