Siirtokilvet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Driver81, 30.3.2007.

  1. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Miten käytännössä siirtokilpien saatavuus. Onko ongelmaa tai haluavatko autoa nähdä jos on rekisterissä, mutta leima noin 9kk pitkä? Ajomatka noin 200km ja yhtenä päivänä tuon tietenkin voisi suorittaa. Mielellään pikaista palautetta....parin tunnin kuluttua voidaan olla jo matkalla autoa hakemaan?
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    oot ajamassa sitä katsastukseen niin siirtotarroja ei tarvi :D
     
  3. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    koskaan kun olen siirtokilpiä hakenut ei ole muuta tarvinnut kuin että auto on siis ajettavassa kunnossa, valot, jarrut jne toimii, mutta autoa ei ole tarkastaneet. Paperit tarttee tietenkin olla jotta ne pystyy pistämään mitä ajoneuvoa tää koskee, eli konttorille vaan, ja tarkan reitin ne pyytää, ja yleensä siis siirtoon / korjaamoajoon :D

    ite olen hakenut myös kilvettömälle rojektille, jota uudelleen rekisteröin aikoinaan, eli kunhan ne paperit on. Käsittääkseni tuo siirtolupa sisältää vakuutuksen tuolle matkalle ja ajalle jolloin luvat on voimassa, tän hetkistä hintaa en osaa sanoa.
     
  4. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    toi on periaatteessa "poliisikohtaista" nykyään ne kai vaatii kyllä tuohonkin ajoon noi siirrot???
     
  5. RumaJussi

    RumaJussi Gearhead

    viranomaisilta olen parikin kertaa tarkastanut; mikäli olet TILANNUT/VARANNUT katsastukseen ajan (pelkkä soitto riittää) voi sinne ajaa ilman siirtokilpiä, tietysti edellyttää että autossa on kilvet olemassa. Ainahan varauksen voi peruuttaa, on matkalla tullut esim. teknisiä ongelmia tms.
     
  6. starsky82

    starsky82 1st gear

    Itse kun ensimmäistä kertaa kävin siirtokilpiä kyselemässä viime syksynä niin ei todellakaan mennyt putkeen se homma. Menin konttorille ja sanoin että kilvet pitäis saada ja kerroin rekisterinumeron ja mistä ollaan ajamassa, virkailija ihmetteli siinä hetken ja sano että ei onnistu ku se auto on seisontavakuutuksessa. Yritin siinä selittää että ei se haittaa kun voin ottaa tähän kilpien kanssa siirtovakuutuksen samalla niin kaikki pitäisi olla kunnossa. Hän sanoi ei. Alko vituttaa ja lähdin pois. Soitin kaverille kenen kanssa autoa oltiin ostamassa ja hän sai homman hoidettua niin että otti vakuutusyhtiöstä liikenne vakuutuksen päiväksi tälle autolle ja sitten seisontaan samantien, ja sai konttorilta kilvet. Eihän siinä käytännössä ollut mitään järkeä että me otetaan vakuutus autolle jota ei oltu edes ostettu vielä vaan kattomaan menossa. Matkaa oli 300 km suunta. Että näin kävi meillä. Joku voisi kertoa miten tää homma pitäis oikeesti mennä ni seuraavalla kerralla en lähde sieltä konttorilta enneku kilvet on kourassa.
     
  7. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    ovat tehneet konttorilla väärin, koska noi siirtokilvet saa myös sellaiselle autolle josta kilvet luovutettu (mutta siis paperit löytyy) koska noissa siirroissa mielestäni on se vakuutus sille siirtoreitille ja siirrettävälle ajoneuvolle. Itse olen tällästä autoa siirtänyt, ja eihän kilvetöntä autoa edes huolita vakuutusyhtiössä vakuutettavaksi :D
    Ennen on toiminut tuo konttorille vienti ilmoittamalla, mutta en tiedä miten se ihan "oikeasti" menee koska myös puolet ilmoittaa että noi siirtokilvet on oltava.(leimalle)
     
  8. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Liikennevakuutus pitää aina olla voimassa, joko katsastusasemalta otettu tai vakuutusyhtiöstä. Jos on vakuutusyhtiössä seisontavakuutuksessa niin sieltä sitten katkaisemaan seisotusta, on hiukan halvempikin (n.2€ vs. n.9€, ellei ole tullut jotain minimimaksuja).

