siistii

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Annie Mopar, 14.10.2005.

  1. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    Tänään näin orkkiskuntoisen Dodge Coronetin vm. '50 Ite en nähny kuskia, mutta mies sano, että sitä ajoi sellainen vanha rouva hieno hattu päässä. Ihastelin siinä autoa, niin sattu joku paikallinen mies paikalle ja kertoi, että on ollu rouvalla uudesta asti se auto. Olihan siellä maalissa vähän haalistumaan ja pikkasen pyöränkaaressa ruostetta, mutta tais olla alkuperänen maalikin pinnassa, sellanen punertavan/ruskehtavan violetti. Mies vielä kertoi, että autoa on monesti yritetty ostaa..:) Ei ihme!

    Ajattelin, että olis aika hieno juttu, jos esim. v8:n tehtäs juttuja tollasista autoista, että miten ne on omistaja hankkinu, ja millanen tarina niihin liittyy. Mua ainakin kiinnostas tuollasen auton historia! Ei se yhtä hyvässä kunnossa ole, kun jonkun harrastajan viimesenpäälle laittama, mutta jotain viehättävää tällasessa "autosuhteessa" on :D
     
  2. kariboy

    kariboy Gearhead

    Totta puhut, mullekin on tärkeätä auton historia ja kuka auton on uutena ostanut ja millainen tyyppi, miten sillä on ajettu ja missä.

    On varmaan monenlaista sattunut vuosikymmenten varrella autolle ja kuljettajalle.
     
  3. Bussikuski

    Bussikuski 3rd gear

    En ole varma onko kyse samasta autosta ja rouvasta mistä tuli telkkarissa noin puol vuotta sitten dokumentti,oli muistaakseni hangosta ja ei ollu muistaakseni ihan uutena perheeseen hankittu mut vanha rouva kumminkin ja ton ikäluokan coronetti.
     
  4. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D ..Sama muija!Olikohan juttua myös aikanaan mobilistissa!!Paljo oon tarinoitakin hänestä kuullu yheltä kaverilta...HATUN NOSTOT!!!Hienoa,että jotakin tällasta löytyy tästä muovisesta maasta... :wink:
     
  5. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Tuo Hangon Coronet on -49 ja ostettu omistajarouvan (syntynyt 1916!) perheeseen vuonna -56. Juttua mm. Mobilistissa 5/2002.

    Tuo Bussikuskin mainitsema dokumentti oli kyllä todella huippu! Ei tämä Coronet vielä mitään, rouvalla on entisöitynä harrasteajoneuvona kanttiauto, jolla hän on autoilemisensa aloittanut vuonna -34. Nyt en valitettavasti muista merkkiä. Varmaan hankolaiset Puli-Song ym. valaisevat asiaa lisää.

    Millä paikkakunnalla Annie Mopar tuon Coronetin näit?

    Joo, minustakin ovat jotenkin kiehtovia tarinoita nuo vuosikymmeniä samalla omistajalla olleet autot. Yllättävän paljon niitä sittenkin on säilynyt.
     
  6. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    Rajamäellä, Nurmijärvellä näin. Näillämain rouva asustelee...
    ainiin,,,etupuskuri siinä autossa ei tainnu olla orkkis....? tai sitten oli, en tunne mallia...:) Veikkaisin, että on eri Coronetti ku Hangos, ts. jotenkin sain vaikutelman tältä paikalliselta mieheltä, että rouva olis asunu täälläpäin kauemminkin, mutta mene tiedä...
     
  7. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Joo, varmaan siis eri juttu kuin tuo Hangon tapaus. Se Hangon Coronet on sellainen tumma, onkohan alunperin musta vai tummansininen, kun aika haalistunut on.

    Aika jännä, että toinenkin noin pitkään samalla omistajalla ollut saman ikäluokan Coronet on olemassa! En muista kuulleeni tuosta Rajamäen tapauksesta ennen.
     
  8. xp

    xp Gearhead

    Vanhan v8 magazinen aikaan tuon tyyppisiä tarinoita oli silloin tällöin. Liikuttiin enemmän fiilis pohjalla, nykyään vain raakaa faktaa.
     
  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Muutama vuos siit on kun viimeks on toi dodge tullut bongattua hämeenlinnantiellä, mutta ilmeisesti siis vielä voimissa sekä kättäjä, että auto. Sellanen sininen.
     
  10. Mr.MoparMaster

    Mr.MoparMaster 1st gear

    Kyseessä on eri auto kuin hangossa.Vanha ruova ja coronet on hyvinkin tuttu näky. On tainnu olla liikenteessä täälläpäin niin kaun kuin muistan. Ja olen sentään asunut ko. paikkakunnalla melkein koko ikäni.
     
  11. Royal Enfield

    Royal Enfield 1st gear

    Et siis ole paljasjalkainen paikkakuntalainen, nyt menit karenssiin. :soosoo:
     
  12. J-P Kansas

    J-P Kansas Gearhead

    Aina kun Hangon rouva on tällä raudallaan liikenteessä, ni o hauska kattoo miten paikallisten liikennekäyttäytyminen muuttuu tyystin. Vaikka se auto seisois parkissa, ni se kierretään kaukaa :D

    Kärry pörisee, nitisee ja paukkuu, mut rouva ei kuulemma nipponeilla suostu ajamaan :)
    Sille oli joku micra:n tyyppistä kärryä ehdottanu, ni rouva totes ettei dodgea vaihda :D
    Jos en ihan väärin o käsittäny, ni siinä o vielä manuaali vaihteetki kaikenlisäks? Itte alan olee vakaasti sillä kannalla, että rouvalta pitäs oikeesti pikkuhiljaa se kortti evätä. Sennäköstä liikennöintiä se välillä on :eek:

    Ja sama rouva ( vai onks sen poikien ) omistaa muitaki jenkkejä. Käsittääkseni joku sano että 50 luvun lopun kädilläkki o ainakin tallissa ja muitakin "harvinaisempia" amerikkalaisia.
     
  13. Royal Enfield

    Royal Enfield 1st gear

    Nurmijärven vanha rouva taas sanoi kerran, että ärsyttää käydä esim kaupassa ,kun aina joku roikkuu hihassa ja hokee ,että myy myy. Ja sanoi ettei pidä nykyisistä autoista yhtään, ovat kuulemma muovisia rimpuloita kaikki. ASIAA.
     
  14. dartvader

    dartvader 1st gear

    mummot jyrää! näemmä... 8) 8)
     
  15. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Tuttu näky täällä(kin) päin jo vuosikymmenien ajalta. Itse asiassa olen luullut rouvaa paikallisiksi. Kesällä oli paikallislehdessä juttua täällä järjestetystä naisille tarkoitetusta "automobiilikokoontumisajoista". Kyseinen rouva oli myös paikalla Dodgellaan. Lehdessä oli kuvakin hänestä.
     
  16. Janne

    Janne Gearhead

    Tiedän tuon Auton ja se(kään) Ei ole myytävänä. Näkee kesällä aina silloin tällöin tuolla Nurmijärven kunnan alueella. Ja kyllä tuo yhdistelmä (mummo ja Dodge) nostaa aina hymyn huulillle. Auto lienee olllut hänellä pitkään, itse muistan tuon kärryn yli parinkymmenen vuoden takaa. :D
     

Kerro tästä muillekin!