Sikkikone!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 348, 20.2.2006.

  1. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mitä? Ei rauta paljon maksa, ja hitsauskonekin löytyy nurkista.:lol: . Kyllä tollanen sikkikone tulee ainaski mulle riittämään forever. Löytyis myös paikallisesta elektroniikkatehtaasta ostettu työpöytä, jossa on nosto/ laskutoiminto jalkapedaalilla. Toimii 220v. Nostokyky 200kg. Riittäisköhän sen moottori? Eikä varmasti tule maksamaan 1500 euroo, jos ne yhistää :rotfl:
    Mitä normaaliin autoharrastukseen tarvittavia peltejä tällä levymallilla ei pysty tekemään? Totta on tosaalta, että kitasyvyyden säädön ja kenties jonkinlaisen ohjurinkin se tarttee, ennenkuin saa tehtyy täysin suoraa linjaa, esim reunoihin, mut sellanenhan on helppo värkätä. Heh heh... :lol: :D :) :-? :(
     
  2. Pitu

    Pitu Gearhead

    Oliko toi?
    www.matthys.net/
    ja sietä: HOBBY ROTARY MACHINE 1,2 MM
    (meinasn laittaa linkin, mut levitti liikaa sivua)
    Onko muilla kokemuksia ko laitteesta. Hinta houkuttaa, mutta voiko tolla rahalla saada toimivaa peliä? Kuvakin on sen verran epäselvä ja tiedot puutteelliset, etten oo moisen perusteella uskaltanut ees harkita tilaamista..
    Mutta jos on toimiva peli, niin saattais meikäläisen hommiin riittää. Oon harkinnu käytetyn ostamista, mutta pakkaa niilläkin olemaan hintaa tuplasti tonverta. (ja vasteen kiinnitys rikki, eihän noista muu voi hajotakkan..)

    Millanen oli kiinitys pöytään?
    Takavaste?
    Minkä moiset rullat oli mukana?
     
  3. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla on sellanen elektroniikka-asennuspöytä, missä on sähkömoottoritoiminen korkeustason nosto/laskutoiminto. Otin sitä eilen moottorin esille ja se oli sellanen kulmavaihteella varustettu hitaasti pyörivä malli. Toimii jalkapolkimella. Ajattelin kokeilla sitä, josko se jaksais pyörittää sikkikonetta. En tier, "mut yrittänyttä ei panna". :lol:
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Nyt on buddyllä sähkömoottorikäyttönen sikkikone. Värkkäsin sellasen illalla, ku en muutakaan keksiny. Tein siitä hammaspyörävetoisen käyttäen nurkista löytynyttä starttikehää ja starttimoottorin hammaspyörää. Moottorin kiinnitin sikkikoneen runkoon parilla ruuvilla. Toimii, kuin kello ja molempiin suuntiin. Pientä viimeistelyä vielä ja kunnollinen pöytä, niin hyvä tulee. Eikä maksanu mitään, ku kaikki tarvikkeet löysin romujen joukosta. Joskus on siitäkin hyötyä, että hamstraa kaikkea paskaa. :lol:
     
  6. hannux

    hannux 1st gear

    Nyt kysymys:
    Kuka myy tai tekee rullia ja niille akseleita Seinäjoella vaikkapa?
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Kyseleppä paikallisista metallipajoista, tai moottorikonestamoista, josko ne tekis. Kannattaa tehä jonkunnäköset piirustukset haluamistaan osista mittoineen ja tosiaan kannattaa mennä itse paikanpäälle, niin harvemmin tulee kieltävää vastausta tekemisen suhteen. Sorvauksia en ole teettäny koskaan, mutta paikallisessa peltisepänliikkessä olen teettäny kanttauksia yms. Leikkasivat viimeks mulle ovipellit ja kanttasivat alareunan valmiiksi ja maksoi vähemmän, mitä rautakaupassa olis maksanu pelkkä materiaali. Näitä harrastajaystävällisiä puljuja ei tietenkään kaikki ole, mutta äkkiä se selviää, ku käy kyselemässä. :D
     
  8. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tarkoitus olisi saada noita rissoja myyntiin. Tällähetkellä neuvotellaan sarjakoosta ja hinnasta....
    Materiaalina tulee olemaan Moc 410 karkaistuna. 6 mm kiilauralla, Ø18 mm akselille ja M16 kiinnitysmutterin upotuksella.
    Käyvät suoraan tuohon EBP:n sikkikoneeseen.

