service egine soon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 30.7.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rassasin mittarivalot kondikseen ja havaitsin,että moinen valo syttyi starttauksen yhteydessä ja sammui jonkin ajan kuluttua.
    Nyt valo palaa kuitenkin kaiken aikaa.
    Mitäs tää oikein meinaa?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    se on pirullinen valo,joka voi viitata käsittääkseni suunnilleen mihin ongelmaan vaan,taikka palaa ilman konkreettista tarkoitusperääkin.ellet aio koko autoa purkaa vian selvittämiseksi niin anna olla, mikäli vika on konkreettinen niin huomaat sen kyllä itsekin.
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Eipä kai sen selvittäminen kaupallisen osaavan lafkan kautta kauan kestä/maksa: ne ainakin kertoo törkättyään sellaisen testerin, että mistä anturista se kone valittaa.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    "Check Engine Soon" sijasta siinä voisi lukea yhtähyvin "Doesn't Mean A Shit, Keep Driving." Kaikissa omissa ja kavereiden autoissa ko. valo palaa milloin sattuu.
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja niissä parissa huussissa missä mulla on tuollaisia hörhötyksiä ollut ei ole valo palanut turhaan. Mä ainakin tutkisin mistä se valittaa, saattaa vaikkapa kulutus pienentyä huomattavasti.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    niin no sitte jos huomaat että kuluttaa enemmän ku normaalisti tms.jotain konkreettista,niin tottahan sitten kannattaa tsekata missä vika,mutta muuten ei kannata menettää yöuniaan
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ei millään pahalla, mutta herra nimettömänä on hyvä huudella asiantuntijalausuntoja tyyliin; ei haitannu mun sikafarmissa mitään (kun kaasari ja jakaja oli vaihdettu tavallisen mallisiin).
    joten shut up nimetön, ja alkuperäiselle kysyjälle suosittelen minäkin ainakin vilkkumisen syyn selvittämistä!
     
  8. Timmo

    Timmo 1st gear

    Ja kulutuskin on mitä sattuu.
     
  9. tincup

    tincup 1st gear

    Syyllinen kannattaa/pitää ehdottomasti selvittää, ei se valo siellä turhaan ole olemassa. Vika on todennäköisesti jossain anturissa ja korjauskin mahdollisesti muutaman euron tapaus.

    Täältä löydät ohjeet, kuinka saat syyllisen selville kotikonsteinkin ja yleiset vikakoodit, jotka saattavat päteä sinunkin autossasi. Netistä löydät tarkemmin autokohtaiset selitykset vikakoodeille.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    TIMMO: Ja vitut. Kaikki toimii normaalisti, kulutus on miten kuuluukin jne. Siirry tuuninki osastolle, jos olet niin tietokonemiehiä.
     
  11. Timmo

    Timmo 1st gear

    heh heh :grin:

    Joo ja tietokonemiehiä olen, kohta paperillakin virallisesti, vaan tuninkia ei tule...

    Otappas vaan selvää mikä on vialla...

    Edittiä: kerroppas auto ja kulutuslukemia...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Timmo 2003-08-03 12:54 ]</font>
     
  12. impala67

    impala67 Double Gearhead

    nämä nimettömien selkeät ärsytysyritykset on syytä sivuuttaa, joten älä ressaa timmo tosta mulkvisti-nimettömän huutelusta. mitä suurimmalla todennäköisyydellä kyseessä on useimmiten alle 15v aikaansa tappava wannabe-eurotuner...

    ja check engine valolla on siis tarkoituksena, väitti kuka tahansa mitä tahansa muuta. se ei välttämättä aina huutele maailman tärkeimmästä asiasta, mutta jostakin viasta se yleensä ilmoittaa- jotta tyhmä omistaja ajaisi auton huoltoon...
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Alkuperäinen nimetön täällä.
    No näköjään on helppo huudella nimissäni.
    Kiitoksia nyt kuitenkin paljon vastauksista.
    Mielestäni mitään konkreettista vikaa ei ole eikä kulutuskaan ole kuin 10-12 l/ 100 km.
    Täytyy jatkaa selvitystä.
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Esim EGR systeemi sytyttää valon mutta ei tee mitään kiusaa silti.

    Mahtaisko toi nimetön asiantuntija olla vaikka Corolla kuski??
     
  15. Timmo

    Timmo 1st gear

    Tuo boksi ei muuten vilkuttele vikoja itsestään. Rassattiin tuossa eräältä tämän foorumin kirjoittelijalta ostettua tuning-capricea kun ei meinannu pyöriä niin tietsikasta oli yks IC-piiri (intercity tuning) sulanu.

    Uus tuning-varuste paikalleen niin matka jatku.
     
  16. pannupää

    pannupää Gearhead

    Mun stw:ssä on engine-valo vuositolkulla vilkutellut (lähinnä, jos kylmänä antaa pitempään hyrskytellä tyhjäkäyntiä), eikä se vielä ole onnistunut ensimmäistäkään vikaa diagnostisoimaan. Mistä ei toisaalta voi päätellä, että kaikilla muilla olisi näin.
    Toi Mudracerin linkki oli nk. tyhjentävä... :rotfl:
     
  17. Jaago

    Jaago 1st gear

    Samoten (entisessä) buickissani (Electra Estatewagon '87, 307cid) oli kyseinen "ongelma" tuon service engine soon valon kans. Vika ilmeni kylmänä ja matalilla kierroksilla pitempään ajaessa (ruuhkassa matelu) Eräs Kiimingin guru sanoi vian olevan polttoaineseosta tarkkailevassa anturissa(?) ...käyttöön ei vaikuttanu kuitenkaan mitenkään, kulutus tuolla värkillä oli kyllä aina 13-15l/100km
     
  18. cstm

    cstm 1st gear

    mistä saa selville mitä koodia toi vilkkuminen tarkottaa esim. koodin 12 jälkeen 5 lyhyttä ja yks pitkä paussi "jos tulkitsin oikein tota tuikkimista", mitä vikaa toi yrittää kertoo mulle?
    "jos tulkitsin oikein tota tuikkimista"
     
  19. Micky

    Micky Gearhead

    http://skweez.fbody.com/gmcodes.htm
    tiedä sitten oikeellisuuksista mut nuo löytyi ens haulla..näköjään oli jo aiemmin vastaavia linkkejä mut yks lisää...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Micky 2003-09-13 12:52 ]</font>
     
  20. cstm

    cstm 1st gear

    tarkottaaks toi 5lyhyttä 1 pitkä koodia 51? vai miten näitä tulkitaan
     

Kerro tästä muillekin!