silmäterä tuli tänään turkuun...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rakkari, 12.4.2010.

  1. pas2

    pas2 Gearhead

    Je. Ja olivat myös 26 vuotta nuorempia 80-luvun lopullakin. Missä kunnossa olivat vuonna 1989 tuon "lintan" ikä + 26 vuotta ikäiset nuorisokäytössä olevat / olleet autot? Montako oli ajossa?
    Fakta on se, että kukin tekee omaisuudellaan ihan mitä sattuu huvittamaan.
    Enemmän olisin huolestunut väen talojen nollaenergiapyrkimyksistä ja talojen kammottavista lisäeristyksisä, koneellisista ilmanvaihdoista, kaukolämmöstä ja maalämmöstä. Toki oma ehjän vanhan talon arvo kai nousee kun noita kilvan pilataan. Hehe. Noinniinkun totaalisena offtopiccina tämän yhden auton keskusteluketjussa.
     
  2. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Temähän OD on keskustelupalsta! Tähän aiheeseen on saatu nyt muutaman päivän aikana ihan keskustelua aikaiseksi. Muutakin, kuin joku liittää jonkun iltasanomien linkin tai haluaa neuvoja 2007 Skoda Combin vikunviiksen irroitukseen tms.
     
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Juuri näin. Ensin ihmetellään miksi palsta on kuollut, ja sitten kun jostain on puhetta niin se on heti "nillitystä" tai "paskanjauhantaa" :eek:
    Tässä lintta-asiassa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, vaan mielipiteitä, ja niiden vaihtamista kutsutaan keskusteluksi. Sehän ei ole välttämättä helppoa, kuten ainakin avioliitossa olevat hyvin tietävät.
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Juu, minä en ainakaan ole ketään kieltänyt tehdä autolleen, mitä lystää, mutta olen tavannut luonnossa tuon silmäterän, enkä kylläkään mitenkään pitänyt näystäni. Amerikanautoharrastukseni ensikipinä tuli- 60 ja - 70 luvuilta, kun isäukko oli Turun alueen Chrysler- huollossa työssä, ja sinnehän pikkuhantta pyrki fillaroimaan päivittäin koulun jälkeen, ja eka jenkkikikin tuli hommattua kortin saatuani. Jenkkejä oli 30 vuotta, joten suhtaudun ehkä eritavalla autojen raiskaamiseen, kuin useat muut. Itselläni on ihan sama, vaikka paskantaisivat autonsa päälle, mutta ihan tulevaisuutta ajatellen, olisi kiva, jos näitä aikansa kuvajaisia säästyisi myös tuleville sukupolville. Hatunnosto niille, jotka jaksavat parsia kokoon näitä vanhoja Suomi- autoja, mutta etusormi pystyssä totean niille, jotka pomppivat autojensa katoilla, että hommaavat siihen hommaan jossain muussa maassa tehdyn tuotteen. Autoista olen huolissani, en noista "raggareista"!

    Hantta
     
  5. iak

    iak Gearhead

    Siitä silmäterästä vaan... :lol:
     
  6. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Linttakeskustelussa olis ikäännkuuin asiaa kuuluvaaettä kommentitkin olisiavt ainakin ulknäöltän hunomppi kuin muuta topiqissa. lommoisempatekstiäkiitos
     
  7. MH

    MH 3rd gear

    Pakko nyt tähänkin kommentoida vajaa 30v. harrastuksen pohjalta.

    Jos jossain suulin takana makaa 4d Suomi-raato, josta on kaikki hyvät osat poimittu talteen ja läjä on menossa paaliin. Vaihtoehtoja on kaksi: Sinne paaliin tai innokas(nuori) jamppa hitsaa neliöittäin peltiä ja vaihtaa sen haljenneen kutos-tekniikan tilalle oikein v8 moottorin, mistä on nähnyt päiväunia. No rahaa ei ole kunnon maalaukseen, mutta intoa piisaa laittaa jarrut kuntoon ja valoja senverran että leima tulee.
    No nyt on taas kaksi vaihtoehtoa: Lukee Oodeelta että lintat on huono juttu tai soittaa kavereille että leima tuli, keppanakaupan kautta ja kujille.
    Toinen kaveri ostaa laina/perityllä/isiltä lainatulla rahalla (voi myös olla omaa rahaa) heti hienon laitteen, ja ylenkatsoo sitten tätä ekan tarinan kaveria.

    Kummalla on hauskempaa? Toivottavasti molemmilla.
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    Todennäköisesti linttakuskilla on hauskempaa ja intohimoiset pussihousut saavat uuden rötiskön paheksuttavavakeen.

