silmäterä tuli tänään turkuun...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rakkari, 12.4.2010.

 1. kj

  kj 2nd gear

  Lintta? Mikä se on?
  Onko se jonkun vanhemman Herran uutena ostama silmäterä joka sittemmin myyty nuoremmille ja on nykyisin lommoilla oleva ruostutettu katsastettu "romululla" vai yleensä 4-ovinen?
  Mulla on edelleen jokapäiväisenä ajokkina -65 Impala jota ei ole potkittu ja ainoa ruostutus mitä ilmenee on tiesuola.
  Ajokki pitäisi hioa pellille ja maalata uudelleen ollakseen siisti mutta kyllä se jokapäiväisen perheauton homman hoitaa.
  Talosta löytyy myös toinen samanlainen ja -65 BelAir varaosa autona.
  Sen toisen Impalan ostin sukulais sielulta 17vuotta kestäneen ostoinnostukseni johdosta.
  Olen ko.auton elämää siis nähnyt jokseenkin pitdemmän aikaa joten tiesin että olin ostamassa koriltaan suht väsynyttä mutta tekniikaltaan ja sisustaltaan kansakoulu asteikolla 9+ olevaa autoa.
  Sen otin huomioon että vielä yksi leima ja sen kuluttua loppuun otetaan työn alle ja näin tehtiin.Eli tänäpäivänä alusta on lähes valmis mutta kori on vaiheessa. Kyllä se siitä taas jonain päivänä jatkuu kunhan nämä omakotitalon remontit (mm.tallin laajennus) hellittää...
  Siitä ei tehdä näyttelyautoa vaan peruskunnostus pidemmän kaavan mukaan palautuakseen jälleen ympärivuotiseksi perheen käyttöautoksi joksi se loppu vuodesta -64 Porista Palin Autosta tilattiin Hämeenlinnaan...
  Eli onko tämäkin sitten lintta kun on 4-ovinen? ;)
  Tekstini tarkoitus ei ole aiheuttaa pahaa verta vaan on kysymys mikä on lintta kun en muutenkaan tunne nykynuorison slangia...

  Terv.Nimim.vuonna -66 päivänvalon nähnyt (a)ikuinen pikkupoika, 31v Chevyjä + pari muuta jenkkiä... ;)
   
 2. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Ei kai tuo nyt ihan nykynuorison slangia ole ...

  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=87426

  http://urbaanisanakirja.com/word/lintta/

  terv. -64 päivänvalon nähnyt "aikansa elänyt wannabe-harrastaja"
  :poff:
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Nämä nykyajan linttaporukat antavat käytöksellään ulkopuolisille hyvin negatiivisen kuvan harrastuksesta. Tämän on kuullut ylseisöltä erittäin usein.
   
 4. ministeri

  ministeri 3rd gear

  Voisko vika olla yleisössä?
   
 5. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Mitenkäs tilanne oli aikanaan vaikkapa 80-luvulla ..?
  Tulikos silloin yleisöltä kehuja & ihailua ihan solkenaan vanhoilla amerikanraudoilla liikkuville nuorisoporukoille ?
  Voisiko tässä taustalla olla syy, että me itse oltiin silloin nuoria ja nykyään sitten vastaavasti hieman enemmän elämää nähneitä harrastajia, jotka eivät välttämättä enää niin jaksa bilettää kuten ennen ?
  :poff:

  Mutta tosiaan, kuten tässä jo todettu, tämä topickihan koskee alunperin yhtä ainoaa tiettyä autoa, vaikka onkin jo sujuvasti levinnyt laajemmaksi.
  Ehkä siirrämme keskustelun lintta-ilmiöstä johonkin yleisempään topickiin tai tarvittaessa perustamme uuden :rotfl:
   
 6. SauliK

  SauliK 3rd gear

  taitaa näitä negatiivisen kuvan antavia yksilöitä löytyä ihan jokaisesta autoharrastuksen lajista? esim. bimmeri porukoista oon kuullut paljon pahaa ja varmasti tapahtuu muuallakin, sinänsä autoilla ole asiaan vaikutusta oli minkälainen lintta tahansa.

  kaikki ei vaan ajattele niin kuin toiset, rönttä chevyllä hommat aloittanu itsekkin eikä nykyisetkään kauas heitä.

  toiset toilailee juopotellessa ja toiset katselevat sivusta ja ihmettelevät tai jopa närkästyvät
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Lintat olivat muuten 80-luvulla siistimpiä kuin nykyään, ei mitään kolhuille potkittuja raatoja. Tätä Impalaa pidettiin tuolloin linttana.