    Ajoneuvo pitää olla aina tunnistettavissa, ts. siinä pitää olla joko rekisterikilvet tai siirtotarrat ja -lupa.

    Jos auto on ollut seisontavakuutuksessa yhtäjaksoisesti autolle määräytyvänä vuosikatsastusajanjakson aikana, niin sen jälkeen autolla saa ajaa kuukauden käyttöönotosta (jona aikana se pitäisi katsastaa). Tämä rajoittunee yhteen vuosikatsatusväliin, kannattaa varmistaa konttorilta. Näihinkin lienee tulossa muutoksia kun uusi rekisteröintimenetelmä tulee voimaan marraskuusta (seisontavakuutus poistuu).
     
  9. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Autossa siis oli kilvet ja seisontavakuutuksessa. Autosta kun tekee paperit niin silloin siinä on liikennevakuutus voimassa, eikä muuta tarvitse kuin siirtotarrat. Mutta tosiaan jos se virkailija meinasi, että pistätte siirtotarrat kiinni ja ajelette seisontavakuutuksessa olevalla autolla, jota ei siis saa tehdä.
     
  10. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    eli siis...jos autossa on kilvet mutta toi leima pitkä, niin siirrot on haettava sen takia että katsastus mennyt vanhaksi, jos leimassaan oleva ja seisonnassa, silloin automatic 7 päivän liikenne päälle alkaen papereiden kirjoitus päivästä.
     
  11. starsky82

    starsky82 1st gear

    Eli kun kaupat on tehty ja nimet paperissa niin uusi omistaja lähtee pihasta autolla jossa on liikenne vakuutus voimassa 7 päivää ilman mitään erillistä ilmotusta minnekään?
     
  12. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    On se vaikeeks tehty tuokin prkl....

    Kävin siirtolaput hakemassa rekisteristä poistettuun kippoon rek.katsastukseen vientiä varten.

    Vakuutus oli jo tehty, joten pelkät laput riitti, 15e.

    Viikoksihan noita maximissaan myönnetään, joten ajattelin ottaa varmuuden vuoks tälle päivälle ja ens viikon torstaille toisen päivän, jotta voi käyttää jälkitarkastuksessa tarvittaessa.
    No tämähän sitten ei onnistunut, joka päivälle pitää olla ajoa (yksi välipäivä saa olla), eli olisi pitänyt laittaa vaikka että käytän katastuksessa v**tu joka päivä...

    Otin sitten yhelle päivälle laput, ja käytin tänää katastuksessa, hylsy... Ens viikoks pitäs sitten ottaa uudet laput, arvatkaa huviksenne maksanko taas 15e siitä paperilapusta jolla voi pyyhkiä persettään?
    Uusintatarkastukseen ei saa ajaa, vaikka olisi aika varattu...

    Rahastusta? :wc:

    Paljonkos siitä tulee sakkoja jos ajaa ilman lappuja? rikesakko 30e? :odroll:
     
  13. ViLU

    ViLU Gearhead

    Itse hain viimevuoden puolella yhden rekisteristä poistetun koslan, jossa oli konttorin mukaan verorästejä, mutta aken mukaan ei. Eipä saanut konttorilta siirtokilpiä "maksamattomien" verojen takia. Onneksi oli alkuperäiset kilvet paikalla niin ajoin sitten niillä :x
     
  14. signet

    signet Gearhead

    Kyllä huolitaan,jos paperit löytyy.Kilpiä ei saa jos ei ole vakuutusta.Mutta vakuutusyhtiötä ei yhtään kiinnosta jos otat vakuutuksen mutta et rekisteröi autoasi koskaan,ainakaan niin kauan ei kiinnosta kun et aja kolaria :soosoo:
     
  15. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Siirtokilpien saamiseksi tarvii auton rungonnumeron ja viimeisen rekisteritunnuksen. Lisäksi hakijalla täytyy olla henkkarit mukana. Jotkut konttorit antaa kyllä virheellisesti heppoisemmillakin tiedoilla tarrat mukaan... Hakemukseen tulee aika tarkkaan selvittää reitti ja siirron syy, tähän käy esim. siirto korjaukseen/katsastukseen tai omistajan vaihdos.

    Hinta on lapuille 15€ ja vakuutukselle 10€. Hakemuksen saa tosta

    Jos auto on kilvissä ja leima on vanha saa sen ajaa katsastukseen, siirtää omistajan vaihdoksen yhteydessä tai siirtää korjaukseen, kunhan vakuutus on päällä. Tässä on tosin kilometrirajoitus, jos en ihan metsään muista, niin 20km.
     
