Silverado polttaa parkkien sulaketta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja audiq, 29.10.2014.

 1. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Sellanen mustunut tai sinertynyt johto ei muuten ees johda sähköäkään kunnolla
   
 2. audiq

  audiq Gearhead

  Juu ei, koitin pätkiä päistä sen mitä varaa oli. Jos joskus äärivalot alkavat temppuamaan, niin täytyy uusia niiden johdot sitten kokonaisuudessaan.
   
 3. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Tuuripelillä pärjää aika pitkälle! Autosähköjen vianhaku etenkin ilman kunnon/paikkansapitäviä kuvia on saatanasta. Sitte vielä ne DIY miehien omat lisäykset yms maahantuojien hätäpäissään sormikarveilla ja erkkarilla "suomentamat" autot...Ai että! Vaikka osaa ne ameriikkalaisetkin, Ex Rammista poistin kojetaulun alta noin 10 relettä ja hirmu vyyhdin erivärisiä piuhoja. Ainut mikä sen jälkeen ei toiminut oli töötti...
   
 4. audiq

  audiq Gearhead

  Kyllä se juu kun tyhjästä lähtee selvittämään satunnaista sähkövikaa, niin on aika perseestä. Tavallaan oli ihan hyvä, että olivat kärventäneet isommalla sulakkeella vian päälle.

  Kun löydetyt kaaviot eivät täsmänneet, niin laitetaan tähän seuraaville sähköasentajille ylös, että valokatkaisimelle meni punainen 12V ja lähti ajovaloille ruskeana piuhana. Parkeille tuli katkaisimelle oranssi, josta katosi virta, kun irroitti parkin sulakkeen ja parkeille lähti musta johto.

  Sen takia en ihan viimeisen päälle tehnyt liitoksia/niputuksia, kun en olisi itse äärivaloja sillä tavalla mennyt asentamaan. Se oli susi asennus jo alunperin, kun takapyörän takana huonosti suojatut johdot paskalla kuorrutettuna. On ne korjatut liitokset kuitenkin nyt ihan ok.
   

Kerro tästä muillekin!