Simpukan välitys???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Topias74, 26.8.2010.

  1. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Eli minkälainen välitys noissa sedan henkilöautoissa yleensä on? Esim. tossa mun -91 sämpylä Capricessa. Ajattelin vaihtaa siihen jonkun nopeamman ohjauksen, käviskö siihen vaikka jonkun Camaron tai Firebirdin simpukka? Eikös niissä oo jo vähän vähempi kierroksia laidasta laitaan kun tossa sämpylässä?
     
  2. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Summit Racing ainakin tyrkyttää samaa simpukkaa Capriceen sekä Camaroon. Omassa -86 Z28 Camarossa on vajaat 2.5 kierrosta laidasta laitaan. En ole varma onko simpukat samat kaikissa, vai vaikuttaako varustetasot ym.
     
  3. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Mikäs siinä on sit niinku se välitys? Onko se 12:1 vai mikä? Tommonen 2,5 kierrosta laidasta laitaan ois hyvä mullakin! Nyt taitaa olla jotain 3,5-4.
     
  4. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    http://www.thirdgen.org/techboard/suspension-chassis/397888-changing-steering-box.html

    Tuosta vois päätellä että -86 ja uudemmissa on aina joko 14:1 tai sitten nopeampi 12,7:1. En vaan tarkkaan osaa sanoa paljon nuo tekee kierroksia "lock-to-lock".
     
  5. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Tommonen 12.7:1 pitää saada jostain itellekin! 8)
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    '73 Camarossa 12,7:1 boksilla n. 2,7 kierrosta. Ratin kierrokset ei ole suoraan verrannollisia eri mallien kesken saman ohjausvaihteen kanssa. Esim. kuinka paljon pyörät kääntyy ennen kuin kääntövarret pysähtyy stoppareihin (tai renkaat ottaa johonkin kiinni :soosoo: ) vaikuttaa ratin kierroksiin, kuin myös kääntövarsien pituudet ym.
     
  7. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Joo täytyy ottaa ne huomioon! 8)
     

Kerro tästä muillekin!