Seisontajarruvaijerit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja JouniK, 22.4.2002.

  1. JouniK

    JouniK Gearhead

    Terve!
    Tarvitsisin ehdotuksia vaijereiksi. Auto on 59 Dodge. Alunperin autossa oli seisontajarru vaiheiston päässä, nyt uudemman laatikon ja taka-akselin myötä normaalisti takarummuissa. Puuttuu vaan sopivat jarruvaijerit. Nykyisen perän vaijerit on 69 Polarasta, lyhyet nysät, jotka loppuu noin 50 cm akselista eteenpäin eli liian lyhyet. Etuvaijeri tulee kahvalta tulipellin läpi. Apuja?
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    GM-tuotteissa on yleensä tuollaiset n.1/2 metriä pitkän vaijerinkuoret jotka kiinnittyy etupäästä runkoon. Vaijerit kulkee näiden läpi etupenkin alle jossa on t-kappale josta lähtee yksi vaijeri jarrupolkimelle. T-kappale tasaa voiman samaksi molemmille puolille.
     
  3. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Mite ois etuvaijeri siitä samasta Polarasta?
     
  4. JouniK

    JouniK Gearhead

    Mäkin ajattelin sitä alkup. Polaran vaijeria mutta kun se on liian lyhyt! Ne polaran takavaijerit loppuu suurinpiirtein takapenkin alle ja etuvaijeri etupenkin alle (kuori jo paljon aiemmin), puuttuu siis noin puol metriä. Kun ei viitsisi väsätä, jos olis joku valmis juttu. Missä Mopessa olis pidemmät takavaijerit?
     
  5. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    En o täysin varma alkuperäisyydestä, mut 62-65 b-bodyssä on takimmainen vaijeri pitkä yhtenäinen. Ainakin omassani. Saattaisi riittää tapauksessasi mutta tää tieto pitäs tarkistaa vauhtiputkasta
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Vaijeriahan saa kaupasta metritavarana, migillä varovaisesti hitsaamalla saa tehtyä "knöölit" päihin.
     
  7. JouniK

    JouniK Gearhead

    Juu juu Impala, mutta kun siitä olis tarkoitus saada toimiva <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Ja vaijerin kuoret on sitten ongelma. Mutta kiitos avustanne! Koitetaan sitten keksiä jotain!
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Jos amerikkalainen insinööri saa suunniteltua toimivan kässärin ei kait suomalainen harrastaja sen huonommaksi voi jäädä? :smile:
     
  9. fisu

    fisu Gearhead

    rautakaupoissa pitäis olla "vaijerilukkoja" joilla voi jatkaa tavallista vaijeria, joskus virkkasin -67 darttiin semmoisilla keskiosan ja hyvin kelpas jopa leimalla.
    (en muista sitä oikeaa nimeä tuolle, mutta se muistuttaa pakoputkiklemmaria :smile: )
     
  10. JouniK

    JouniK Gearhead

    No hyvä on, hyvä on! Tein sitten itse.. Saa nähdä on katsastushenkilö tyytyväinen jarrujen pitoon. Kyllä se ainakien mäessä pysyy.
     

Kerro tästä muillekin!