  [​IMG]
   
 8. ratrolla

  ratrolla 1st gear

  mua vituttaa nuo true harrastajat jotka ei voi ajaa autollaan kun sataa vettä,ettei vaan ruostu... :lol: lintalla voi vetää ympärivuoden vaikka satas paskaa taivaalta... 8)
   
 9. ratrolla

  ratrolla 1st gear

  ootteko muuten huomannut tapahtumissa kun autoja ajaa alueelle ni yleisö vaan vilkasee niitä viimesenpäälle entisöityjä,mut sitten kun tulee ruosteinen lintta niin kaivetaan äkkiä kameroita esiin ja ihmiset kiertää raatoa suu messingillä.=)
   
 10. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Huomattu on
   
 11. hantta

  hantta Gearhead

  Ratrolla kiteytti homman hyvin:

  mua vituttaa nuo true harrastajat jotka ei voi ajaa autollaan kun sataa vettä,ettei vaan ruostu... :lol: lintalla voi vetää ympärivuoden vaikka satas paskaa taivaalta...

  Että näin. Luulin, että vain pussihousut kitisee.

  Hantta
   
 12. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Mua vituttaa nuo true harrastajat jotka ei voi ajaa autollaan kun sataa vettä,ettei vaan ruostu... :lol: Lisäks mua vituttaa lintat ja niiden omistajat kun tahallaan rikkoo ja ruostuttaa autonsa. :rotfl:
   
 13. ratrolla

  ratrolla 1st gear


  kaikki nykyään kitisee,ihan joka asiasta. :odroll: vaikka runkkaisit yksin kotona,niin joku kitisee siitäkin....
   
 14. Timmo

  Timmo 1st gear

  Nyt äkkiä kaupoille kaikki neliovifanit, tämmöistäkään ei tule ihan heti vastaan, nyt ois jo väritkin niskassa :pinup:

  [​IMG]
   
 15. Impala76

  Impala76 Gearhead

  Näin on, nykyään kitistään ihan joka asiasta.. Jotenkin tuntuu että tämä "hyvinvointiyhteiskunta" jossa elämme ja jota ollaan käännyttämässä holhousyhteiskunnaksi aiheuttaa tämän ilmiön.. Kaikki pitäisi sopia samaan muottiin, mutta näin vaan ei ole. Ihmisillä tuntuu olevan aikaa kitistä turhista asioista. Esimerkiksi sota,nälänhätä, tautiepidemia tms katastrofi muuttaisi tilanteen pitkäksi aikaa.. Autoista puheenollen mulla on lintta ja kiiltäviä autoja, kaikilla käyn tapahtumissa. Välillä lasten ja välillä juoppoköörin kera. Aina on silti ollut mukavaa, mun mielestä suomen harrastekentälle mahtuvat molemman tyyppiset autot. Niin ja lintat syntyvät/kuluvat vuosien tai vuosikymmenten saatossa, niitä ei pidä tehdä potkimalla..
   
 16. Herje

  Herje Gearhead

  Kai siitä tuli nyt ees mattamusta :poff:
   
 17. Timmo

  Timmo 1st gear

  Ei sentään, musta kylläkin :D
   
 18. rautapää

  rautapää 3rd gear

  Tämähän alkaa näyttää siltä et kaikkia vituttaa kaikki. Joten tuskin enää kenenkää tarvii toisia moittia. Ajetaa omilla Pirsseillä ja ei moikata kukaan toisiamme....
   
 19. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Juu ja minua vituttaa kun kaikki pikupit pitää suomessa joko korottaa tai madaltaa "oman maun mukaiseksi". Minun makuni kun nyt sattuu olemaan vakiokorkeus :lol:

  Mutta kv näkökulmaa linttoihin, ne kerrat kun olen törmännyt edes mietoon linttaan pohjois-amerikassa on yhden käden sormilla laskettavissa. Tommoseen rytöläjä ja/tai kattoteline-täynnä-rojua lookkiin en koskaan, saati puliukkoihin. Sikälihän kyseessä on siis ihan omintakeinen, tai ainakin euroopasta lähtöisin oleva, suunta. Näillähän ei ole mitään tekemistä rat (rod) suuntauksen kanssa.

  Puolivanhojen (80-90 luvut) pikuppien kohdalla eräänlainen "work truck" tai redneck, tai jopa mieto lintta, lookki tuntuu olevan usein tietoinen valinta :wink:
   
 20. JnZm

  JnZm Gearhead

  5+ sivua nillitystä oikeasta tavasta käsitellä omaisuuttaan mutta ei mainintaakaan miten Silmäterä voi? FB-ryhmässä viimeisin päivitys 2013...
   

Kerro tästä muillekin!