  16. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Heitäppä mustaa valkoisella mainitsemistasi "poikkeuksista", sillä ainakin minulle väitteesi ovat ennenkuulumattomia. Vai ymmärsinkö jotain väärin?


    Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta 19.12.2002/1245

    5 §
    Oikeus käyttää katsastamatonta ajoneuvoa
    1. Katsastamattoman ajoneuvon käyttökiellosta säädetään ajoneuvolain 8 ja 51 §:ssä. Ellei ajoneuvoa ole 3 tai 4 §:ssä tarkoitettuna aikana hyväksytty määräaikaiskatsastuksessa, ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä muulloin kuin tuotaessa ajoneuvo sille erikseen varattuna aikana katsastukseen tai ellei 14 §:stä muuta johdu.

    2. Ajoneuvolain 75 tai 85 §n mukaisesti käyttökiellossa olevaa ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä vain sen kuljettamiseksi sille erikseen varattuna aikana katsastukseen

    14 § (12.6.2003/545)
    Oikeus käyttää määräaikaiskatsastuksessa hylättyä ajoneuvoa
    1. Jos 3 ja 4 §:ssä tarkoitettuna katsastusaikana katsastukseen esitetty ajoneuvo hylätään määräaikaiskatsastuksessa ajokieltoa määräämättä, ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä enintään kahden kuukauden ajan katsastuksessa hylkäämisestä, kuitenkin vähintään mainituissa pykälissä tarkoitetun katsastusajan loppuun asti. Ajoneuvossa todetut hylkäämisen aiheuttaneet viat ja puutteellisuudet on kuitenkin korjattava mahdollisimman pian. Jos ajoneuvoa ei edellä tarkoitettuna aikana hyväksytä jälkitarkastuksessa tai määräaikaiskatsastuksessa, ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä vain sen kuljettamiseksi korjattuna sille varattuna aikana katsastukseen.

    2. Katsastustoimipaikka voi antaa määräaikaiskatsastuksessa ajokieltoon määrätylle ajoneuvolle tai 3 ja 4 §:ssä tarkoitetun katsastusajan jälkeen katsastuksessa hylätylle ajoneuvolle todistuksen, joka oikeuttaa ajoneuvon kuljettamiseen lähimpään paikkaan, jossa korjaus voidaan tarkoituksenmukaisesti suorittaa, ja korjauksen jälkeen uudelleen katsastettavaksi. Todistuksessa on mainittava, minne ja miten ajoneuvon saa kuljettaa sekä kuinka kauan todistus on voimassa.



    Ajoneuvolaki 11.12.2002/1090
    8 §
    Ajoneuvon rekisteröinti ja katsastus
    Moottorikäyttöinen ajoneuvo ja siihen tai sen perävaunuun kytkettävä perävaunu on rekisteröitävä ja asianmukaisesti katsastettava, jollei tässä laissa tai sen nojalla toisin säädetä. Moottorikäyttöistä ajoneuvoa ja siihen tai sen perävaunuun kytkettävää perävaunua, jota ei ole asianmukaisesti rekisteröity ja katsastettu, ei saa käyttää liikenteessä (käyttökielto).

    51 §
    Katsastamattoman ajoneuvon käyttökielto
    Moottorikäyttöisen ajoneuvon ja siihen tai sen perävaunuun kytketyn perävaunun käyttö liikenteessä on kielletty (käyttökielto), jollei ajoneuvoa ole hyväksytty määräaikaiskatsastuksessa. Valtioneuvoston asetuksella säädetään katsastuksen määräajoista ja siitä, mitä moottorikäyttöisiä ajoneuvoja ja perävaunuja määräaikaiskatsastusvelvollisuus koskee.

    Ajoneuvon, jota ei ole säädettyyn määräaikaan mennessä hyväksytty määräaikaiskatsastuksessa, käyttämisestä rajoitetusti liikenteessä säädetään valtioneuvoston asetuksella.


    75§ liittyy Suomessa rekisteröidyn ja ulkomailla puutteelliseksi havaitun ja 85§ viranomaisten puutteelliseksi havaitun ajoneuvon käsittelyyn.


