Sikkikone hakusassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja robin, 13.5.2013.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Vasta nyt kattelin kuvat tarkemmin. Pelästyin, että oot käyny mun hallilla kuvailemassa!!!! Miltei identtiset koneet, yksityiskoihtia myöten, lukuunottamatta Pulmaxia, sitä mulla ei oo. Tosin peilikuvana melkeinkaikki, kun oon vasenkätinen, mutta oikeellakin pystyn toimimaan.
    Vasaratelineen saisit multa kopsata, ja hiekkasäkin alusta pöydän. Pidän nykyisin Englanninpyörän rullat (rullista se pieni tasanen osuus hiottu koko matkalta kaarevaksi) tuossa, missä sun nahkasäkkis on. Vaihtelen niitä aika usein.
    Sikkikoneen rullat on sulla mielenkiintosen näköset! Pitääkin miettiä, mihin tuollasia käyttäs..... Ite teen rullia sikkikoneeseen aina tarpeen mukaan pikku sorvillani.
    Käytetyimmät pellinmuokkausvälineet hallillani on: Oma pää, ja kädet, Sikkikone, englanninpyörä, kutistin (se, missä molemmat leuat liikkuu), 40kg:n Lokomo alasin, peltivasarat (noin30kpl), käsialasimia, venytin, Monenlaisia peltileikkureita (se Hitachin akkuleikkuri on käytetyin), kaikki hitsauskoneet, iso ruuvipenkki, Kaks nahkasäkkiä (teräskuulilla, ja hiekalla), 70cm käsikantti, 20tn prässi, neljä rälläkkää, noin 50 lukkopihtiä, Hyvä kohdeimuri 6m säteellä, jne....... ja kaikkee muuta turhaa hallin täytettä. On perikunta joskus ihmeissään, kun ne ei juurikaan tiedä, mitä ikkunattomassa hallissani puuhastelen.... Ei ainakaan vielä ole kukaan innostunu mentoroitavaksi. Kaikki jälkikasvu vaan pelaa, yötä päivää.....:D Perskules, meni vähän ohi otsikonkin.
    Edit: Ai niin, ja ainakin 50 tankoo koritinaa, ja kolme purkkia pohjustetta.
     
  2. 240163

    240163 Gearhead

    Kuinka paksu vahvikelevy on?
     
  3. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

  4. koneita.com -kone näyttää hyvältä, mutta.

    -väärä kiinnitys rullilla. Pääty pitää olla sileä.
    -pitää pystyä valitsemaan asennus erimittaisilla kiilaholkeilla , varsinkin jos tekee erilaisia juttuja eikä sitä perinteistä nakkimakkaraa. tässä ei näyttäs olevan sitä mahdollisuutta
    -aivan liian pitkät akselit, ei tule kestämään, taipuu. Itse käytän yleensä 1,00mm kaikissa paikoissa ja ehkä lattiassa millin ja piikin peltiä. Kovilla on Lazze.lta ostamani konekin oikeissa paikoissa ja varsinkin 1,25 pellillä, mutta mitään merkkejä taipumisesta jne ei ole. mutta se onkin järeä kone.
    -lisäksi tuossa koneita koneessa ihan liian laiha valikoima rullia. Noilla tekee jotain, mutta kun rullia pitää olla erilaisia juuri sen takia että voi sekoitella niitä ja hakea erilaisia esim. jonkun tietyn auton sikkauksen mallia.

    A
     
  5. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Ongelma on kun tarvitsen suurta kitasyvyyttä.
    Rullia saan tehtyä sorvilla lisää jos noilla ei pärjää ja tässä vaiheessa se rullan kiinnitys ei ole ongelma mutta saattaa olla jossainvaiheessa.
    Toki voin antaa periksi pellin paksuudessa ja tehdä millisestä.
    Valikoima noissa koneissa huono isolla kidalla.
     
  6. Tämä on ihan hyvä setti. Siihen hyvä määrä rullia mukaan.
    hyvä säätö, kiila, lukitus hyvin upotettuna. 2 eri mittaista väliholkkia kumpaankin akseliin.

    Vähän kuin Lazzen kone oli, liekö Oskar tekee vielä niitä Lazze juttuja.


    https://www.jstools.se/our-products/bead-roller-machine/
     

Kerro tästä muillekin!