    Toivomuksia profiilimalleista otetaan vastaan.

    (Olikohan tää nyt mainos......)
     
  9. 348

    348 1st gear

    Mikäs se on noissa tehdas tekosissa sikkikoneissa rullien sisä halkaisija? Eli akselin halkaisija rullan kiinnitys kohdasta? Oisko jollain kuvia tehdas tekosista hf sikkikoneista tai rullista? Jos tekis omaan koneeseen oikeen kokoset akselit että kävis nuo tehdas tekosetkin. Jos niitä joskus sattuu ostaan..
     
  10. Kine

    Kine 3rd gear

    Kävin tänään hakemassa romppeita konhetta varten. Meinasin tehdä samaan tyyliin kuin lazzen vekotin. Akselit on 25mm, palkki on järeähköä ~120*80*5, pronssi- tai messinkiholkit laakereiksi ja rattaat. Tuli kyllä ehkä ostettua turhan pienet rattaat kun ei laakeriputiikissa ollut kuin yksi sopiva pari. Akseliväliksi tulisi niillä noin 48mm, mikä on pikkasen niukka. Akselit makso 15e, rattaat 30, holkit 30e, palkki 20e. Eli ei kovin kallista vielä.

    Paljonkohan tartteis olla rako noiden palkkien välissä? Mietin että tuo 25mm voisi riittää. Mitenkä muiden koneissa?

    Buddy: minkä kokoisia rattaita starteista löytyy, eikös niissä ole suoraan akseliin sorvattu hampaat? Tuota paskan jemmailua tulee harjoitettua itsekin, umpiruosteiset mutteritkin pitää laittaa johkin purkkiin jos joskus vaikka tarvii..
     
  11. Buddy

    Buddy 1st gear

    Buddy: minkä kokoisia rattaita starteista löytyy, eikös niissä ole suoraan akseliin sorvattu hampaat? Tuota paskan jemmailua tulee harjoitettua itsekin, umpiruosteiset mutteritkin pitää laittaa johkin purkkiin jos joskus vaikka tarvii..[/quote]

    Heh heh. Kohtalotoveri. :lol: Eihän ne hampaat suoraan akseliin ole sorvattu, vaan akselissa on se bendixlaite päällä, jossa ne hampaat on. Oman hammaspyörän otin simca tonnin startista. Siinä on yheksän hammasta. Starttikehästä en tiedä, mistä vehkeestä oli, mutta hampaat sopi yhteen ja niitä oli n.135 kpl.
     
  12. Kine

    Kine 3rd gear

    Nyt löytyi jonkinlainen pedaali, vielä kun tietäis mistä tilata. Ainakin tuolla voi jotain dremelin tapaista ohjata

    http://www.wecheer.com/e/d.htm#j6

    En kyllä ymmärrä noista sähköjutuista juuri mitään..

    Moottorihan saisi olla pienillä kierroksilla vääntävä, jota ei esim porakoneen moottori ole.

    3-vaiheiset taitais olla ihanteellisa sikkikoneen käyttöön, mutta tulee niin turkaleesti hintaa alennusvaihteineen ja taajuusmuuttajineen, jos sellaisen haluaa.

    www.finnparttia.com -luettelossa on sopivan kokoisia kulmavaihteita ~200e Olis aika kompakti paketti. Ei viitsis mitään kettinkejä ja isoja pyöriä viritellä, ellei ole ihan pakko.