    Rekisteröimätöntä saa käyttää liikenteessä siirtoluvalla:

    Asetus ajoneuvojen rekisteröinnistä 18.12.1995/1598
    8 § (18.12.2003/1117)

    Poikkeukset rekisteröintivelvollisuudesta
    2. Ulkomailla rekisteröityä ajoneuvoa ja koenumerokilvillä varustettua ajoneuvoa saa käyttää Suomessa rekisteriin ilmoittamatta 46–48, 48 a, 49–51, 51 a, 51 b ja 52–56 §:ssä säädetyin edellytyksin. Sama koskee ajoneuvon käyttöä siirtoluvalla. (30.12.2004/1334)


    Muutama ehto siirtoluvan myöntämiselle (edellinen asetus jatkuu):

    48 § (23.12.1999/1242)
    Siirtolupa
    1. Rekisteröinnin suorittaja ja tullilaitos voivat ajoneuvon katsastukseen vientiä, Suomessa rekisteröimättömän ajoneuvon Suomessa tapahtuvaa siirtoa, esittelyä, kilpailua tai tuote-esittelyä varten taikka muusta erityisestä syystä ajoneuvon siirtoa varten antaa hakemuksesta kirjallisen siirtoluvan ajoneuvon liikenteessä käyttämiseksi. Siirtolupaan liittyvät siirtomerkit luovutetaan siirtoluvan antamisen yhteydessä.

    2. Siirtoluvan antamisen edellytyksenä on, että ajoneuvoa varten on voimassa oleva liikennevakuutus ja että säädetty moottoriajoneuvovero ja ajoneuvovero on suoritettu.

    3. Siirtolupa annetaan käyttötarpeen edellyttämäksi ajaksi. Lupaa ei ilman erityisen painavaa syytä saa myöntää seitsemää päivää pitemmäksi ajaksi. Erityisen painavana syynä ei ole pidettävä kilpailukäyttöä.

    4. Ajoneuvoa ei saa käyttää siirtoluvalla, jos ajoneuvo ei ole kunnoltaan, mitoiltaan tai massoiltaan liikennekelpoinen.

    5. Jos tullilaitos on myöntänyt .....

    48 a § (23.12.1999/1242)
    Siirtomerkki
    1. Siirtomerkissä on yksi tai kaksi kirjainta ja enintään nelinumeroisen luvun käsittävä rekisteritunnus punaisin merkein valkealla pohjalla. (19.12.2002/1246)

    2. Siirtomerkit on kiinnitettävä autossa eteen ja taakse, traktorissa ja moottorityökoneessa eteen tai taakse, moottorikelkassa molemmille sivuille ja muussa ajoneuvossa taakse siten, että rekisteritunnus on vaikeudetta luettavissa. Siirtomerkkejä ei saa kiinnittää siten, että se haittaa kuljettajan näkyvyyttä. Muutoin siirtomerkistä on soveltuvin osin voimassa, mitä 33 §:n 2 momentissa ja 34 §:n 4 momentissa säädetään rekisterikilvistä.

    3. Siirtomerkit on poistettava ajoneuvosta siirtoluvan voimassaoloajan päätyttyä.

    49 § (23.12.1999/1242)
    Todistuksen mukanapito
    Todistus koenumerokilpien saamisesta tai siirtoluvasta on pidettävä mukana ajoneuvoa liikenteessä käytettäessä



    Jos ei ole ajoneuvoverorästejä niin ajoneuvoveroa ei tarvitse maksaa siirtoluvan ajaksi:

    Ajoneuvoverolaki 30.12.2003/1281
    12 §
    Verosta vapaat ajoneuvot
    Ajoneuvoverosta ovat vapaat
    10) ajoneuvolain 66 f §:n mukaisesti siirtoluvan saaneet ajoneuvot; (2.3.2007/235)
    L:lla 235/2007 muutettu 10 kohta tulee voimaan 2.11.2007. Aiempi sanamuoto kuuluu:
    10) ajoneuvojen rekisteröinnistä annetun asetuksen 48 §:n mukaisesti ajoneuvot, joiden käyttöön on annettu siirtolupa;



    Lähde ja linkit: Suomen säädöstietopankki Finlex

    Kannattaa tarkastaa 2.11.2007 alkaen kuinka säädökset muuttuu uusien rekisteröintisysteemien astuessa voimaan.
     
  17. pölhö

    pölhö 1st gear

    Näin on, Jos katsastus menny vanhaksi saa rekisterissä olevan auton ajaa vain katsastukseen. Kaikki omistajanvaihdossiirrot ja korjaussiirrot ja 20Km. ym on taas sitä ESSON baarin juttua :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!