Sektoriakselin klappi

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja elkamiina, 21.10.2019.

 1. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Osaako joku sanoa paljonko on liikaa välystä sektoriakselissa. Mulla ei nyt klappaa ja tosi vaikea määrällisesti sanoa paljonko siinä on välystä? 0,5mm? Kuitenkin sen verran että voi sanoa. Antaako olla vai tarvisiko holkittaa?
   
 2. Hai

  Hai Gearhead

  Mikä simpukka?
  Missä suunnassa klappi? Aksiaalista? Radiaalista?
  Aika monessa simpukassa on rullalaakeri sektoriakselilla ja sen voi vaihtaa. Jos akseliin on kulunut ura, niin ei paljoa kannata puuhastella.
   
  juko7 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 3. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Se on siis toi Lincoln mk iv ohjausvaihde. Akselissa sivuttaisväljää. Tarvii ottaa irti ja ihmetellä, josko siellä on laakeri.
   
  Muokattu: 22.10.2019
 4. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Kyllä tuolta paljastui koneistettu reikä. Ei ole rullalaakeria kuin sisäänmenoakselissa tässä mallissa. Sitä en tiedä mitä tarkoittaa korjaussarjassa including bearings. Eli onko nuo kaksi päällekkäin olevaa metallirengasta stefojen alla se "laakeri"?
   
 5. -tl-

  -tl- Gearhead

 6. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Niin on joissakin. Sitähän sinne ei saa jos ei koneista sille tilaa siihen caseen. Itse tulin siihen tulokseen, että ei se kauhean kulunen näköinen ole, joten kai ko. klappi on vielä ns. toleransseissa. Irrottaessani huomasin, että aika voimakkaasti se vuosien varrella on tihustanut stefan välistä atf:ää. Tuleepahan tiiisteet nyt vaihdettua. Vaihdetaan koko toosa sitten jos ei saa tiiviiksi. Rocautossa näytti korjatut olevan suht. edullisia.
   

Kerro tästä muillekin!