Seosmittari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Galaxie500, 4.11.2004.

  1. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Onkos täällä kukaan itse rakennellut tollaista lambdaan perustuvaa seosmittaria? Sinänsä itse laite varsin yksinkertainen, mutta miten sitten sen säätäminen että saa näyttämään edes järkeviä tuloksia? Toinen ongelma on piirilevy, mistähän sellaisen sais järkevästi hankittua tai tehtyä.
     
  2. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Eikös kellään ole mitään kokemuksia moisesta värkistä?
     
  3. SlantSix225

    SlantSix225 Gearhead

    Jeps itsellä vastaavanlainen työnalla. Piirilevyn teen itte.
    Täältä kanattaa katsoa ohjeita: www.siipicossu.com
    Siellä on oikein voorumi asian tiimoilta.
     
  4. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Joo muuten homma aikalailla hanskassa, mutta tuon piirilevyn teko on pahasti hakusessa... miten sellaisen saa aikaan? Jollain sitä piti syövyttää jos en väärin muista, mutta millä? Toki olis helpompaa jos jostain löytäis valmiin levyn.
     
  5. SlantSix225

    SlantSix225 Gearhead

    Ensinnäkin kannattaa tulostaa tuolta em. nettisivulta piirilevyn kaava. Sit tulostaa se kalvolle vaikka kahteen kertaa. Sit piirilevy aihion päälle lakka ja uuniin. kalvosta tehty kaava päälle. Levy UV lampun alle. Sit syövytetään.
    Ja sitten tinaamaan... siis komponentteja kiinni. Tarvikkeita voi ostaa vaikka täältä. www.bebek.fi

    Meniköhän oikein ku muisti pätkii. Huomenna oon itte menossa syövyttään.
     
  6. SlantSix225

    SlantSix225 Gearhead

    Jeps. Sitten ku tulostaa sitä kaavaa ni ois hyvä olla valmiina joku IC-piiri jolla voi kokeilla että siitä tulee oikeen kokoinen. Elikkä kokeilee piiriä kuvan päälle oikeaan kohtaa ja kattoo että jalat sattuu reikien kohdalle. Leveys suunta ei oo kovin tarkka, mutta pituus suunta ois hyvä olla kohillaan. Jalkoja voi vähän taitella varovasti. Muilla komponenteilla ei oo niin tarkkaa.
     
  7. SlantSix225

    SlantSix225 Gearhead

  8. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Jees kiitoksia noista vinkeistä. tarvii alkaa suunnittelee.
     
  9. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Perskules johan tarvii kaikenmoista litkua ton piirilevyn tekoon onko kokemuksia mitkä noista aineista helpoimmin hankittavissa? Tai siis mikä tapa valmistaa piirilevy on helpoin?
     
  10. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    ei kannata seosmittarin takia tehä kunnon piirilevyä koska niin vähän komponentteja..

    Osta VEROLEVYÄ ja tee sille pääset huomattavan paljon helpommalla ihan siistiin lopputulokseen..
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    eikö seosta voi mitata yleis mittarilla jos on anturi ja tietää arvot?
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kai sitä voi, mutta eipä näyttäny vaikeelta mittarin tekokaan, kattelin jonkun L:rantalaisen kaverin saittia, oli tehny itte myös semmossen ledimitarin jopa saa valmiina FMI:ltä (Finnish Motor Instruments). En muista saitin osotetta, oli moottoripyöräporukkaa, tais olla aika pajon ite laiteltu Bandiitti 1200:nen pyöränä.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei kukaan ole rakennellut laajakaistalambdamittaria itse? Näkisi jo vähän tarkempaakin tietoa seoksesta, kuin että onko se laihalla vai rikkaalla. Tosin taitaa tulla itsekin rakennettuna aika hintavaksi, kaupalliset ratkaisut näyttävät pyörivän siinä 300-500$
     
  15. Scartman

    Scartman 1st gear

    Asiaan liittyen. Mistäs sais noita hitsattavia holkkeja, sekä sitten tulppia niihin kun tuon anturin ottaa pois. Mittari olis mutta ei vielä asennettu. Tarkoitus olisi käyttää useammassakin autossa, joten ei viitsisi ostaa useata lambda-anturia. :eek:
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    19mm sytytystulppa, pää vaiika pois...
     
  17. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead

Kerro tästä muillekin!