    Uudeksi rakennettu orkkis tai customi hivelee silmää,
    mutta virttyneen suht orkkiksen tai heinäseipäistä kootun takapuskurin eli rottalookinkin fanittajana minäkään en saa visuaalista mielihyvää potkituista syvistä lommoista,
    toisin kuin melko siististi oiotuista viimeistelemättömistä lommoista, peltiin jää jopa hienoja kuvioita jos ei ole kuulapäällä raivokkaasti venytetty,
    mutta kukin tekee romuillaan mitä lystää.
     
  9. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ennenkuin minut lynkataan lopullisesti, valoitan erästä projektiani, ja taisi olla suurin jenkkiautourani aikana. Ostin -66 Monacon juoppoporukalta, joskaan onneksi katolla ei sentään oltu hypitty, mutta tekniikka oli saanut hiukan siipeensä. Työntötankoja solmussa, laatikko rikki, perä rikki, hieno helmiäismaalaus oli alkanut hilseillä, sisustuksessa tupakanreikiä, sähköt sekaisin ja renkaat loppu. Duunasin autoa pikkuhiljaa, sen ollessa liikenteessä joka kesä sen 10 vuotta, kun auton omistin. Pienellä budjetilla, ja kaikki itsetehtynä, mihin vain kyvyt riittivät. Osa peltihommista piti ulkoistaa, samoin kaveri tempaisi värin perusautotallissa. Lopputulos oli sen verran hyvä, että valmistuessaan se oli näytillä Turun näyttelyssä, mutta silti jokapäiväisessä käytössä, joskin puolivälissä projektia näkö alkoi lähteä siihen malliin, että auto oli vain vaimon käytössä. Ympärivuotiseksi käyttikseksi siitä ei enää ollut, se suolateillä ajelu oli jo jättänyt ihan tarpeeksi jälkensä auton kantaviin rakenteihin, eikä vaimon palkka oikein tahtonut riittää työmatkabensoihin. Autoa ei säästelty, ja joskus naapurin kakarat istuskelivat takahotlarin päällä, enkä niitä tohtinut pois ajaa, mutta tahallaan en naarmuja siihenraapustellut.

    Hantta
     
  10. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Älä pelkää, ei täällä sua lynkata (eikä toivottavasti ketään muutakaan). Tää on tietääkseni keskustelupalsta ja mielipiteitä saa jokaisella olla ja pitääkin olla. Se olis aika tylsää jos kaikki olis samaa mieltä. :poff:

    Tuosta katolla hyppimisestä tuli mieleen kuinka kaverin -70 farkkutoyotan katto tuli aikoinaan tanssittua kuopalle porukalla, ko. kaverin itse johtaessa rytmiryhmää... Jonkun vuoden päästä kaveri vaihtoi siihen uuden katon eikä sen jälkeen enää katolle ollut asiaa vaikka musa soi entistäkin kovemmalla. :rotfl:
     
  11. hantta

    hantta Double Gearhead

    Olen peräänkuuluttanut noiden neliovisten isokoristen pelastamista, mutta jospa olisi tiennyt- 80 luvulla, minkälainen on hintakehitys joillain tähtiperäcortinoilla, pompannappifiiuilla tai pappatuntureilla tähän päivään mennessä, olisi niitä pitänyt jemmata ladollinen, sillä niitä sai lähes ilmaiseksi silloin. Olen ollut yhden kerran jokkiskisassa, kolmisenkymmentä vuotta sitten, ja sain totaalikauhukokemuksen, kun radalla viiletti gt cortinoiden seassa -65 Valiant. Rajansa kaikella.

    Hantta
     
  12. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Kampaus vaihtu joka kerta ku basso kaiuttimet humppas. Vaatimattomat 18" kertaa kaks :rotfl:
     
  13. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    oliko furypoek lehdessä tänäpe
     
  14. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Juu olinha mä siel lehdes
     
  15. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Onnittelut, näytit ihan harrastajalta kuvassa. :wink:

    Onkohan muuten ne Cerwin-Vegat vielä tallella, pitäis lunastaa ne itelle ja näyttää jälkipolville että näillä vaarin kuulo meni... :poff:
     
  16. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Ja juu, nyt mennään niin syvällä off topicissa ettei syvemmälle enää paljo pääse...
     
  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    Mutta kun sitä silmäterää ei ole vieläkään löytynyt!

    Hantta
     
  18. fishbone

    fishbone Gearhead

    olikos jossain vaiheessa eurassa?
     
  19. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Eurassa on ollut aimakin viimeks ku kuullu
     
  20. idiot

    idiot Gearhead

    31. heinäkuuta 2013 viimeks "päivitetty" somessa.. :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!