    Ei kellään olis 1/100- alennusvaihdetta pienessä koossa?
     
  13. ves_ku

    ves_ku 1st gear

    Finnparttiallahan noita pedaalejakin olis 38 € kappale s.72.
     
  14. Kine

    Kine 3rd gear

    Joo, mut se on on/off-tyyppiä, ei oikein sovi säätöön..
     
  15. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla on on/off pedaali ja se on ihan toimiva systeemi, kun kierrokset on vaan tarpeeksi pienet. Onko nää edellämainitut pedaalit kaksisuuntaisia, vai pitääkö niitä laittaa kaksin kappalein.
     
  16. Kine

    Kine 3rd gear

    Yksisuuntaisia ovat. Enpä juuri muista nähneeni kaksisuuntaista pedaalia, lähes aina tuntuu olevan kaksi poljinta jos ei sitten ole jostain nupista suunnanvaihto. Semmoinen keinuva pedaali vois ollakin aika etevä, eli nilkka suorana eteenpäin ja kantapäällä pakkia.

    Onko buddylla mimmoinen moottori käytössä? Teho, 1- vai 3-vaihe, kierrokset ja kierrokset rullilla? Minkälainen pedaali?
     
  17. ves_ku

    ves_ku 1st gear

    Jos siihen nopeuden säädön haluaa niin menee melkein taajuusmuuttaja hommiks ja alkaa oleen sitten jo hinnoissaan. Jostain kun sais sopivasti sellasen taajuusmuuttajan joka muuttaa 1-vaiheisen => 3-vaiheiseksi ja siihen nopeusohje potikalla niin alkas oleen viimesenpäälle ja jatkoksi vielä perään toi kulmavaihdemoottori.
     
  18. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Aiheeseen liittyen ja vinkkinä...niin pistinpäs merkille että Loimaalla pidettävässä huutokaupassa olisi sikkikone kaupan. Näyttäisipä siellä olevan myös muuta metallintyöstökonetta tarjolla, joten tuolta saattaisi irrota parhaimmassa tapauksessa jopa edullisesti.

    http://www.huutokaupat.com/02/ilmoituks ... ahonen.htm
     
  19. paavo

    paavo 1st gear

    Itse olin vuodenvaihteessa Turkkusessa saman moisessa huutokaupassa oli metalliverstaan kaluja mm. valurunkoinen kanttikone samanlainen kun noissa Loimaan kuvissa hintaan 520€.
    Tuntui ,että kaikki hinnat pois luettuna ekaksi mennyttä feston sirkkeliä oli yli hintaista.
     
  20. Kine

    Kine 3rd gear

    Olen kuullut samansuuntaista juttua huutokaupoista. Voihan toki tehdä löytöjäkin, mutta pääsääntöisesti niissä pyörii laatutietoista väkeä paksulla lompakolla. Isäukolle kävi vähän vanhanaikaisesti poliisin huutokaupassa, kun se oli huutamassa polkupyörää. No, kilpalauluksihan se meni ja pyörä oli täys paska. Tosin siinä ihmismassassa ei edes kunnolla nähnyt tuotetta.

    Oli myös yksi aivan uusi mummopyörä, Aino tms. huudettavana. Taas meni nokitteluksi ja hintakin oli liki 200, niin meklarikin totes, että näitä saa jo halvemmalla kaupasta, mutta huutakaa vaan. Järki hoi, missä lienet!

    Itse ostin ammattikoulun huutokaupasta työkalukärryn, lenkkiavaimia ja hylsyjä mielestäni edullisesti. Yleisimmät koot on tietty aika kulahtaneita, mutta vähemmän käytettyjä ei oltu saatu rikki. Bahcoa ja Hazetia kaikki. Olis ollu myös vanhahko kemppi mig erillisellä langansyötöllä, varmaan ~300A-kone, meni 140e.
     

Kerro tästä muillekin!